عرضه اندروید ۱۱ آغاز شده و کاربران سیستم عامل گوگل تعداد زیادی قابلیت جدید خواهند داشت که نحوه استفاده گوشیهایشان را تغییر میدهد. سیستم عامل iOS برخی از آن ها را سالهاست که در خود دارد؛ اما برخی از این ویژگیهای جدید باعث میشود که اندروید از iOS پیشی بگیرد.
از اتصال برنامههای ثالث و «گوگل اسیستنت» با ویژگیهای بهتر و مفیدتر، تا ابزارهای جدیدی که برای سهولت مکالمه طراحی شدهاند. درست زمانی که اپل برای معرفی سری آیفون ۱۲ با سیستم عامل iOS 14 آماده میشود؛ اندروید ۱۱ تغییرات مهمی به گوشیهای همراه میآورد.
در این مطلب به ۶ مورد از جالبترین و مفیدترین قابلیتهایی که اندروید ۱۱ به کاربران ارائه میدهد اشاره میکنیم.
سالهاست که کاربران اندروید با استفاده از «گوگل اسیستنت» میتوانند ایمیلهای خود را باز کنند، متن ارسال کنند و بسیاری از دیگر اقدامات را با این دستیار هوشمند انجام دهند؛ اما این ویژگی فقط به برنامهها و سرویسهای گوگل محدود میشد. از طرف دیگر، دستیار هوشمند اپل یعنی «سیری» مدتی است که قابلیت کنترل برنامههای شخص ثالث را دارد.
حالا گوگل با این کار خود را به اپل رسانده و اخیرا از همکاری با ۳۰ برنامه ثالث از جمله «والمارت»، «Etsy»، «اسپاتیفای»، «مینت» و «دیسکورد» خبر داده و گفته که در هفتهها و ماههای آینده به این نرمافزارها افزوده خواهد شد.
علاوه بر فیلتر کردن اسپمها که تماسهایی که گوگل آنها را متقلب می شناسد را بی صدا میکند، این شرکت قابلیت «تماسهای تایید شده» (Verified Calls) را معرفی کرده که به برخی از کسبوکارها مجوز میدهد و هنگام تماس، نام شرکت، لوگو، دلیل تماس و نماد تایید آن شرکت را به شما نمایش میدهد.
ویژگی مشابهی با نام «پیامک تایید شده» (Verified SMS) نیز برای پیامهای متنی وجود دارد.
ویژگی جدید «Sound Notifications» اندروید با شنیدن صداهای اطراف، آنها به صورت پوش نوتیفیکیشن روی گوشی نشان میدهد.
ویژگی «Sound Notifications» با استفاده از یادگیری ماشین و میکروفون گوشی، ۱۰ نوع صدای مختلف از جمله صدای کودک، آب روان، دود و هشدار آتشنشانی، بوق زدن لوازم خانگی و در زدن را گوشی میدهد. نسخه ۱۴ سیستمعامل اپل از ویژگی مشابهی با نام «Sound Recognition» استفاده میکند.
«اندروید تی وی» که به «گوگل تی وی» تغییر نام داده و بهروزرسانی شده، با مجموعهای از ویژگیهای جدید و قدیمی در دستگاههای اندرویدی عرضه میشود. بزرگترین تغییری که «گوگل تی وی» در تجربه فیلم و تلویزیون در اندروید ایجاد کرده، امکان جستجو بین چندین سرویس ارائه دهنده مانند «Hulu»، «نتفلیکس» یا حتی تلویزیون زنده است.
افرادی که برای برقرای تماس تصویری از سرویس «گوگل Dou» استفاده میکنند اکنون میتوانند از ویژگیهای اشتراکگذاری صفحه و ارسال پیامهای تصویری با زیرنویس استفاده کنند. اپلیکیشن «فیس تایم» اپل از این دو قابلیت بیبهره است.
اپلیکیشن جدید «Action Blocks» از تصاویر و نمادها برای انتقال عبارات کوتاه استفاده میکند. گوگل این ویژگی را «صدای مصنوعی برای افراد مبتلا به فلج مغزی، سندروم داون، اوتیسم، زبانپریشی (aphasia) و سایر ناتوانیهای گفتاری» میداند.
نظر شما در مورد این قابلیتها چیست؟ آیا این ویژگیهای باعث برتری اندروید نسبت به iOS شده است؟
پاسخ ها