ساکنان نوار باریکی در غرب آفریقا، شبه جزیره عربستان، هند و خاور دور دیروز شاهد خورشیدگرفتگی بودند. در ادامه گلچینی از تصاویر این پدیده زیبا را مشاهده میکنید.
خورشیدگرفتگی روز یکشنبه ۱ تیر همزمان با انقلاب تابستانی نیمکره شمالی زمین رخ داد و دقایقی پس از طلوع خورشید در مناطق شمالی جمهوری دموکراتیک کنگو قابل مشاهده بود. خورشیدگرفتگی در این منطقه یک دقیقه و ۲۲ ثانیه طول کشید.
«اوج کسوف» بر فراز مناطق شرق آفریقا و آسیا رخ داد و ساکنان منطقه «اوتاراکند» در مرز هند و چین شکل گیری کامل حلقه خورشید در اطراف ماه را در ساعت ۱۲:۱۰ به وقت محلی تماشا کردند. خورشیدگرفتگی در این مناطق زیباتر اما با مدت زمان کمتر بود و تنها ۳۸ ثانیه طول کشید.
ساکنان نایروبی به خاطر ابری بودن هوا کسوف ناقص را تجربه کردند. مردم برای تماشای خورشیدگرفتگیهای قبلی برای سفر به جنوب کنیا که هوای صاف تری دارد برنامه ریزی میکردند، اما شیوع ویروس کرونا مانع از تجمع مردم برای تماشای آسمان شد.
دهلی نو
کلکته
تایوان
دبی
تصویری زیبا از خورشیدگرفتگی روی درب یکی از منازل شهر Sorsogan در فیلیپین.
شیامن، چین
دهلی نو
صنعا، یمن
چین
خورشیدگرفتگی اول تیر از فضا
خورشیدگرفتگی یا کسوف زمانی رخ میدهد که ماه حین گذر از بین زمین و خورشید، به اندازه کافی به زمین نزدیک نبوده و نمیتواند به طور کامل نور خورشید را مسدود کند؛ در نتیجه ناظران روی زمین میتوانند حلقهای آتشین از خورشید را تماشا کنند. کسوف هر یک یا دو سال یکبار رخ داده و فقط ساکنان مناطق محدودی از زمین میتوانند آن را تماشا کنند.
«Florent Delefie»، منجم رصدخانه پاریس میگوید کسوف سالانه تنها از حدود ۲ درصد از سطح کره زمین قابل مشاهده است.
پاسخ ها