کروسان، آن نانِ هلالیِ خوشمزه و دوستداشتنی، فقط برای صبحانه نیست!
ترفندتو: کروسان، آن نانِ هلالیِ خوشمزه و دوستداشتنی، فقط برای صبحانه نیست! با کمی خلاقیت میتوانید از آن به عنوان یک وعده غذایی کامل و پرانرژی نیز استفاده کنید.
امروز میخواهیم طرز تهیه کروسان گوشت و قارچ را به شما آموزش دهیم که به جرات میتوان گفت یکی از خوشمزهترین و دلفریبترین کروسانهایی است که تا به حال چشیدهاید.
مواد لازم:
برای خمیر (۲۴ عدد کروسان):
آب ولرم: ۱ پیمانه (۱۰۰ میلیلیتر)
خمیرمایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
شیر ولرم (یا آب ولرم): ۲ پیمانه (۲۵۰ میلیلیتر)
روغن مایع: ¾ پیمانه (۷۵ میلیلیتر)
تخم مرغ: ۱ عدد
ماست: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
آرد نول (آرد قنادی): تقریباً ۵ پیمانه (توضیح در هایلایت)
برای مواد داخل:
پیاز: ۱ عدد
گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
فلفل دلمه نگینی: ۲ قاشق غذاخوری
قارچ اسلایس شده: ۵ تا ۶ عدد
سوسیس رنده شده: ۲ عدد
ادویهها: زردچوبه، نمک، فلفل، پودر سیر، پاپریکا، آویشن
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
شیر: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
تهیه خمیر:
آب ولرم، خمیرمایه و شکر را با هم مخلوط کنید. بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند تا خمیرمایه فعال شود.
در ظرفی جداگانه، شیر، روغن، تخم مرغ، ماست و نمک را با هم مخلوط کنید.
مخلوط خمیرمایه فعال شده را به موادِ مرحله ۲ اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
آرد را کمکم به مواد اضافه کنید و با دست ورز دهید تا خمیر لطیف و منسجمی به دست آید.
خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید تا صاف و یکدست شود.
خمیر را در ظرفی چرب شده قرار دهید، روی آن را با پارچه بپوشانید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در دمای گرم استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
تهیه مواد داخل:
پیاز را ریز خرد کنید و در تابه با کمی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و با قاشق چوبی آن را خرد کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
فلفل دلمه نگینی، قارچ اسلایس شده و سوسیس رنده شده را به گوشت اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا قارچها نرم شوند.
ادویهها را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
فرمدهی و پخت کروسان:
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
خمیر استراحت کرده را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت را به شکل چانه درآورید و روی سطح آردپاشی شده با وردنه باز کنید تا به ضخامت نیم سانتیمتر برسد.
خمیر را به صورت مثلثهای قائمالزاویه برش بزنید.
از قسمت پهنتر هر مثلث، مقداری از مواد گوشتی را قرار دهید و خمیر را از دو طرف به سمت داخل تا بزنید و سپس رول کنید.
کروسانها را در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده قرار دهید.
روی کروسانها را با مخلوط زرده تخم مرغ و شیر رومال کنید.
سینی فر را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر قرار دهید تا کروسانها طلایی و پخته شوند.
نکات:
آرد: مقدار آرد تقریبی است و ممکن است بسته به نوع آرد و قدرت جذب آب آن کم یا زیاد شود. خمیر باید لطیف و منسجم باشد و به دست نچسبد.
پاسخ ها