نقش برنامهنویسها در دنیای فناوری آنقدر پررنگ است که ۱۲ سپتامبر هر سال به عنوان روز آنها نامگذاری شده است. جالب اینجاست ۱۲ سپتامبر مصادف با روز تولد یا درگذشت هیچکدام از اسطورههای این حوزه نیست و به دلیل دیگری به عنوان روز برنامه نویس انتخاب شده است.
برنامه نویسها از طراحی نرمافزار و اپ گرفته تا زمینههای جدیدتر مثل هوش مصنوعی و یادگیری ماشین بخشهای مختلف دنیای فناوری را ساخته و به هم متصل میکنند. اغلب زمانی که پای صحبت از پیشرفت به میان میآید از ماشینها،کامپیوترها و ابزارهای دیگر به عنوان عامل اصلی یاد میشود اما این برنامهنویسها هستند که با هدایت ماشینها آنها را در مسیر درست هدایت میکنند. یکی از مشهورترین اظهار نظرها درباره کدنویسی منسوب به «رابرت مارتین» است: «حقیقت را تنها یکجا میتوان پیدا کرد: در کدها».
با توجه به نقش پررنگ این افراد باهوش در دنیای مدرن، ۱۲ سپتامبر هر سال به عنوان روز آنها نامگذاری شده است. البته اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم ۲۵۶مین روز هر سال نام روز برنامه نویسی را بر خورد دارد که در سالهای کبیسه ۱۲ سپتامبر و در سالهای دیگر ۱۳ سپتامبر خواهد بود. در گاهشماری خورشیدی این تاریخ برابر ۲۱ شهریور(۲۲ شهریور در سال های کبیسه) است.
انتخاب روز مذکور دلیل مختلفی دارد از جمله این که ۲۵۶ برابر عدد ۱۰۰ در مبنای ۱۶ است، هر بایت قادر به تولید ۲۵۶ مقدار مختلف است و در نهایت ۲۵۶ بزرگترین توان ۲ کوچکتر از ۳۶۵ (کل روزهای سال) محسوب میشود.
تاریخ مذکور مدتها بین برنامه نویسها و شرکتهای بزرگ شناخته شده بود اما «ولنتین بالت»، کارمند یک شرکت کامپیوتری تصمیم گرفت به آن رسمیت بیشتری ببخشد. وی در سال ۲۰۰۲ کمپینی را برای پذیرش رسمی آن از سوی دولت روسیه به راه انداخت. ۷ سال بعد وزارت ارتباطات روسیه طرحی را برای عملی کردن ایده بالت اجرا کرد که در سپتامبر همان سال به تایید «دمیتری مدودف»، رییس جمهور وقت روسیه رسید.
پس از آن کشورهای دیگر از جمله آمریکا، آلمان، کانادا و چین نیز همین مسیر را در پیش گرفتند. البته چینیها ۲۴ اکتبر را به عنوان این روز انتخاب کردهاند چون این تاریخ در نوشتار به شکل ۱۰۲۴ در میآید که برابر با ۲ به توان ۱۰ بوده و در دنیای کامپیوتر شناخته شده است.
دیجیتال هم این روز را به همه برنامهنویسها تبریک گفته و از آنها به خاطر نقش موثر و پررنگی که در زندگی ما دارند، قدردانی میکند.
پاسخ ها