استفاده از وسایل نقلیه عمومی همواره به عنوان یکی از راهکارهای اصلی در کاهش ترافیک و میزان آلودگی هوای شهرهای بزرگ مطرح شده است. با توجه به فرهنگسازیهای صورت گرفته و راندمان مناسبی که سیستم حمل و نقل عمومی در کشورهای پیشرفته دارد، بسیاری از شهروندان این کشورها برای رفت و آمدهای روزمره خود به جای خودروهای شخصی، از وسایل نقلیه عمومی استفاده میکنند.
اما تحقیق اخیری که توسط وبسایت Cars.com در ایالات متحده انجام شده، حکایت از آن دارد ویروس کرونا شهروندان را به سمت استفاده از خودروهای شخصی سوق میدهد.
از میان 3062 نفری که در این تحقیق نظرسنجی شدهاند، مشخص شده بیش از یک سوم افراد به دورکاری مشغول هستند. این افراد گفتهاند در صورت اجبار برای حضور در محل کار، آنها دیگر به سراغ سیستم حمل و نقل عمومی نخواهند رفت.
بر اساس یافتههای این تحقیق، 43 درصد از آمریکاییها نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط سایر مسافرین بیاعتماد هستند؛ 57 درصد باقیمانده هم نسبت به این مساله «تا حدودی اطمینان دارند.» نکته دیگر اینکه 35 درصد از رفت و آمدکنندگان به محل کار، قصد دارند میزان ترددهای خود را کاهش دهند.
تحقیق Cars.com مشخص کرده که 62 درصد از کارگران وسایل حمل و نقل عمومی را کنار گذشته و از خودروهای شخصی برای رفتن به سر کار استفاده میکنند؛ همچنین 21 درصد از افراد حاضر در نظرسنجی گفتهاند در شش ماه اخیر اقدام به خرید خودرو کردهاند که دلیل اصلی برای 57 درصد از این عده، پاندمی کووید-19 بوده است.
علاوهبر اینها، 65 درصد از استفادهکنندگان از اتوبوس دیگر با این وسیله نقلیه رفت و آمد نکرده یا به طور قابل ملاحظهای کمتر با آن سفرهای خود را انجام میدهند؛ این وضعیت برای 60 درصد از کاربران مترو و 59 درصد از مشترکین سرویسهای اشتراکی هم مشابه است.
شاید بدانید که خودروسازان مختلف ایدههای مختلفی را در رابطه با سفرها و اتومبیلهای اشتراکی دنبال میکنند. با توجه به تغییرات زیادی که ویروس کرونا در ابعاد گوناگون زندگی بشر – از جمله شیوه حمل و نقل – در حال ایجاد کردن است، باید منتظر ماند و دید که سرنوشت این ایدهها به کجا منتهی خواهد شد.
پاسخ ها