یازده ماه پس از راهاندازی طرحهای 5G در چین بیش از ۱۱۰ میلیون کاربر برای استفاده از آن ثبت نام کردهاند. رئیس «آکادمی فناوری اطلاعات و ارتباطات چین» (CAICT) که از زیر مجموعههای «وزارت صنعت و فناوری اطلاعات» محسوب میشود، ضمن اشاره به آمار بالای متقاضیان استفاده از اینترنت پرسرعت نسل پنجم تاکید کرد چنین رویکردی چین را به بزرگترین بازار 5G جهان از نظر تعداد کاربر تبدیل میکند.
این آمار در حالی منتشر میشود که کمتر از یک سال از آغاز زمان صدور مجوز برای استفاده تجاری شبکه 5G میگذرد و اپراتورهای مختلف برنامهها و طرحهای اشتراک این شبکه را به تبع صدور مجوزها اعلام کرده و به کاربران خدمترسانی میکنند.
البته آمار ۱۱۰ میلیون کاربر، بخش بسیار کوچکی از آمار کل متقاضیان این شبکه است. در ماه ژوئن، آمارهای مربوط به سه اپراتور دولتی چین نشان داد که در مجموع ۱.۶ میلیارد مشترک تلفن همراه از خدمات این اپراتورها استفاده میکنند. در واقع، اعداد و ارقام حاکی از آن است که هر کاربر چینی در کشوری با جمعیت ۱.۴ میلیارد نفری، بیش از یک دستگاه موبایل دارد.
دولت چین، اپراتورهای مخابراتی، سازندگان تجهیزات مخابراتی و همچنین شرکتهای تولیدکننده دستگاههای مختلف و توسعه دهندگان نرم افزار، همگی در تلاش هستند که این کشور و شهروندانش از همه نظر به شبکه 5G مجهز شوند.
سیاست گذاری برای سرعت بخشیدن به اتصال 5G با حمایت دولت به سرعت پیش میرود. از چند ماه قبل، اپراتورهای مخابراتی سخت در تلاش هستند تا بیش از ۴۶۰ هزار برج بلند مرتبه را در چین مجهز به تجهیزات 5G کنند.
یکی از مقامات چینی ادعا میکند که در ماه جولای، بهصورت متوسط هر هفته درحدود ۱۵ هزار ایستگاه مخابراتی 5G جدید به شبکه این کشور اضافه شده است. دولت چین در نظر دارد تا پایان سال ۲۰۲۰ این تعداد را به ۶۰۰ هزار ایستگاه برساند تا کلیه استانهای سراسر کشور بتوانند از پوششدهی خدمات اینترنت پرسرعت 5G بهره ببرند.
یکی از شرکتهای که در این حوزه برگ برنده در دست دارد، هواوی خواهد بود که زیرساختهای مورد نیاز شبکه نسل جدید را تولید میکند.
هواوی، اوپو، شیائومی وسایر تولید کنندگان گوشیهای هوشمند چینی نیز، خود را با این موج همراه کرده و محصولاتی با قابلیت پشتیبانی از شبکه اینترنت نسل جدید به بازار عرضه میکنند. براساس گزارش اخیر CAICT ، امسال بیش از ۹۳ میلیون دستگاه گوشی هوشمند 5G در چین به فروش رسیده است.
پاسخ ها