چین در حال آمادگی برای ارسال آخرین ماهواره خود به فضا است تا به وسیله آن، سیستم رقیب GPS را تکمیل کند و دیگر به آمریکا وابسته نباشد.
تکمیل این سیستم یک قدم بزرگ محسوب میشود چرا که چین میتواند توسط آن در زمان جنگ با ایالات متحده آمریکا، سیستمهای نظامی خود را آنلاین نگه دارد. علاوه بر این موضوع، پکن تاثیر خود در حوزه فناوری جهانی را نیز افزایش میدهد. شبکه چین که با نام «Beidou» شناخته میشود، از ۳۰ ماهواره تشکیل شده که نقش اساسی در سیستم موقعیتیابی و پیامرسانی چین برعهده دارد و رقیب GPS آمریکا محسوب میشود.
«اندرو دمپستر»، مدیر مرکز تحقیقات مهندسی فضایی استرالیا اعلام کرده:
«اکنون ارتش چین سیستمی دارد که میتواند مستقل از سیستم GPS ایالات متحده آمریکا از آن استفاده کند.»
ترس اصلی چین مربوط به جنگ میان این کشور و آمریکا میشود که در این هنگام احتمالا آمریکا سیستم GPS یا سیستم موقعیتیابی مبتنی بر ماهواره را برای رقیب خود مسدود میکند. «کریستوفر نیومن»، استاد حقوق و سیاست فضایی در این زمینه گفته:
«مهمترین موضوع درباره این سیستم، مستقل بودن آن است. چین اکنون سیستمی دارد که میتواند در زمان درگیری از آن استفاده کند.»
چین بدنبال ارسال آخرین ماهواره خود به فضا طی هفته گذشته بود، اما این ماموریت به علت مشکلات فنی به تعویق افتاد. برنامههای مربوط به سیستم اختصاصی چین اواخر دهه ۹۰ میلادی شکل گرفتند و اولین نسخه Beidou در سال ۲۰۰۰ راهاندازی شد که سرویسهای مبتنی بر ماهواره را برای چین فراهم میکرد.
نسل دوم آن در سال ۲۰۱۲ کامل شد و توانست منطقه آسیا-اقیانوسیه را پوشش دهد. سومین نسخه در زمان تکمیل شدن کل جهان را پوشش میدهد. این کشور برنامههای جاهطلبانه زیادی را دنبال میکند که یکی از آنها، «راه ابریشم جدید» است. طی این برنامه چندین قاره از طریق راهآهن، جادهها و مسیرهای حمل و نقل بهم متصل میشوند.
در حال حاضر تایلند و پاکستان در حال استفاده از سیستم Beidou در موارد مختلف هستند، البته چین ادعا کرده که بیش از نیمی از کشورها در جهان مصرفکننده این سیستم هستند.
پاسخ ها