سری گلکسی S پرچمداران سامسونگ هستند؛ چه در دنیای موبایل و چه در دنیای تبلت. اگر دنبال بهترین تبلت اندرویدی باشید معمولاً سری گلکسی تب S بهترین گزینه خواهد بود. شرکت کرهای دو ماه قبل سری تبلتهای پریمیوم گلکسی تب S7 را معرفی کرد تا باز هم بهترینها را در اختیار کاربران دنیای اندروید بگذارد. در این مطلب میخواهیم گلکسی تب S7 را بررسی کنیم.
گلکسی تب S7 هر آنچه از یک تبلت میخواهید را در اختیار شما میگذارد؛ از نمایشگر بزرگ با نرخ رفرش ۱۲۰ هرتزی تا سختافزار فوقالعاده قدرتمند و قلم اسپن. در ادامه مشخصات اصلی این دستگاه را میبینید.
گلکسی تب S7 به جز دوربین در تمام بخشها با قویترین گوشیهای پرچمدار بازار رقابت میکند، در حالی که در مدل پایه فقط ۶۵۰ دلار قیمت دارد. همچنین برای اولین بار است که دستگاهی با چیپست اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس به دست ما میرسد و همین موضوع، بررسی گلکسی تب S7 را جذابتر میکند. آیا شما حاضرید بالای بیست میلیون تومان برای یک تبلت اندرویدی هزینه کنید؟ با خواندن این مطلب احتمالاً میتوانید به این سؤال پاسخ دهید.
گلکسی تب S7 یکی از باکیفیتترین و شیکترین محصولات دنیای تکنولوژی است که طی سالهای اخیر در دست گرفتهام. بدنه و فریم آلومینیومی در کنار شیشه روی نمایشگر حس یک محصول لوکس را به شما منتقل میکنند. آلومینیوم برس خورده و لبههای تراش خورده نقش بهسزایی در زیبایی کلی دستگاه دارند ولی لبههای دستگاه کمی تیز شده و ممکن است در درازمدت کمی دستان شما را آزار دهد؛ بهخصوص اگر تبلت را بدون کاور محافظ در دست بگیرید. بدنه دستگاه در برابر خط و خش مقاوم است اما اثر انگشت و لکهها را بهراحتی جذب میکند.
حاشیههای اطراف نمایشگر نسبتاً کم است و نسبت نمایشگر به بدنه به حدود ۸۴ درصد میرسد. از آنجایی که معمولاً تبلت را افقی در دست میگیریم، سامسونگ امسال دوربین سلفی را به لبه بالایی (در حالت افقی) انتقال داده تا مکالمه تصویری یا فیس آنلاک راحتتر انجام شود. حسگر اثر انگشت فیزیکی هم با دکمه پاور ترکیب شده و لبه بالایی را اشغال کرده اما برخلاف انتظار، چندان دقیق نیست و بارها پیش میآید که انگشت شما را شناسایی نمیکند. بهتر است تبلت را در وضعیتهای مختلف در دست گرفته و در هر حالت، نزدیکترین انگشتتان را به دستگاه معرفی کنید تا برای قفلگشایی نیازی به چرخاندن تبلت نداشته باشید. لبههای راست و چپ تبلت هم چهار بلندگو دیده میشود که صدای استریو پخش میکنند.
پشت دستگاه شاهد نوار مشکی رنگی هستیم که در امتداد ماژول دوربین دوگانه قرار گرفته و میزبان قلم اسپن است. قلم بهصورت مغناطیسی به این نوار مشکی میچسبد و با تکانهای معمول هم نمیافتد. برای شناساندن قلم و شارژ آن باید حتماً نوک آن را به سمت دوربینها قرار دهید.
گلکسی تب S7 با وزن ۰.۵ کیلوگرمی و ابعاد ۲۵×۱۶ سانتیمتری تبلت بزرگ و سنگینی محسوب میشود و در دست گرفتناش برای زمان طولانی خستهکننده خواهد بود. بنابراین حتماً به فکر تهیه کاور کیبورددار یا پایه نگهدارنده باشید. محافظت از تبلت گرانقیمت هم که نیازی به گفتن ندارد و خودتان به بهترین شکل ممکن انجامش میدهید.
سامسونگ از نمایشگر ۱۱ اینچی LTPS IPS با رزولوشن WQXGA یعنی ۱۶۰۰×۲۵۶۰ پیکسل در گلکسی تب S7 استفاده کرده که در زمره بهترین نمایشگرهای دنیای تکنولوژی قرار میگیرد. این نمایشگر با تراکم ۲۷۴ پیکسل در هر اینچ، وضوح تصویر را تضمین میکند و از فناوری +HDR10 نیز پشتیبانی میکند، اما مهمترین ویژگی این نمایشگر پشتیبانی از نرخ رفرش ۱۲۰ هرتزی است.
تجربه اندروید روی صفحه ۱۲۰ هرتزی واقعاً لذتبخش است. همه اجزای سیستم عامل زندهتر از قبل به نمایش درمیآیند و انیمیشنها روانتر اجرا میشوند. حتی کارهای سادهای مثل باز کردن نوار تنظیمات سریع یا مرور در منوی تنظیمات هم جذابتر از قبل هستند. اگر نمایشگرهای ۹۰ یا ۱۲۰ هرتزی را تجربه کنید، بازگشت به صفحه استاندارد ۶۰ هرتزی کار سختی خواهد بود.
سامسونگ یکی از بهترین پنلهای IPS را در گلکسی تب S7 بهکار گرفته که از نظر دقت رنگ، کنتراست و زاویه دید، دستکمی از نمایشگرهای سوپر امولد ندارند. ما گلکسی تب S7 پلاس را در اختیار نداشتیم ولی اکثر سایتهای تخصصی میگویند کیفیت نمایشگر این دو دستگاه بسیار نزدیک به هم هستند و بهسختی میتوانید تفاوت آنها را هنگام تماشای ویدیو احساس کنید. البته در محیطهای تاریک، صفحه امولد با کنتراست بینهایت و رنگ مشکی واقعی همیشه برتری خودش را به رخ میکشد.
گلکسی تب S7 با اندروید ۱۰ و رابط کاربری OneUI 2.5 عرضه شده است. این ترکیب را پیش از این در گوشیهای پرچمداران سامسونگ هم دیدهایم اما اینجا با تجربه متفاوتی روبرو هستیم. شرکت کرهای تمام تلاش خودش را انجام داده تا تجربه کاربری اندروید را روی تبلت به دسکتاپ نزدیک کند. حالت DeX در این زمینه نقش اساسی را ایفا میکند.
اگر کاور کیبورددار اصلی سامسونگ را به گلکسی تب S7 متصل کنید، تبلت بهشکل خودکار وارد حالت DeX میشود. البته از طریق نوار تنظیمات سریع هم میتوانید حالت دسکتاپ را فعال کنید. در این حالت، محیط اندروید به صفحه دسکتاپ با منوی برنامهها، نوار وظیفه و امکان باز کردن و مدیریت اپها در پنجرههای جداگانه تبدیل میشود.
من حالت DeX را با کیبورد و ماوس بلوتوث استفاده کردم. کار کردن با حالت دسکتاپ سامسونگ بسیار ساده است و بهراحتی میتوانید با آن ارتباط برقرار کنید. البته سطح تجربه دسکتاپ DeX اصلاً به ویندوز نمیرسد ولی برتریهای زیادی به محیط اصلی اندروید دارد. مدیریت پنجرهها و اپهای باز با ماوس در اندروید لذتبخش است و سختافزار دستگاه هم بهخوبی از عهده اجرای دستورات شما برای مالتیتسکینگ برمیآید.
اگر از محیط وب و ابزارهایی مثل گوگل داکس یا شیتس استفاده میکنید، حالت دسکتاپ بهترین گزینه برای شماست و بهخوبی برای استفاده با ماوس و کیبورد بهینه شده است. البته گزینهها اندکی ریزتر از حالت عادی نمایش داده میشوند.
با تمام این تفاسیر، هرچقدر سامسونگ کار خودش را برای ارائه تجربه دسکتاپ خوب انجام بدهد، باز هم محدودیتهای اندروید پابرجاست. بسیاری از اپها برای صفحه بزرگ تبلتها بهینه نشدهاند، چه برسد به حالت دسکتاپ. حتی مرورگر کروم هم بهشکل پیشفرض متوجه نمیشود که وبسایتها را در حالت دسکتاپ باز کند و باید از منوی تنظیمات، وضعیت را تفهیم کنید. اگر هنگام تماشای ویدیو از یوتوب به سراغ پنجره دیگری بروید، پخش ویدیو متوقف میشود. اپ اینستاگرام هم کلاً با تبلت و دسکتاپ میانهای ندارد.
جدا از حالت دسکتاپ، تجربه عمومی رابط کاربری OneUI 2.5 روی گلکسی تب S7 کاملاً شبیه چیزیست که در گوشیهای سامسونگ خواهید یافت. با توجه به نمایشگر بزرگ، میتوانید بهراحتی دو یا سه اپلیکیشن را همزمان کنار هم داشته باشید. البته پیدا کردن ترکیب مناسب برای این حالت کمی سخت است. مثلاً میتوانید ویدیویی را پخش کنید و همزمان با قلم اسپن نکات مهم را یادداشتبرداری کنید. اگر به ترکیب مناسب و کاربردی دست یافتید، میتوانید اپها را با یکدیگر جفت کنید تا همزمان با هم باز شوند.
قلم اسپن در گلکسی تب S7 تمام قابلیتهای سری نوت از جمله ایر اکشنها را دارد. تأخیر قلم ۲۶ میلیثانیه است که اختلاف زیادی با قلم نوت ۲۰ اولترا دارد ولی به لطف صفحه ۱۲۰ هرتزی میتوانید تجربه لذتبخشی از نوشتن روی صفحه تبلت داشته باشید.
گلکسی تب S7 اولین دستگاهیست که با چیپست اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس به دست ما میرسد. این چیپست نمونه بهبودیافته اسنپدراگون ۸۶۵ است و قویترین چیپست حال حاضر در دنیای موبایل محسوب میشود. در کنار این چیپست شاهد ۶ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی هستیم.
برای تست کارآیی سختافزار گلکسی تب S7 ابتدا سراغ اپلیکیشنهای بنچمارک یعنی آنتوتو، گیکبنچ ۵، پیسیمارک و تریدیمارک رفتم. نتایج بهدست آمده را در ادامه میبینید.
طبق نتایج فوق، گلکسی تب S7 جای موتورولا اج پلاس را بهعنوان قویترین گجت تاریخ بررسیهای دیجیتال میگیرد. البته نتیجه تست گیکبنچ در حالت چندهستهای بهشکل عجیبی پایینتر از رقباست. این تست را چند بار در شرایط مختلف تکرار کردم ولی نتیجه بهتری نگرفتم. در باقی تستها نتایج کاملاً درخشان هستند.
با این سطح از کارآیی، نگرانی در مورد اجرای برنامهها و بازیها بیمورد است چون همهچیز بهسرعت و بدون ذرهای تأخیر اجرا میشوند. ظرفیت حافظه رم هم برای اجرای همزمان ۱۰-۱۲ برنامه کافیست اما احتمالاً میتوانید سختافزار تبلت را در حالت دسکتاپ به چالش بکشید.
اینجا باید به کیفیت فوقالعاده گلکسی تب S7 در زمینه پخش صدا هم اشاره کنم. این تبلت با چهار اسپیکر پرقدرت، صدای واضح و شفافی را پخش میکند که کمی بیس هم در آن شنیده میشود. گوش دادن به موسیقی، تماشای فیلم و مکالمه تصویری با این بلندگوهای باکیفیت باعث میشود تا فقدان جک هدفون را بهراحتی فراموش کنید.
تبلتها هیچگاه انتخاب خوبی برای عکاسی نبودهاند. به همین دلیل، سازندگان هم تمایلی به افزایش کیفیت دوربین تبلتها و تعبیه فناوریهای پیشرفته در آنها ندارند. گلکسی تب S7 از دوربین اصلی دوگانه به همراه دوربین سلفی بهره میبرد. مشخصات این سه دوربین را در ادامه میبینید.
همانطور که میبینید هیچکدام از این دوربینها قابلیت عکاسی حرفهای را ندارند و کاربرد اصلی آنها مکالمه تصویری است. با این حال روی دوربین اصلی میتوانید برای عکاسی حساب کنید. اگر شرایط نوری مناسب باشد، نتیجه کار هم بسیار خوب خواهد بود. در محیط تاریک اما عکسها کیفیت مطلوبی ندارند. نمونه تصاویر دوربین اصلی گلکسی تب S7 را در ادامه میبینید.
البته در محیط تاریک اگر حالت مخصوص عکاسی شبانه را فعال کنید، نتیجه کمی بهتر خواهد شد. دوربین فوقعریض فقط در شرایط نوری ایدهآل عکسهای قابل قبولی میگیرد و دوربین سلفی هم در بهترین کاملاً معمولی است.
گلکسی تب S7 باتری ۸۰۰۰ میلیآمپر ساعتی دارد که نسبت به نسل قبل کمی بهتر شده و با وجود صفحه ۱۲۰ هرتزی، شارژدهی خوبی هم دارد. طبق تجربه من میتوانید حدود ۹ ساعت با این تبلت کار کنید بدون اینکه به شارژر نیاز داشته باشید. این رقم میتواند یک روز کاری را جواب بدهد. البته اگر نرخ رفرش صفحه را تا ۶۰ هرتز پایین بیاورید، میتوانید یکی دو ساعت دیگر به شارژدهی تبلت اضافه کنید.
گلکسی تب S7 از شارژ سریع ۴۵ واتی هم پشتیبانی میکند ولی سامسونگ شارژر ۱۵ واتی داخل جعبه گذاشت است. شارژر اصلی دستگاه به دست ما نرسید و نتوانستیم زمان دقیق شارژ کامل تبلت را بسنجیم. با این حال در منابع مختلف به زمان شارژ بالای ۲ ساعت اشاره شده است.
شکی نیست که گلکسی تب S7 یکی از قویترین دستگاههای دنیای اندروید و یکی از زیباترین و شیکترین تبلتهای بازار است. توان سختافزاری فوقالعاده دستگاه بهراحتی تا چند سال جوابگوی نیاز شما خواهد بود و نمایشگر باکیفیت ۱۲۰ هرتزی هم دل شما را خواهد ربود.
سامسونگ تمام تلاش خودش را بهکار بسته تا تجربه اندروید روی صفحه بزرگ تبلت را به سطح تازهای برساند و در این زمینه هم موفق بوده است. باز کردن سه اپلیکیشن همزمان در حالت عادی یا اجرای چند برنامه در حالت دسکتاپ بهسادگی امکانپذیر است و سختافزار دستگاه هم بهخوبی از این قابلیتها پشتیبانی میکند. مسئله این است که اندروید هنوز برای این وضعیت بهینه نشده است. بسیاری از اپها روی صفحه بزرگ بهدرستی اجرا نمیشوند، چه برسد به حالت مالتیویندو یا دسکتاپ.
به هر حال اگر بهترین تبلت اندرویدی را میخواهید و حاضرید بالای ۲۰ میلیون تومان برایش بپردازید، گلکسی تب S7 بهترین گزینه پیش روی شماست.
پاسخ ها