احتمالا تا به حال اسمتان را سرچ کردهاید و اطلاعاتی از خودتان پیدا کردهاید که دوست ندارید همه ببینند. این اطلاعات میتواند عکس سادهای که سالها قبل در یک شبکه اجتماعی آپلود کرده بودید و یا آدرس ایمیل و شماره تلفن باشد.
برای حذف اطلاعات حساسی که از خودتان در اینترنت پیدا کردهاید و نمیخواهید در دسترس همه باشد باید چه کارهایی انجام داد؟ در ادامه با چهار گام آشنا میشوید که نحوه حذف یا پنهان کردن اطلاعات حساس از نتایج موتورهای جستجو را توضیح میدهند.
نقشه گوگل و اپلیکیشن Street View بسیار کاربردی بوده و مکانیابی را بسیار آسان کردهاند. اما نمایش پلاک منزل یا نام کوچه در تصاویر برنامه Street View میتواند حریم خصوصی را به خطر بیندازد. خوشبختانه میتوان از گوگل درخواست کرد تا تصاویری که منزل شما در آن معلوم است را تار کند. برای این کار کافیست مراحل زیر را انجام دهید:
وقتی تصور تار شود دیگر امکان دیگر امکان بازگرداندن آن به حالت اولیه وجود ندارد، بنابراین پیش از انجام مرحله نهایی از انتخاب تصویر درست مطمئن شوید.
بیشتر اطلاعاتی که از خود در صفحه نتایج جستجوی گوگل میبینید به احتمال زیاد از شبکههای اجتماعی آمدهاند، به این دلیل که پروفایل خود را خصوصی یا همان پرایوت (Private) نکردهاید. اگر اکانت خود را عمومی یا پابلیک (Public) کنید، همه میتوانند تصاویر، علاقهمندیها، محل سکونت و نظراتی که در مورد پستها دادهاید را ببینند.
برای حذف کردن اطلاعات خصوصی از گوگل و دیگر موتورهای جستجو، پروفایلهای خود را خصوصی کنید. در ادامه نحوه خصوصی کردن پروفایل در سه شبکه اجتماعی محبوب (فیسبوک، اینستاگرام، توییتر) شده داده شده است:
اگر در سایتها اطلاعاتی از خودتان پیدا کردهاید، بهتر است با صاحبان آنها تماس گرفته و درخواست کنید تا اطلاعات شما را حذف کنند. برای این کار به صفحه «تماس با ما» یا همان Contact رفته و از طریق فرم یا آدرس ایمیل با مدیر سایت تماس بگیرید. اگر اطلاعات شما را حذف نمیکنند و یا پاسخی نمیدهند، بهتر است با یک وکیل مشورت کنید.
وبسایتهای جستجوی افراد (People-search websites) یکی از عوامل اصلی پاک نشدن اطلاعات شما از اینترنت هستند. این قبیل سایتها دادههای میلیونها نفر از کاربران اینترنت را جمعآوری کرده و آنها را به بالاترین قیمت میفروشند. خوشبختانه امکان بیرون آمدن از این سایتها (opt-out) وجود دارد. بزرگترین سایتهای جستجوی مردم، Intelius، BeenVerified و White Pages هستند.
Intelius صاحب سایتهای جستجوی افراد دیگری مثل iSearch, Peoplelookup, PublicRecords, ZabaSearch و Classmates است، بنابراین با پاک کردن اطلاعات خود از Intelius اطلاعات ذخیره شده خود از سایتهای یاد شده را نیز حذف خواهید کرد.
افراد با دانستن آدرس اکانت گوگل و کمی کنجکاوی میتوانند اطلاعات زیادی در مورد فعالیتهای اینترنتی شما به دست آورند. علاوه بر این گوگل از سوابق مرورگر برای شخصیسازی نتایج جستجو و تبلیغات استفاده میکند.
اگر مدت هاست به صفحه حریم خصوصی اکانت گوگل خود سر نزدهاید حالا زمان مناسبی است. در ادامه با نحوه پاک کردن سوابق اکانت گوگل آشنا میشوید:
گوگل میتواند اطلاعات قابل توجهی از شما منتشر کرده و حریم خصوصی شما را به خطر بیندازد. با انجام دادن اقدامات فوق میتوانید کنترل اطلاعاتی که قرار است از شما نمایش داده شود را در دست گرفته و تا حد زیادی از حریم شخصی مراقبت کنید. بهتر است از این پس در مورد اطلاعاتی که قرار است در شبکههای اجتماعی قرار دهید بیشتر فکر کنید.
پاسخ ها