حمله باج افزارها به بیمارستانها و مراکز درمانی طی سه ماهه گذشته با رشد بیسابقهای روبرو بوده است. مطالعات انجام شده «Check Point» نشان میدهد که مراکز بهداشتی و درمانی در فصل دوم سال 2020، بیش از هر زمان دیگری مورد حمله باج افزارها قرار گرفتهاند.
شیوع بیماری کرونا در سراسر جهان باعث روان شدن بسیاری به بیمارستانها شده است. در این بین، هکرها هم بیکار ننشتهاند و فعالیتهای خود را با این موج همراه کردهاند. آمارها نشان میدهد که مراکز درمانی در طی چند ماه گذشته، نسبت به هر زمان دیگری، بیشترین حملات سایبری را تجربه کردهاند. «اکرام احمد» یکی از محققان Check Point معتقد است:
« برخی هکرها، زمانی که به شبکه درمان حمله میکنند و کنترل امور را در دست میگیرند، تا هزینهای دریافت نکنند، اجازه نمیدهند مراکز درمانی دسترسی به پروندهها داشته باشند. مراکز درمانی و بهداشتی نیز در شرایط پرفشار فعلی، حاضر هستند هر هزینهای برای از کار نیفتادن سیستمهای خود پرداخت کنند.»
وی در ادامه صحبتهای خود افزود چنین کاری باعث صدمه زدن به بیمارانی میشود که در مراکز درمانی بستری و تحت درمان هستند. در ماه ژوئن، دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو اعلام کرد که 1.14 میلیون دلار به باج افزارها پرداخت کرده است. در آلمان نیز زنی به دلیل حمله باج افزارها و عدم دسترسی به اطلاعات پزشکی، درگذشت.
هفته گذشته نیزدهها بیمارستان «UHS» که بزرگترین شبکه ارائه دهنده خدمات درمانی و پزشکی آمریکا را با بیش از 4000 بیمارستان تحت پوشش خود اداره میکند، مورد حمله سایبری قرار گرفت.
حمله باج افزارها در مدت اخیر باعث شده که بسیاری از بیماران مجبور شوند به سایر مراکز درمانی مراجعه کنند و در پروسه درمان بسیاری از بیماران وقفههای جبران نشدنی به وجود آمده است.
آمار حمله باج افزارها به مراکز درمانی و بهداشتی نسبت به قبل حدودا دو برابر شده است. باج افزارها در سه ماهه دوم 2020، به 2.3 درصد بیمارستانها و مراکز درمانی حمله کردند و این رقم در سه ماهه سوم سال جاری میلادی به 4 درصد رسیده است.
313 حمله باج افزاری در سه ماهه سوم امسال در ایالات متحده به ثبت رسیده است. این در حالی است که در سه ماهه دوم نیز 158 مورد حمله سایبری گزارش شده بود. بیمارستانهای هند نیز از حملات باج افزاری در امان نبوده و در سه ماهه سوم امسال 158 مورد و در سه ماهه دوم نیز 224 مورد حمله باج افزاری گزارش کرده است.
پاسخ ها