افزایش ۷۰۰ درصدی قیمت مواد ناریه ( آتش زا ) که برای عملیات انفجار و اکتشاف در معادن به کار می رود صدای فعالان صنعت معدنی را درآورده است.
تابناک: در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که عصر روز گذشته برگزار شد بسیاری از مشکلات فعالان اقتصادی در صنایع معدنی مطرح و برای آن چاره اندیشی شد. یکی از مهمترین مسائلی که فعالان اقتصادی این صنعت در گفتگو با عبدالناصرهمتی، وزیر اقتصاد و دارایی مطرح کردند مسئله افزایش بی رویه قیمت مواد ناریه ( آتش زا و انفجاری )، انحصاری بودن تولید و عدم نظارت بر افزایش قیمت این مواد بود.
محمدرضا بهرامن، نایبرئیس اتاق ایران و رئیس خانه معدن ایران در خصوص افزایش بی رویه قیمت مواد ناریه گفت: از سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ این موضوع را به صورت فنی و کارشناسی دنبال شده است، اما به دلیل انحصاری بودن تولید این مواد که در اختیار وزارت دفاع بوده به نتیجه و راهکار اجرایی نرسیدیم. طی سالهای اخیر افزایش قیمت بی رویه مواد ناریه کمر فعالان اقتصادی این صنعت را خم کرده است به طوری که ۷۰۰ برابر شدن قیمت این مواد هیچ منطقی ندارد و تنها درسال ۱۴۰۰ در مقاطع مختلف زمانی ۴۰۰ درصد قیمت این مواد گران شده که اثر خود را روی معادن کوچک و متوسط نشان داده است.
بهرامن ادامه داد: عدم نظارت بر افزایش قیمت مواد ناریه، عرضه قطره چکانی به معادن، در دسترس نبودن مواد انفجار و انحصاری بودن آن که در اختیار وزارت دفاع است مشکلات زیادی برای معدن داران ایجاد کرده است.
در ادامه این نشست بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران نیز انحصاری بودن بازار مواد ناریه را عامل اصلی افزایش بهای این مواد دانست و گفت: در حال حاضر علاوه بر قیمت، کیفیت مواد ناریه نیز موضوع مهمی برای فعالان این صنعت است. بارها مشاهده شده که از هر ۷ محموله یک محموله کیفیت آن مشکل دارد و قابل استفاده نیست.
درنهایت عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد مقرر کرد که ظرف یک ماه در چارچوب کمیتهای تخصصی با حضور نمایندگان وزارت دفاع و فعالان معدنی و با تلاش دبیرخانه شورای گفتوگو، مشکلات ناشی از انحصار، قیمت و کیفیت مواد ناریه حلوفصل شود.
پاسخ ها