خورش ملاقورمه یکی از غذاهای محلی و ساده گیلانی است که گوشت ندارد و بسیار خوشمزه و خوش عطر است. اگر در خوردن حبوبات محدودیت دارید این غذا را جایگزین قورمه سبزی نمایید
تصویر زندگی: خورش ملاقورمه یکی از غذاهای محلی و ساده گیلانی است که گوشت ندارد و بسیار خوشمزه و خوش عطر است. اگر در خوردن حبوبات محدودیت دارید این غذا را جایگزین قورمه سبزی نمایید.
نکته مهم موقع خرید بادمجان همیشه سعی کنید بادمجانهای تازه را انتخاب کنید که تلخی و تخم کمتری دارند. بادمجان خوب سفت، سنگین و براق است و لکه ندارد. با انتخاب بادمجان خوب و مرغوب قطعاً ملاقورمه خوشمزه تری خواهید داشت.
بادمجان | ۱ کیلوگرم |
گوجه | ۵ یا ۶ عدد |
جعفری و نعنای ساطوری شده | ۱ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
آبغوره | به مقدار دلخواه |
روغن | به مقدار لازم |
انار ترش | به مقدار دلخواه |
زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش ملاقورمه
بادمجانها را پوست کنده و نگینی خرد کنید.
به مدت ۱ تا ۲ ساعت در آب و نمک بخوابانید تا سیاهی و مزهی تلخ بادمجان گرفته شود و روغن کمتری برای سرخ شدن مصرف شود.
تا بادمجان ها آماده شوند، سبزیها را بشویید و بعد از خشک شدن آنها را خرد و ساطوری کنید.
پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید.
بادمجانها را آبکش کرده و به پیاز اضافه کنید تا تفت بخورند.
یک پیمانه از جعفری و نعنای ساطوری شده را به پیاز و بادمجان اضافه کرده و مخلوط کنید.
گوجه فرنگیها را نگینی خرد یا ریز رنده کرده و آن را به مخلوط اضافه کنید.
در پایان انار ترش و نمک و فلفل به مواد اضافه کنید.
در تابه را ببندید تا بادمجانها با آب گوجه و انار خوب مغز پخت شود و خورشت جا بیافتد.
این خورش را می توانید همراه پلو یا نان نوش جان کنید.
در این غذا باید نسبت جعفری به نعنا ۲ به ۱ باشد.
اگر انار در دسترس ندارید میتوانید به جای آن از آبغوره بیشتر استفاده کنید.
میتوانید در اواخر پخت، روی آن یکی دو عدد تخم مرغ بشکنید و بگذارید خودش را بگیرد.
کمی هم نمک و فلفل روی تخم مرغ بپاشید و سپس سرو کنید.
به جای سبزی تازه میتوانید از سبزی خشک در تهیه ملاقورمه استفاده کنید.
اگر دوست داشته باشید همراه پیاز میتوانید یکی دو حبه سیر رنده یا خرد شده هم تفت دهید.
پاسخ ها