محققان به یک روش نوین برای بازیابی صدا با بررسی تغییرات در نور لامپ دست پیدا کردهاند. این تکنیک با نام «Lamphone» از اصل ارتعاشات اجسام در زمان برخورد موج صوتی با سطح آنها استفاده میکند.
محققان اعلام کردهاند ارتعاشات باعث تغییرات کوچک در انتشار نور میشوند و آنها با استفاده از سنسورهای قدرتمند میتوانند این تغییرات نور را ثبت و موجهای صوتی که به سطح لامپ میخورند را مهندسی معکوس کنند. اگرچه این تکنیک جالب به نظر میرسد، اما محدودیتهایی دارد.
اولین ضعف این تکنیک، نیاز مهاجمان به یک خط دید مستقیم از نور لامپ در یک اتاق یا فضای عمومی است. لامپهایی که توسط پوششهای تزئینی با سایر سازهها محافظت میشوند، از این حمله در امان میمانند و علاوه بر این، مکالمات باید در اتاقهای دارای پنجره انجام شود.
اگر محدودیتهای بالا وجود نداشته باشد، مهاجمان با استفاده از ابزارهایی مانند تلکسوپ و یک سنسور الکترو نوری میتوانند تغییرات نور لامپ را از فاصله دور ثبت کنند. محققان در آزمایش خود توانستند صدا و مکالمات را از فاصله ۲۵ متری بازیابی کنند، البته این فاصله به ابزارهای مورد استفاده نیز بستگی دارد. محققان علاوه بر گفتگو انسانها، موفق به ثبت صداهای اتاق مانند موسیقی در حال پخش نیز شدهاند.
یکی از مشکلات این تکنیک، نیاز به صحبت کردن با صدای بلند یا فاصله کم افراد با لامپ است. با این وجود، امکان بازیابی صدا از دهها متر دورتر میتواند برای بسیاری از شرکتها دردسر ایجاد کند، البته Lamphone اولین حمله در این نوع محسوب نمیشود و در گذشته با حملات «Gyrophone» و «میکروفن مجازی» مواجه شده بودیم.
محققان اعلام کردهاند که تکنیک جدید نیازی به بدافزار برای آلوده کردن دستگاه قربانی ندارد و به صورت لحظهای کار میکند و برای بازیابی صدا نیازی به قدرت محاسباتی بالایی نیست. مهاجمان برای پردازش اطلاعات Lamphone به یک وسیله ساده مانند لپتاپ نیاز دارند.
در نهایت باید گفت که این حمله برای تمام لامپها کارساز نیست و نتیجه آن با توجه به سازنده لامپ، مدل و همچنین مشخصات فنی مانند ضخامت شیشه و میزان انتشار نور بستگی دارد.
پاسخ ها