«آفکام» سازمان تنظیمکننده مقررات رسانهای بریتانیا از ممنوعیت فروش موبایلهای آنلاک نشده از دسامبر ۲۰۲۱ (آذر تا دی ۱۴۰۰) خبر داد.
آفکام (Ofcom) میگوید این تصمیم برای سهولت در تغییر اپراتورهای موبایل گرفته شده است. بر اساس تحقیقات این سازمان، بیش از یک سوم مردم بریتانیا یکی از دلایل اصلی عدم تمایل به تغییر اپراتور را دردسر آنلاک کردن گوشی اعلام کردهاند. به گفته این سازمان مورد بحث آنلاک کردن گوشی در بریتانیا هزینهای در حدود ۱۰ پوند (۱۳ دلار) روی دست کاربر میگذارد و معمولاً مشکلاتی نظیر معطلی و از دست رفتن سرویس را به دنبال دارد.
اپراتورهای بریتانیا مثل ودافون و EE که در حال حاضر گوشیهای قفل شده میفروشند، تبعیت خود را از قانون جدید اعلام کردهاند. بسیاری از اپراتورهای بریتانیا مثل O2, Sky, Three و Virgin گوشیهای آنلاک و اپراتورهای دیگر مثل EE, Tesco Mobile و ودافون موبایلهای قفل شده میفروشند که پیش از تغییر اپراتور باید قفل آنها را باز کرد.
وادار کردن اپراتورها به فروش موبایلهای قفل نشده، تنها یکی از سیاستهای جدید آفکام است. قرار است از سال ۲۰۲۲ قانون دیگری در بریتانیا اجرا شود که شرکتها را موظف به ارائه خلاصهای از مهمترین بندهای قرارداد پیش از امضا شدن توسط مشتری میکند. در دسامبر ۲۰۲۱ نیز شرکتها باید در صورت درخواست مشتری توانایی برقراری ارتباط بوسیله بریل را داشته باشند. آفکام همچنین از تلاش برای آسانتر کردن تغییر بین شبکههای پهنباند مثل Openreach و Virgin Media خبر داد.
فروش گوشیهای قفل از اپراتورها در بسیاری از کشورها از جمله ایالات متحده رایج است که البته مثل بریتانیا در صورت نیاز به تغییر اپراتور امکان آنلاک کردن آنها با کمی دردسر وجود دارد. جالب است بدانید کانادا نیز اپراتورهای این کشور را از دسامبر سال ۲۰۱۷ موظف به فروش موبایل به صورت آنلاک کرده است.
پاسخ ها