محققان راهی برای تبدیل طرح های اولیه یا اسکیس به پرتره های واقع گرایانه پیدا کرده اند. الگوریتم DeepFaceDrawing که توسط تیمی از محققان آکادمی علوم چین در پکن ساخته شده با کمک هوش مصنوعی به کاربرانی که آموزش های اندکی در زمینه طراحی دیده اند کمک می کند عکس هایی با کیفیت بالا را از روی طرح های ناقص و اسکیس های اولیه بسازند.
نخستین بار نیست که تکنولوژی هایی مانند این ارائه می شوند (ابزار پر کردن خودکار Pix2Pix را که میتوانست از نقاشی های شما عکس های ترسناک بسازد حتما به خاطر دارید). اما روشن است که DeepFaceDrawing پیشرفته ترین آنها تا به امروز است چراکه نیاز به جزئیات زیادی در اسکیس های اولیه ندارد. این الگوریتم تا حدود زیادی بر پایه احتمال کار می کند و برای استفاده از آن مثلا نیازی به ترسیم لب ها و یا پلک کاراکتر مورد نظرتان ندارید و نرم افزار برای طراحی این بخش ها به دیتابیس عظیمی از چهره ها و اجزای چهره رجوع می کند که توسعه دهندگان در اختیارش قرار داده اند و برای انتخاب این اجزا آنها را در کنار دیگر بخش های چهره قرار داده و می سنجد که تا چه اندازه با هم مطابقت دارند. برای این منظور چشم ها، بینی، دهان، شکل چهره و نوع مو به صورت جداگانه بررسی می شوند و سپس در قالب یک چهره واحد کنار هم قرار داده می شوند.
مشخص نیست که الگوریتم DeepFaceDrawing چگونه می خواهد موضوع نژاد را در پرتره های خود مدنظر بگیرد. تا کنون ۱۷ هزار اسکیس در اختیار این برنامه قرار گرفته و به همین تعداد پرتره از روی آنها تولید شده و جالب اینکه اغلب پرتره ها نژادهای قفقازی و چهره های مربوط به آمریکای لاتین را به تصویر کشیده اند. البته این می تواند به خاطر دیتای منبع یا همان دیتابیسی باشد که در اختیار برنامه قرار گرفته است یا سطح پایین جزئیات طرح های اولیه ای که به برنامه داده شده است.
طبق اطلاعات مندرج در وبسایت این برنامه، اسم رمز انتخاب شده برای DeepFaceDrawing عبارت coming soon یا بزودی است و این نشان میدهد که احتمالا اپ مربوط به آن به زودی هم برای سرگرمی و هم سازمان های مجری قانون عرضه می شود.
پاسخ ها