تفاهمنامه همکاری در زمینه توسعه زیستبوم نوآوری شهری و راهکارهای شهر هوشمند میان سازمان فاوای شهرداری تهران، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) و شرکت ارتباطات مبیننت به امضا رسید. در این نشست همراه اول اعلام کرد که مبیننت بازوی اجرایی این اپراتور برای توسعه اینترنت اشیاء خواهد بود.
تفاهمنامه همکاری بین این سه مجموعه برای توسعه اکوسیستم نوآوری شهری و راهکارهای شهر هوشمند به امضاء رسید. مدیران شهرداری و اپراتورهای حاضر در این نشست تاکید کردند که هدفشان از امضاء این تفاهمنامه علاوه بر توسعه نوآوری شهری، شکل دادن به اکوسیستم اینترنت اشیاء در کشور است. در نشست امضای تفاهمنامه که امروز شنبه ۲۹ شهریورماه برگزار شد، «محمد فرجود»، مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری، «مهدی غیناقی»، عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات سیار ایران و «حسین طهرانی»، مدیرعامل شرکت ارتباطات مبیننت حضور داشتند.
در این نشست، فرجود ضمن اشاره به برنامهتهران هوشمند و اهمیت توجه به زیستبوم نوآوری در این برنامه، بر عزم شهرداری تهران در بهره گرفتن از توانِ تخصصی بخش خصوصی در توسعه زیرساختهای شهر هوشمند و سرویسهای آن تاکید کرد. او همچنین ابراز امیدواری کرد همکاریهایی از این دست به ایجاد فضای کاری مناسب برای بخش خصوصی و ارائهخدمات بهتر به شهروندان بیانجامد.
مهدی غیناقی نیز به توسعه اینترنت اشیاء در جهان اشاره کرد و اظهار داشت همزمان با دیگر کشورهای جهان، همراه اول در حال اقدام در خصوص ایجاد زیستبوم مورد نیاز اینترنت اشیاء از طریق سرمایهگذاری و تحقیق و توسعه است. او ضمن دعوت از همهی بازیگران صنعت اینترنت اشیاء به همکاری، از قرارداد همراه اول با مبیننت برای ایفای نقش به عنوان بازوی اجرایی این مجموعه در زمینه راهبر کسب و کارهای سازمانی خبر داد.
به گفته او برای شکلگیری این اکوسیستم زیرساختهای شبکه و امکانات لازم به کمک سرمایهگذاری مشخص انجام شده است. غیناقی ورود همراه اول به حوزه اینترنت اشیاء را جدی دانست و گفت: «بودجه و برنامهریزی استراتژیک مشخص برای توسعه این بخش در نظر گرفتهایم. امضاء تفاهمنامه با شهرداری هم در راستای همین برنامهریزی است. البته ذکر این نکته هم ضروری است که تمام برنامهریزیهای ما برای توسعه اینترنت اشیاء در شرایط سخت به خاطر تحریم انجام شده؛ اما سعی کردهایم از راههای مختلف از جمله کمک گرفتن از تجهیزات بومی زیرساختهای این حوزه را توسعه دهیم.»
در ادامهی این نشست، طهرانی از مجموعه مبین نت نیز از آمادگی مجموعه خود برای همکاری در بخشهای مختلف از جمله هوشمندسازی شهر خبر داد: «اصولا وقتی اپراتوری وارد پروژهای میشود یک نگاه تکنولوژی محور شکلمی گیرد؛ اما ما سعی کردهایم در اولویت پروژههایمان نگاه تنوع در ارائه سرویس را داشته باشیم. به باور ما در پروژههای اینچنینی محدودیتی از نظر تکنولوژی وجود ندارد و نیاز اصلی ایجاد یک پلتفرم چند منظوره برای صنایع مختلف است.»
در پایان این نشست تفاهمنامه توسعه زیستبوم نوآوری شهری و راهکارهای شهر هوشمند میان سازمان فاوای شهرداری تهران، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) و شرکت ارتباطات مبیننت به امضای نمایندگان سه مجموعه رسید.
پاسخ ها