توسعه دهنده شاد

توسعه دهنده شاد

مثلِ خیلی از برنامه نویسا، ماشین تبدیل کافئین به کد هستم، علاقمند به هوش مصنوعی و همه ابزارها، گجت ها و نوآوری های جدید
توسط ۳ نفر دنبال می شود

تحقیقات جدید: دلفین ها احتمالاً صداهای زیر آب را با دندان های خود می شنوند!

پژوهش جدید: دلفین‌ها احتمالاً با دندان‌های خود صداهای زیر آب را می‌شنوند!

تحقیقات جدید تفاوت‌هایی را در بافت‌های اطراف دندان دلفین‌ها نشان می‌دهد که دانشمندان گمان می‌کنند عملکرد حسی دارند.

دانشمندان گمان می‌کنند کاربرد دندان‌های دلفینها فراتر از جویدن است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد دندان‌‌ها ممکن است به قابلیت مکان‌یابی صوتی (پژواک‌یابی) مربوط باشند و حتی به دلفین‌ها در شنیدن زیر آب کمک کنند.

محققان ژاپنی در پژوهشی که نتایج آن در مجله The Anatomical Record منتشر شده است، ساختار و عملکرد بافت‌های اطراف دندان در گونه‌های مختلف دلفین، ازجمله دلفین‌های پوزه‌بطری و راه‌راه، را بررسی کرده و این داده‌ها را با ساختار دندانی سایر حیوانات مقایسه کرده‌اند.

محققان دریافتند تفاوت‌های ساختاری دندان دلفین‌ها این موجودات را از سایر پستانداران متمایز می‌کند؛ برای مثال، استخوانی که دندان‌ها را نگه می‌دارد، (به آن استخوان آرک یا آلوئول گفته می‌شود) در دلفین‌ها اسفنجی‌تر از استخوان مشابه در سایر حیوانات است. علاوه‌براین، حفره‌هایی که دندان‌ها را نگه می‌دارند، در دلفین‌ها به‌شکل غیرعادی بزرگ‌تر و دندان‌ها شل‌تر هستند.

محققان همچنین دریافتند دلفین‌ها ساختار لیگامال منحصربه‌فردی دارند (رباط‌هایی که دندان‌ها را به آلوئول متصل می‌کنند). در پستانداران دیگر، رشته‌های لایه داخلی از ریشه دندان پراکنده می‌شود اما در دلفین‌ها، رشته‌های لایه خارجی به‌شکل پیچیده‌ای وارد استخوان اسفنجی می‌شود. علاوه‌براین، در دلفین‌ها برخلاف سایر حیوانات، بین این 2 لایه، دسته‌های ضخیمی از رشته‌های عصبی بلند دیده می‌شود.

برخی گونه‌های دلفین تا 240 عدد دندان دارند.
برخی گونه‌های دلفین تا 240 عدد دندان دارند.

آیا دندان دلفین‌ها به آنها در شنیدن زیر آب کمک می کند؟

به گفته محققان، برخی از این رشته‌ها به ساختارهایی می‌رسند که شبیه گیرنده‌های حسی هستند و به سیگنال‌های الکتروشیمیایی اجازه می‌دهند با سرعت بیشتری از میان رشته‌ها عبور کنند.

این ویژگی‌های ساختاری نشان می‌دهد دندان‌های دلفین‌ها عملکردی حسی دارند و به آنها کمک می‌کند تغییرات محیط اطراف را تشخیص دهند؛ درست مانند عملکرد سبیل‌های گربه.

«ریو کودرا»، از دانشگاه تسورومی ژاپن و محقق اصلی این پژوهش، معتقد است رشته‌های بلند عصبی نشانه تحرک‌پذیری قابل‌توجه دندان‌ها و دسته‌های ضخیم عصبی نشانه حساسیت بالای دندان به حرکت است.

این یافته‌ها به‌طور قطعی مشخص نمی‌کند که این تفاوت‌های فیزیولوژیکی بر کدام‌یک از حواس چندگانه آنها تأثیر می‌گذارد اما کودرا احتمال می‌دهد به دلفین‌ها در شنوایی بهتر در زیر آب کمک کند:

«یافته‌های ما از این فرضیه پشتیبانی می‌کند که دلفین‌ها از دندان‌هایشان به‌عنوان بخشی از سیستم پیشرفته دریافت صدا استفاده می‌کنند.»

دلفین ها بهتر از پلاتیپوس‌ها جریان الکتریکی را تشخیص می‌دهند.
دلفین‌های پوزه‌بطری بهتر از پلاتیپوس‌ها جریان الکتریکی را تشخیص می‌دهند.

شنوایی زیر آب تنها توانایی شگفت‌انگیز دلفین‌ها نیست؛ تحقیقات اخیر نشان داده‌اند دلفین‌های پوزه‌بطری «حس هفتم» دارند و می‌توانند جریان‌های الکتریکی را بهتر از پلاتیپوس‌ها تشخیص دهند، البته نه به‌اندازه کوسه‌ها و سفره‌ماهی‌ها!

توسعه دهنده شاد
توسعه دهنده شاد مثلِ خیلی از برنامه نویسا، ماشین تبدیل کافئین به کد هستم، علاقمند به هوش مصنوعی و همه ابزارها، گجت ها و نوآوری های جدید

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋