نشست مشترک «کمیته سنا» و «وزارت ارتباطات» برگزار شد. در این نشست وزیر ارتباطات دغدغههای اعضای این کمیته درباره موضوعاتی چون «تغییر مدت زمان ارائه اسناد مربوط به واردات به بانکهای عامل از شش ماه به هجده ماه»، «ایجاد زیرساخت های صادرات در حوزه فاوا و دریافت درآمد ارزی» را شنید و وعده پیگیری تحقق آنها را به فعالان حوزه فاوا داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، در این جلسه که با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همراه با جمعی از معاونان این وزارتخانه و نمایندگان کمیته سنا تشکیل شد، «اثرات پاندمی کرونا و جهش ناگهانی نرخ ارز بر کسبوکارها»، «درخواست تعدیل در قراردادهای حوزه فاوا»، «تخصیص ارز با اولویت ضروری و پر اهمیت به حوزه ICT» و «استفاده از ظرفیت تشکلهای بخش خصوصی به عنوان بازوی مشورتی، عملیاتی و اجرایی در امور حوزه فاوا»، از جمله موضوعات مورد گفتگو بودند.
«محمدجواد آذری جهرمی» در این نشست با اعلام حمایت خود از تعدیل ریالی قراردادهای حوزه ICT، اعلام کرد که این موضوع بسیار ضروری است و میتوان بر اساس پیشنهاد کمیته سنا در این خصوص پیگیریهای لازم را با سازمان برنامه و بودجه انجام داد. او قول پیگیری این موضوع را به حاضرین داد.
شایان ذکر است که این طرح پیشتر نیز توسط سازمان نصر از وزارت صمت درخواست همیاری برای اجرایی شدن آن مطرح شده بود. «اسماعیل ثنایی نایب» رییس هیات مدیره اتحادیه پیمانکاران و صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی صنعت مخابرات ایران»، در راستای اثرات پاندمی کرونا و تغییر قیمت ارز از انتهای سال 98 تا سال 99، به عدم امکان تحویل تجهیزات در سررسید قراردادها اشاره کرد. به گفته او جرائم تاخیر در تحویل تجهیزات و همچنین عدم تعدیل قراردادهای منعقد شده از ابتدای بهمن 98 معضلات زیادی را پیش پای فعالان این حوزه قرار داده است و خواستار افزایش مدت زمان و تعدیل مبلغ قراردادهای منعقد شده از بهمن ماه سال 98 شد.
نمایندگان کمیته سنا نیز در این رابطه، به پیشنهاد ارائه شده به دفتر امور صنایع وزارت صمت در خصوص چگونگی تعدیل قراردادهای در حال اجرا که با بحران افزایش نرخ ارز و شرایط خطیر حال حاضر کشور درگیر هستند، اشاره کردند به گفته کمیته سنا تقاضای فعالان این حوزه در درجه اول تغییر اولویت ارزی تجهیزات و قطعات حوزه فناوری اطلاعات به اولویت ارزی ضروری و پر اهمیت است. در ادامه «تسریع در تخصیص منابع و سهمیه ارزی ثابت و مشخص» برای این حوزه در راستای رفع نیازهای حساس و ضروری کشور، از جمله موارد منعکس شده در جلسه بود.
در ادامه این نشست «محمدباقر اثنیعشری» رییس سازمان نصر نیز با ارائه گزارشی از وضعیت بخش خصوصی بر اساس نظرسنجی و بازخورد اخذ شده از اعضا در حوزه فاوا گفت:
«شیوع پاندمی کرونا در کشور و جهان، جهش ناگهانی نرخ ارز، عدم تخصیص ارز به تجهیزات حوزه فاوا، کمبود نقدینگی و همچنین مشکلات به وجود آمده توسط سازمان تامین اجتماعی، کسبوکارهای این حوزه را در وضعیت بحرانی جدی و خطرناکی قرار دادهاند.»
«حسین ریاضی» رییس هیات مدیره سندیکای مخابرات ایران، با اشاره به شرایط دشوار در خصوص تامین تجهیزات حوزه فاوا و عدم دریافت، تخصیص و تامین ارز، بر نیاز به بازنگری در تعدیل قراردادها تاکید کرد و خواستار مساعدت و رایزنی وزارت فاوا با بانک مرکزی و وزارت صمت شد.
در خاتمه این جلسه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای پارهای از مشکلات و موانع پیش روی فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات راهکارهایی را مطرح کرد و برای تعدادی دیگر از این مشکلات نیز وعده پیگیری داد.
ناگفته نماند «کمیته سنا» متشکل از بزرگترین تشکلهای صنفی و ملی در حوزه فاوا یعنی «سندیکای صنعت مخابرات ایران»، «سازمان نظام صنفی رایانهای کشور» و «اتحادیه پیمانکاران و صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی صنعت مخابرات ایران»، با گستره پوششی سراسر زنجیره تامین حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از جمله تولیدات، واردات و صادرات به عنوان رگولاتور بخش خصوصی فعال است.
پاسخ ها