خرده روایتهایی درباره امنیت بیتکوین و هوش مصنوعی
نوبیتکس در شانزدهمین سالروز استخراج «جنسیس بلاک» یا اولین بلاک بیتکوین، در قالب رویدادی به نام «بلاک صفر» میزبان جمعی از فعالان کارشناسان صنعت رمزارز و بلاکچین ایران بود. این رویداد که شنبه ۱۵ دیماه ۱۴۰۳ در مجتمع ایرانمال تهران برگزار شد، از طریق پلتفرمهای ویدیویی و شبکههای اجتماعی نوبیتکس هم به صورت زنده پخش میشد. در ابتدای این رویداد مجید گتمیری بیتکوینر ارائهای درباره تاریخچه و فلسفه بیتکوین و همینطور زمینه پیدایش آن داشت. ارائهای که با نقل قولی از فردریش هایک شروع شد و در ادامه به ایدههای ساتوشی در سپیدنامه بیتکوین رسید.
در بخش دوم این رویداد علی نریمانی، بیتکوینر و توسعه دهنده هوش مصنوعی به سوالاتی درباره ماهیت بیتکوین پاسخ داد. از جمله اینکه آیا توسعه کامپیوترهای کوانتومی منجر به خطر افتادن امنیت شبکه بیتکوین میشود؟ پاسخ این کارشناس البته منفی بود و نریمانی با دلایل فنی توضیح داد که چرا شبکه بیتکوین از امنیت بالایی برخوردار است که به این راحتی به خطر نمیافتد. در ادامه این رویداد پنلی با حضور سه نفر از کارشناسان سرشناس حوزه رمزارز برگزار شد که به بحث فنی درباره قابلیتها و آینده بلاکچین بیتکوین پرداختند. حمید باطنی، رضا نورمحمدی و میثم رضایی مفصل به مقوله امنیت شبکه بیتکوین و رابطه هوش مصنوعی با دنیای رمزارزها پرداختند. بعد نوبت به ضیا صدر، بیتکوینر رسید که به بحث درباره بعضی باورهای غلط و شایعات درباره امنیت شبکه بیتکوین بپردازد. او هم توضیح داد که چرا خطری از ناحیه کامپیوترهای کوانتومی، شبکه بیتکوین را تهدید نمیکند.
بخش دیگری از رویداد بلاک صفر به ارائه جواد صدیقی، فعال حوزه ماینینگ گذشت. صدیقی با ذکر آمارهایی توضیح داد که مصرف انرژی برای استخراج بیتکوین در ایران در قیاس با جهان بسیار پایین است و نمیتواند ارتباطی با کمبود برق در کشور داشته باشد. آمارهایی که او از هزینه یکصد هزار دلاری استخراج هر بیتکوین در آمریکا ارائه داد هم از بخشهای جالب این ارائه بود. توکنایز کردن دارایی با فناوری بلاکچین یکی دیگر از موضوعات جذاب مطرح شده در این رویداد بود که در قالب یک پنل گفتوگو دنبال شد. وحید شامخی معاون توسعه کسبوکار نوبیتکس در کنار محمد قاسمی مدیرعامل مزدکس، سروش خواجه حقوردی معاون توسعه محصول کاریزما و میلاد معماریان مدیرعامل شرکت فیروزه دیجیتال به بحث و تبادل نظر درباره این موضوع پرداختند که حاوی نکات مهمی هم بود.
بلافاصله بعد از این پنل، آرمان باباگل زاده وکیل پایه یک دادگستری ارائهای درباره بررسی جرایم مرتبط با رمزارزها و راهکارهای پیشگیری پرداخت و ارشیا عزیزپور کارشناس حوزه رمزارزها هم به بیان نکاتی درباره دیفای و امور مالی غیرمتمرکز پرداخت. موضوع دیفای البته در ادامه و در کنار موضوع وب 3 و NFT هم در قالب آخرین پنل گفتوگوی این رویداد مطرح شد و سمانه رسول، معصومه قربانپور و سروش کرمیان به بحث درباره آن پرداختند. گفتنی است استخراج جنسیس بلاک امروز به عنوان بخشی نمادین از تاریخ بیت کوین شناخته میشود.
پاسخ ها