توسعه دهنده شاد

توسعه دهنده شاد

مثلِ خیلی از برنامه نویسا، ماشین تبدیل کافئین به کد هستم، علاقمند به هوش مصنوعی و همه ابزارها، گجت ها و نوآوری های جدید
توسط ۳ نفر دنبال می شود

توسعه یک پلتفرم هوش مصنوعی جدید که روند درمان سرطان را به چند هفته کاهش می‌دهد

توسعه پلتفرم هوش مصنوعی جدیدی که روند درمان سرطان را به چند هفته کاهش می‌دهد

این فناوری مدت‌زمان لازم برای یافتن مولکول‌های مؤثر در درمان سرطان را از چند سال به تنها چند هفته کاهش می‌دهد.

پژوهشگران با کمک هوش مصنوعی موفق به ساخت پلتفرمی شده‌اند که اجزای یک پروتئین را به‌صورت اختصاصی طراحی می‌کند و می‌تواند به سلول‌های ایمنی بدن بیمار برای مبارزه با سرطان کمک کند.

پلتفرم مبتنی‌بر هوش مصنوعی جدید با همکاری تیمی از دانشگاه فنی دانمارک (DTU) و مؤسسه تحقیقاتی Scripps آمریکا توسعه پیدا کرده است و نشان می‌دهد که چگونه می‌توان بدون آسیب بافت‌های سالم، برای سلول‌های سرطانی درمان‌های اختصاصی تولید کرد.

آنها در تحقیق خود ادعا کرده‌اند که این فناوری مدت‌زمان لازم برای یافتن مولکول‌های مؤثر در درمان سرطان را از چند سال به تنها چند هفته کاهش می‌دهد. ««تیموتی پی. جنکینز»، استاد دانشگاه فنی دانمارک (DTU) و نویسنده ارشد این مطالعه، می‌گوید:

«ما درواقع یک جفت چشم جدید برای سیستم ایمنی خلق کرده‌ایم. روش‌های فعلی درمان سرطان براساس یافتن گیرنده‌های T خاص در بدن بیمار یا اهداکننده ساخته شده‌اند که بسیار وقت‌گیر و چالش‌برانگیز هستند. پلتفرم ما با استفاده از هوش مصنوعی، کلیدهای مولکولی برای هدف‌گیری سلول‌های سرطانی طراحی می‌کند و این کار را با سرعتی خارق‌العاده انجام می‌دهد؛ به‌طوری‌که یک مولکول مؤثر جدید طی 4 تا 6 هفته آماده می‌شود.»

سلول‌های T به‌طور طبیعی، سلول‌های سرطانی را با تشخیص اجزای پروتئینی به نام پپتیدها شناسایی می‌کنند. پپتیدها توسط مولکول‌های pMHC روی سطح سلول‌ها قرار می‌گیرند. بااین‌حال، به‌کارگیری این مکانیسم در درمان بسیار دشوار است، چراکه تنوع گیرنده‌های سلول‌های T در بدن انسان روند شخصی‌سازی درمان را پیچیده می‌کند.

نحوه کمک به درمان سرطان با شیوه جدید

در این مطالعه، پژوهشگران با پلتفرم هوش مصنوعی خود یک هدف سرطانی شناخته‌شده به نام NY-ESO-1 را آزمایش کرده‌اند که در انواع مختلفی از سرطان‌ها وجود دارد. آنها با این کار موفق به ساخت ماده چسبانک بسیار ریزی شده‌اند که به مولکول‌های pMHC این هدف سرطانی متصل می‌شود.

توسعه پلتفرم هوش مصنوعی جدیدی که روند درمان سرطان را به چند هفته کاهش می‌دهد

با تزریق این پروتئین به سلول‌های T، محصول جدیدی ایجاد شده که آن را سلول‌های «IMPAC-T» نامیده‌اند. این سلول‌ها در آزمایش‌های انجام شده توانسته‌اند سلول‌های سرطان را با دقت بالا شناسایی و نابود کنند.

به بیان ساده‌تر، در این روش ابتدا نمونه خون از بیمار در بیمارستان گرفته می‌شود. سپس سلول‌های ایمنی از خون استخراج شده و در آزمایشگاه با پلتفرم طراحی‌شده با هوش مصنوعی اصلاح می‌شوند. درنهایت این سلول‌های تقویت‌شده به بدن بیمار بازگردانده می‌شوند تا مانند موشک‌های هدفمند، سلول‌های سرطانی را از بین ببرند.

«سینه رکر هادروپ»، استاد دانشگاه DTU و از نویسندگان این تحقیق، می‌گوید:

«دقت در درمان سرطان بسیار مهم است. با پیش‌بینی و حذف اتفافات ناخواسته در مرحله طراحی، ما توانسته‌ایم خطرات درمان را کاهش دهیم و شانس طراحی یک درمان ایمن و مؤثر را افزایش دهیم.»

جنکینز پیش‌بینی کرده که این روش طی پنج سال آینده برای آغاز آزمایش‌های بالینی انسانی آماده خواهد شد.

نتایج این تحقیق در مجله علمی Science منتشر شده است.

توسعه دهنده شاد
توسعه دهنده شاد مثلِ خیلی از برنامه نویسا، ماشین تبدیل کافئین به کد هستم، علاقمند به هوش مصنوعی و همه ابزارها، گجت ها و نوآوری های جدید

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋