این روزها خبرهای ناگواری مبنی بر محبوبیت تخم مرغ به گوش میرسد، البته محبوبیت تخم مرغ ذاتا چیز بدی نیست، تخم مرغ همیشه محبوب بوده وهست اما این که مردم تخم مرغ را جایگزین غذاهای دیگر کنند، آن هم از شدت فقر، اتفاق ناگواریست.
برترینها: این روزها خبرهای ناگواری مبنی بر محبوبیت تخم مرغ به گوش میرسد، البته محبوبیت تخم مرغ ذاتا چیز بدی نیست، تخم مرغ همیشه محبوب بوده وهست اما این که مردم تخم مرغ را جایگزین غذاهای دیگر کنند، آن هم از شدت فقر، اتفاق ناگواریست.
در هر صورت اینجا فهرست برخی از محبوبترین غذاها با تخم مرغ را گذاشتیم، در ضمن نیاز به توضیح است که این مطلب قصد نرمالسازیِ استفاده افراطی از تخم مرغ را ندارد، و آن چه که واضح و عیان است، تلاش در جهت آگاهیست، آنان که مسبب این شرایط شدهاند شاید وقتش شده که کمی خجالت بکشند.
با اشاره به وضیعت قیمت تخم مرغ لیست چند غذای ارزان که با این کالای خوراکی پرمصرف میتوان درست را برایتان آوردهایم:
املت گوجه فرنگی، سادهترین غذا با تخم مرغ
مواد لازم | |
تخم مرغ | ۱۲ عدد |
روغن زیتون | حدود ۲ دسی لیتر |
گوجه فرنگی خرد شده | ۳ فنجان |
جعفری خرد شده | یک الی دو قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ حبه |
شیر | ۱۲ قاشق سوپخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
تمام تخم مرغها را بشکنید و آنقدر بهم بزنید تا کف کند.
شیر را همراه با مقداری نمک و فلفل به تخم مرغ اضافه کنید.
گوجه فرنگیها را خرد کنید و در همراه با مقداری روغن زیتون اندکی تفت دهید. سپس سیر را له کرده و همراه با جعفری و مقداری فلفل به گوجه اضافه کنید. مخلوط را از روی حرارت بردارید.
در یک ماهیتابه نچسب، مقداری روغن بریزید و زمانی که کاملا گرم شد، یک چهارم از تخم مرغها را کف ماهیتابه پخش کنید. درب تابه را برای مدت کوتاهی ببندید تا تخم مرغ بسته شود.
سپس یک چهارم از مخلوط گوجه فرنگی و جعفری خرد شده را یک طرف املت ساده بریزید. در ادامه با کمک یک کفگیر و چنگال با دقت املت را بپیچید.
به همین ترتیب چهار عدد املت گوجه فرنگی آماده کنید.
در صورت تمایل میتوانید از روغن مایع یا جامد به جای روغن زیتون استفاده کنید.
سالاد نخودفرنگی و تخم مرغ
سالاد نخودفرنگی و تخم مرغ یکی دیگر از انواع غذا با تخم مرغ است که فوری آماده می شود.
مواد لازم | |
نخودفرنگی | ۵۰۰ گرم |
ترخان خرد شده | ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری |
خیار شور | ۱۵۰ گرم |
تخم مرغ | ۵ الی ۶ عدد |
روغن زیتون | ۳ الی ۴ قاشق سوپخوری |
آبلیمو یا سرکه | ۳ الی ۴ قاشق سوپخوری |
سس مایونز | یک سوم الی یک دوم لیوان |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
تخم مرغ ها را آبپز کنید، به طوریکه کاملا سفت شوند.
اگر از کنسرو نخودفرنگی استفاده نمیکنید، باید آن را آبپز نمایید. برای این منظور نخودفرنگی را در یک قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید تا سطح نخودفرنگی را بپوشاند، سپس روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا بپزند. پس از پخت، نخودفرنگی را در آبکش بریزید و صبر کنید تا آب اضافی آن برود.
خیار شور را رنده درشت بزنید یا ریز خرد کنید.
نخودفرنگی را به خیارشور اضافه کنید.
تخم مرغهای آبپز شده را پوست گرفته و رنده درشت بزنید. سپس به سالاد اضافه کنید.
سس مایونز، فلفل سیاه و آبلیمو را با یکدیگر مخلوط کنید.
سس به دست آمده را به سالاد اضافه کنید و به آرامی سالاد را بهم بزنید.
سالاد آماده است و میتوانید آن را سرو کنید. این غذا با تخم مرغ را میتوانید به صورت ساندویچ نیز سرو کنید.
پیتزا تخم مرغ
شاید برایتان واژه پیتزا تخم مرغ عجیب باشد و بگویید مگر با تخم مرغ هم میتوان پیتزا درست کرد؟! بله. فقط مرغ، گوشت، سوسیس و کالباس نیست که با آنها میتوان یک پیتزای خوشمزه تهیه کرد. پیتزا تخم مرغ برای کودکان به دلیل خاصیت و پروتئین موجود در تخم مرغ مفید است.
مواد لازم | |
خمیر پیتزا | به مقدار دلخواه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
سس | به میزان لازم |
پنیر پیتزا | ۲ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
خمیر پیتزا را آماده کرده و داخل تابه پهن کنید.
سس پیتزا را روی خمیر بگذارید.
در مرحله بعد پنیر همراه با مایع تخم مرغ را اضافه کنید و بگذارید به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه در فر بماند.
حالا با کمک قاشق آن را پهن کنید و دوباره ۵ دقیقه دیگر بگذارید بپزد.
در پیتزا تخم مرغ، میتوانید فلفل دلمهای، گوجه و قارچ نیز استفاده کنید.
نودل تخم مرغ
مواد لازم | |
نودل | ۱/۲ پیمانه |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
دارچین | ۱/۲ قاشق |
تخم مرغ | ۸ عدد |
شیر | ۱/۲ پیمانه |
نمک، فلفل، کشمش و کره آب شده | به میزان دلخواه |
دستور تهیه:
نودل را در آب جوش ریخته تا بپزد، سپس آبکشی کنید. سعی کنید نودل را به قطعات کوچک تقسیم کنید.
در یک ظرف جداگانه، شکر و دارچین بریزید و برای مراحل بعد کنار بگذارید.
شیر، تخم مرغ و نمک را در یک ظرف بزرگ ریخته و با چنگال هم بزنید تا یکدست شود.
کره نرم شده را درون یک ظرف بزرگ ریخته و روی حرارت بگذارید تا آب شود. سپس نودلها را که از قبل آماده کردید، درون این ظرف ریخته و به مدت یک دقیقه روی حرارت بگذارید.
حالا نوبت اضافه کردن تخم مرغها به داخل ظرف است. قبل ا اینکه این کار را انجام دهید، ابتدا تخم مرغها را به خوبی هم بزنید.
وقتی که از پخت مواد اطمینان حاصل پیدا کردید، پودر دارچین و شکر را روی مواد ریخته و به صورت گرم سرو کنید.
پوره با تخم مرغ
یکی دیگر از انواع غذا با تخم مرغ، پوره تخم مرغ است که کودکان به آن علاقه زیادی دارند. روش تهیه پوره تخم مرغ خیلی آسان است. شما به راحتی بدون نیاز به هزینه اضافی میتوانید آن را تهیه کنید.
برای تهیه پوره تهم مرغ، تخم مرغ آبپزشده را رنده کنید. برای خوشطعمتر شدن پوره تخم مرغ مقداری نمک، فلفل، شیر و کمی سبزیجات به آن اضافه کنید. این غذا را میتوان با نان تست میل کرد. خیلی از افراد برای خوشطعم شدن پیتزا، پوره تخم مرغ را به پنیر پیتزا اضافه میکنند.
پراتا با تخم مرغ
مواد لازم | |
تخم مرغ | ۳ الی ۴ عدد |
فلفل سبز، گوجه فرنگی، اسفناج، پیاز و گشنیز | به مقدار دلخواه |
دستور تهیه:
برای تهیه پراتای تخم مرغ، در ابتدا تخم مرغها را در داخل کاسه بریزید و تمام مواد بالا را به آن اضافه کنید.
این ترکیب را کنار بگذارید. بعد از اینکه مواد را با خمیر مخلوط کردید، آن را خوب ورز دهید.
حالا پراتای تخم مرغ شما آماده است… نوش جان!
پاسخ ها