مایکت با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مرجعی برای معرفی شرکتهای تولیدکننده اپلیکیشنها و بازیهای موبایلی به این نهاد دولتی شده تا به عنوان شرکتهای جزو زیست بوم خلاق شناخته شوند و از تسهیلاتی نظیر تسهیلات نظام وظیفه، حضور در نمایشگاهها، تسهیلات ویژه طرح فانوس و تسهیل در صدور ضمانتنامه بهرهمند شوند.
«ثریا رضایی» مدیر توسعه بازار مایکت در گفتگو با دیجیتال عنوان میکند که آنها برای اینکه بتوانند بخشی از مشکلات توسعهدهندگان به عنوان شرکای تجاری خود را برطرف سازند وارد این همکاری با معاونت علمی شدهاند تا بتوانند به زیست بوم استارتاپی کشور کمک کنند. او میگوید تمامی شرکتها میتوانند جداگانه وارد پروسه دانش بنیان شدن بشوند و یا استفاده از امکانات زیست بوم خلاق را برای خودشان فراهم کنند ولی این پروسه طولانی و با مشقات خاصی همراه خواهد بود که در همکاری با مایکت به حداقل خود میرسد: «ما با بیش از ۲۲ هزار توسعه دهنده همکاری داریم و این همکاری ما با معاونت علمی میتواند کمکهای زیادی به اکوسیستم استارتاپی کشور که در زمینه تولید اپلیکیشن و بازی فعال هستند، انجام دهد.»
رضایی میگوید که آنها تیمی در مایکت تشکیل دادهاند تا به بررسی اپلیکیشنها و بازیها بپردازند و این کار را در سریعترین زمان ممکن انجام میدهند تا روند استفاده از امکانات زیست بوم خلاق برای شرکتها زودتر انجام بگیرد. او در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان صحت بررسیها را سنجید میگوید که تیم مایکت برای توسعه این زیست بوم به این همکاری روی آورده و حتی با توسعهدهندگانی که بنا به هردلیلی اپلیکیشن خود را در مایکت منتشر نکردهاند نیز در این راه همکاری میکند: «ما میتوانیم با دریافت اپلیکیشن آنها، این تیمها را مورد بررسی قرار دهیم و نمیخواهیم هیچ انحصاری در کار باشد که فقط با توسعهدهندگان مشغول در مایکت همکاری کنیم. هیچ داوری غرضورزانهای صورت نمیگیرد و همه تیمها با هر موقعیتی در شرایط یکسانی قرار دارند، برای تیم داوری ما نه عمر اپلیکیشن مهم است و نه تعداد دانلود و دیگر موارد، بلکه مجموع این موارد در کنار یکدیگر اهمیت دارد و در راس آن کیفیت و ایده اپلیکیشن مذکور برایمان مهم است.»
رضایی میگوید که هیچ حوزه خاصی نیست که تیم مایکت یانهاد معاونت علمی بیشتر به آن تمرکز کند و توجه آنها به تمامی تیمها خواهد بود. او حداقل شرایط برای بررسی اپلیکیشنها و بازیها را در این طرح چنین عنوان میکند: «برای برخورداری از این تسهیلات کاربردی کافیست اپلیکیشن توسط یک شرکت خصوصی ایرانی تولید شده باشد و از از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. بررسی کیفیت اپلیکیشن نیز توسط کارشناسان مایکت صورت میپذیرد.»
رضایی درباره اینکه این فعالیت و همکاری چقدر میتواند در برند مایکت تاثیرگذار باشد و مسیر آینده آنها را در بازار چگونه شکل میدهد به دیجیتال میگوید: «ما به هیچ وجه نگاه مارکتینگی برای برند خودمان در این همکاری نداشتیم و قصدمان کمک به اکوسیستم جوانان بود. جوانان با استفاده از خدماتی که به شرکتهای زیست بوم خلاق داده میشود میتوانند بسیاری از گرهها و مشکلات زندگی خود را پشت سر بگذرانند و در این طرح هیچ نگاه خاص و انحصاری نیز به مجموعهها نداریم.»
به گفته رضایی تیم مایکت مدت ها در جهت اخذ این مجوز تلاش کرده و اکنون در نظر دارد با تسهیل این مسیر به شرکت های خصوصی فعال در این حوزه نیز کمک کند. مشکلات و چالشهایی نظیر کمبود منابع مالی، مشکلات تامین کاری فضای مناسب، سختی حفظ نیروی انسانی و و بازاریابی ضعیف که معمولا گریبانگیر استارتاپها و تیمهای کوچک میشود و با امکانات زیست بوم خلاق میتوانند حل و فصل شوند.
این برنامه همانطور که در بالا به آن اشاره شد سعی در حمایت از شرکت های خصوصی فعال در حوزه تکنولوژی دارد و در همین راستا تسهیلاتی را برای این کسب و کارها در نظر گرفته است که تحت عنوان سه دسته بندی اصلی به واجدین شرایط اعطا می شود. این تسهیلات به شرح زیر هستند:
جهت مشاهده کامل خدمات به سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مراجعه نمایید. شما میتوانید پس از بررسی اطلاعات مندرج در وبسایت همکاری مایکت و برنامه توسعه زیست بوم خلاق درخواست خود را جهت بررسی به مایکت ارسال فرمایید.
پاسخ ها