لیندسی گراهام که از مهره های کلیدی لابی اسراییل در کنگره است می گوید بر اساس این قطعنامه ورود حزب الله به جنگ با اسراییل به معنای ورود ایران به جنگ است و آمریکا باید مستقیم ایران را هدف قرار دهد.
عصر ایران: دو سناتور تندرو جمهوریخواه و دموکرات آمریکا پیش نویس طرحی (قطعنامه ای) را به مجلس سنا ارایه کرده اند که بر اساس آن در صورت گشوده شدن جبهه شمال اسراییل از سوی حزب الله، دولت ایالات متحده آمریکا می تواند در واکنش به ایران حمله کند.
سناتورهای تندرو "لیندسی گراهام" جمهوریخواه و "ریچارد بلومنتال" از حزب دموکرات، قصد دارند روز دوشنبه (امروز) قطعنامه ای را به سنا ارایه کنند که بر اساس آن اگر حزب الله لبنان جبهه دومی را در جنگ با اسراییل باز کند، حملات نظامی ایالات متحده به ایران را توصیه می کند.
گراهام که از مهره های کلیدی لابی اسرائیل در کنگره آمریکاست، در تشریح این قطعنامه غیرالزام آور گفت: این قطعنامه میگوید اگر جنگ گسترش پیدا کند، اگر حزبالله جبهه دومی را در شمال در مقابل اسرائیل باز کند تا گنبد آهنین را زیر پا بگذارد، پس باید به جمهوری اسلامی ایران ضربه بزنیم چون بدون حمایت ایران هیچ حماس و حزب اللهی وجود نداشت.
گراهام از زمان آغاز جنگ غزه بارها در توییت ها و مصاحبه های خود خواستار بمباران تاسیسات نفتی ایران در صورت گسترش دامنه جنگ در منطقه شده است.
بلومنتال نیز در این رابطه گفت: این قطعنامه تهاجمی است، اما کاملا ضروری است.
با افزایش تنش ها در امتداد مرز شمالی اسرائیل با حزب الله لبنان، سناتورها بر اهمیت این اقدام تاکید کردند. این قطعنامه همزمان است با افزایش تنشها در منطقه در حالی که نیروهای شبه نظامی طرفدار ایران در سوریه و عراق حملات خود را به نیروهای آمریکایی مستقر در این مناطق تشدید کرده اند.
گراهام گفت: این قطعنامه به ایران هشدار می دهد که اگر این جنگ را با فعال کردن حزب الله یا کشتن یک آمریکایی از طریق نیروهای نیابتی خود در سوریه و عراق گسترش دهید، تمام نیروی نظامی ما در منطقه به دنبال شما خواهد آمد. "آنها باید این را بشنوند."
مجلس نمایندگان آمریکا نیز روز جمعه با رای قوی دو حزبی طرحی را برای تقویت تحریم های نفتی ایران به تصویب رساند. همین طرح جدید نیز با حمایت دو حزبی به سنا ارایه شده است، اما مشخص نیست که آیا سنا آن را در چه زمانی تصویب خواهد کرد.
آمریکا اخیرا 300 نیروی اضافی خود را در خاورمیانه مستقر کرده است که مجموع نیروهای اعزامی آمریکا پس از جنگ غزه را به بیش از 900 نفر رسانده است.طبق برخی گزارش ها نیروهای آمریکایی همکاری کاملی با ارتش اسراییل در جنگ جاری در غزه دارند.
این اقدام در حالی صورت می گیرد که نیروهای ایالات متحده در خاورمیانه طی هفته های گذشته به دلیل حمایت بی چون و چرای واشنگتن از جنایات جنگی دولت نتانیاهو در غزه، زیر ضرب حملات گروه های محور مقاومت قرار گرفته اند. حداقل 27 حمله به نیروهای آمریکایی گزارش شده است که 16 مورد در عراق و 11 حمله در سوریه رخ داده است.
وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به تهدیدات حزب الله لبنان، هشدار سفر به لبنان صادر کرد و از شهروندان آمریکایی در منطقه خواست به دلیل وضعیت امنیتی غیرقابل پیش بینی هر چه سریعتر منطقه را ترک کنند.
این تحول همزمان با تلاشهای دیپلماتیک آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در منطقه صورت می گیرد؛ از جمله سفر اخیر وی به کرانه باختری، جایی که وی با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کرد.
پنتاگون در حال تشدید آمادگیها در منطقه است و میگوید که انتظار دارند با تشدید جنگ بین اسراییل و نیروهای نظامی حماس در غزه، حملات علیه نیروهای آمریکایی تشدید شود.
آمریکا به صورت غیرقانونی به عنوان یک نیروی اشغالگر در عراق و سوریه حضور دارد؛ زیرا مجلس عراق 4 سال پیش با مصوبه ای خواستار خروج نیروها و پایگاه های آمریکایی از این کشور شده و دولت رسمی و قانونی سوریه نیز حضور نیروها و پایگاه های آمریکایی در این کشور را غیرقانونی می داند.
با این وجود وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده که ایران و گروه های محور مقاومت را مسئول حملات اخیر پهپادی و موشکی به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه می داند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، در سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد، گفت که ایران از حماس، حزب الله و سایر گروههایی که به اسرائیل حمله میکنند، حمایت کرده است، اگرچه آمریکا به دنبال درگیری با این کشور نیست.
پاسخ ها