کارشناسان حوزه بهداشت و درمان مردم را تشویق میکنند که واکسن آنفولانزا تزریق کنند تا از ابتلای همزمان کووید-19 و آنفولانزا جلوگیری شود. تحقیقات مقدماتی نشان میدهد که واکسن آنفولانزا میتواند خطر ابتلا به بیماری همه گیر کووید-19 را نیز کاهش دهد.
محققان با بررسی وضعیت پرسنل بخش بهداشت و درمان از ابتدای همه گیری کرونا تا تیرماه امسال دریافتند، احتمال ابتلا به کرونا در پرسنلی که در فصل همه گیری آنفولانزا، واکسن دریافت کرده بودند، 39 درصد کاهش یافته است.
نتایج تحقیقات جدید تایید نمیکند که تزریق واکسن آنفولانزا، فرد را در برابر بیماری کرونا مصون میکند؛ اما میتواند ایمنی بدن را نسبت به برخی بیماریها افزایش دهد.
با نزدیک شدن به فصل زمستان، این احتمال وجود دارد که برخی به صورت همزمان به هر دو بیماری کرونا و آنفولانزا مبتلا شوند.
طی یک ماه گذشته، موارد ابتلا به ویروس کرونا در سراسر جهان افزایش یافته است. با شروع فصل سرما، احتمال همه گیری آنفولانزا نیز شدت پیدا میکند. واکسیناسیون فصلی میتواند خطر ابتلا به آنفولانزا را تا 60 درصد کاهش داده و در صورت ابتلا، شدت بیماری کاهش خواهد یافت.
در مطالعه جدید محققان دادههای حدود 10،600 نفر از پرسنل مرکز پزشکی دانشگاه رادبود هلند را بررسی کردند. آنها دریافتند که از این گروه، تا تاریخ 12 خرداد ماه، 184 نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند. درنهایت، محققان دریافتند که 2.23 درصد این افراد در فصل سرما واکسن آنفولانزا تزریق نکرده بودند. از بین افرادی که پاسخ تست کرونا آنها مثبت اعلام شده بود، 1.33 درصدشان، واکسن آنفولانزا دریافت کرده بودند.
مطالعات دیگری در ایتالیا نیز نشان میدهد که در بین شهروندان ایتالیایی بالای 65 سال که واکسن آنفولانزا دریافت کردهاند، میزان ابتلا به کرونا کمتر بوده است.
یافتههای جدید با تحقیقات قبلی نیز مطابقت دارد. حتی واکسنهایی مانند سرخک و فلج اطفال میتوانند بدن را برای مبارزه با سایر مهاجمان ایمن کند.
براساس آمار منتشر شده از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، حدود 0.1 درصد از افرادی که سال گذشته در آمریکا به آنفولانزا مبتلا شده بودند، در اثر این بیماری فوت کردهاند. این رقم در حدود یک پنجم تا یک دهم میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کووید- 19 است.
پاسخ ها