پلتفرمهای خاطی با جریمههای سنگین مالی مواجه میشوند.
سازمان تنظیم مقررات رسانهای بریتانیا (آفکام) اعلام کرده است پلتفرمهای اجتماعی فعال در این کشور باید تا اوایل سال آینده میلادی مشخص کنند آیا سرویسهایشان کاربران را در معرض محتواهای غیرقانونی قرار میدهد یا خیر.
همزمان با نزدیک شدن به موعد اجرای قانون جدید امنیت آنلاین در بریتانیا موسوم به Online Safety Act، سختگیریهای رگولاتور این کشور به پلتفرمهای اجتماعی افزایش یافته است. به گزارش بیبیسی، سازمان تنظیم مقررات رسانهای بریتانیا تا ۱۶ مارس ۲۰۲۵ (۲۶ اسفند ۱۴۰۳) به پلتفرمهای اجتماعی فعال وقت داده است وضعیت کاربران و محتواهای غیرقانونی خود را مشخص کنند.
برایناساس، پلتفرمهای آنلاین ۳ ماه فرصت دارند با ارزیابیهای لازم، آسیبهای احتمالی خدمات خود را شناسایی کنند. شرکتهایی که این کار را انجام ندهند، با جریمهای معادل ۱۰ درصد گردش مالی جهانی خود مواجه میشوند.
«دیم ملانی داوز»، رئیس آفکام، دراینباره گفت این «آخرین فرصت» پلتفرمها برای ایجاد تغییرات است و اگر این پلتفرمها در این کار کوتاهی کنند، مطالباتی مانند ممنوعیت استفاده کودکان از شبکههای اجتماعی با جدیت بیشتری پیگیری میشود.
براساس قوانین جدید آفکام، پلتفرمهای آنلاین باید مشخص کنند که کجا و چگونه محتواهای غیرقانونی ممکن است در سرویسهایشان ظاهر شود و آنها چگونه باید دسترسی کاربران به این نوع محتواها را مسدود کنند. مواردی مانند سوءاستفاده جنسی از کودکان، کنترل یا رفتار اجباری، خشونت جنسی شدید، ترویج یا تسهیل خودکشی و آسیبرساندن به خود ازجمله مصادیق محتوای غیرقانونی هستند.
همچنین تحت این قوانین جدید، پلتفرمهای آنلاین باید مطمئن شوند که پلتفرمهای اجتماعی حسابهای کاربری کودکان را برای دوستی به بقیه کاربران پیشنهاد نمیدهند و به آنها درمورد بهاشتراکگذاری اطلاعات شخصی هشدار میدهند.
آفکام از سال ۲۰۲۳ مشاوره به شرکتها در این زمینه را آغاز کرده است و حالا ۳ ماه به پلتفرمهای فعال در بریتانیا فرصت داده موضع خود را مشخص کنند.
البته قانون جدید Online Safety Act در بریتانیا منتقدانی نیز دارد. منتقدان میگویند این قانون در مبارزه با طیف گستردهای از محتواهای مضر برای کودکان شکست خورده است.
پاسخ ها