Arm از چیپهای جدید برای سیستمهای خودران جهت بکارگیری در صنعت خودرو و صنایع دیگر رونمایی کرد.
چیپهای جدید، پردازنده پرتوان Cortex-A78AE، پردازنده گرافیکی Mali-G78AE و پردازشگر سیگنال تصویر Mali-C71AE هستند و به گفته Arm، یکی از ویژگیهای جالب توجه آنها بهره مندی از قابلیتهای امنیتی داخلی است. به عبارت دیگر این چیپها توانمندیهای اضافهای دارند که تمام محاسبات را از لحاظ امنیتی چک میکنند.
پردازندههای Arm به طور سنتی معمولاً در دو حالت فعالیت میکنند. در حالت انشعاب (Split mode)، هستهها به صورت مستقل عمل کرده و هر چند وقت یکبار غیر فعال میشوند. این حالت برای وظایفی که امنیت در آنها اولویت نیست کاربردی بوده و هستهها میتوانند به بیشترین عملکرد خود برسند.
در حالت قفل (Lock) هستهها به شکل جفت عمل میکنند و وظایف آنها با یکدیگر تطبیق داده میشود. این مد امنیت چیپ را ارتقا داده اما سبب کاهش عملکرد میشود چرا که فقط نیمی از هسته عمل میکند. حال Arm حالت جدیدی به نام هیبرید (Hybrid) به پردازندهها اضافه کرده که ترکیبی از حالت Lock و Split است و عملکرد کلی چیپ را ارتقا میدهد.
نسخه AE پردازنده گرافیکی Mali نیز دستخوش تغییراتی شده و حالا هستههای GPU را بهتر بین وظایف تقسیم میکند. پردازنده گرافیکی AE که مخفف Automotive Enhanced است، برای صنعت خودروسازی طراحی شده بود اما حالا Arm آن را برای سیستمهای خودران نیز عرضه میکند.
Arm در مورد قرارداد ۴۰ میلیارد دلاری تصاحب توسط انویدیا سکوت کرده است؛ قراردادی که هنوز نهایی نشده و مراحل قانونی را پشت سر میگذارد. آنطور که در گزارش آمده، انویدیا و Arm هر دو به دنبال حضور پر قدرت در بازار سیستمهای خودران هستند. برای نمونه انویدیا پلتفرم اختصاصی Jetson AGX را برای رباتها ارائه میکند که از پردازندههای Arm و پردازشگرهای گرافیکی انویدیا استفاده نی کند. بنابراین انتظار میرود همکاری بین این دو شرکت در آینده گستردهتر شود.
پاسخ ها