سود بازرگانی واردات خودروهای الکتریکی با قیمت بیش از 30 هزار یورو نیز 26 درصد خواهد بود.
براساس مصوبه جدید هیئت وزیران، تعرفه واردات خودرو به کشور اصلاح شده است. این اصلاح شامل سود بازرگانی واردات خودروهای برقی میشود. در مصوبههای قبلی، سود بازرگانی خودروهای برقی صفر درصد اعلام شده بود. بااینوجود اکنون دولت تصمیم گرفته است تا از محل واردات خودروهای برقی، کسب درآمد داشته باشد.
همچنین بخوانید: قیمت حواله خودروهای برقی در بازار نجومی شد!
به گزارش خبرگزاری تسنیم و براساس ابلاغ «محمد مخبر»، سود بازرگانی واردات خودروهای الکتریکی با ارزش بیست الی سی هزار یورو، 11 درصد خواهد بود. سود بازرگانی واردات خودروهای الکتریکی با قیمت بیش از 30 هزار یورو نیز 26 درصد خواهد بود.
تعیین سود 11 الی 26 درصدی برای واردات خودروهای الکتریکی، باعث رویگردانی بخش بزرگتری از مشتریان و واردکنندگان میشود. با اعلام این نرخ سود، تمایل برای واردات خودروهای برقی ارزانقیمت چینی کاهش مییابد. قیمت این خودروها با احتساب نرخ جدید سود برای مشتری توجیهپذیر نخواهد بود و واردکنندگان نیز سود چندانی از واردات این خودروها به دست نمیآورند.
در سوی دیگر واردات خودروهای الکتریکی لوکس از برندهای معتبر و با قیمتهای بالا ادامه خواهد داشت. از آنجایی که دولت محدودیت قیمتی خاصی را برای ورود خودروهای برقی اعلام نکرده است، شاهد ورود خودروهای برقی لوکستر و گرانتر در آینده نزدیک خواهیم بود. حتی درصورتیکه قانون به واردکنندگان اجازه ورود خودروهای برقی با قیمت بسیار بالا را داده باشد، ممکن است سوپراسپرتهای الکتریکی را نیز در ایران شاهد باشیم. خریداران این خودروها تنها گروه کوچکی از مصرفکنندگان هستند اما پاسخگویی به نیاز طبقات بالای بازار، بخشی از برنامه ایجاد تعادل در بازار خودرو است.
تعیین سود بازرگانی 11 الی 26 درصدی برای واردات خودروهای الکتریکی، نشان میدهد که دولت و نهادهای تصمیمگیر کلان از برنامه توسعه تاکسیهای برقی عقبنشینی کردهاند. این برنامه که در میانه سال 1402 با سروصدای زیاد و رونماییهای متعدد آغاز شد، تنها چند ماه بعد و در ابتدای سال 1403 بهطور کامل فراموش شده است.
پاسخ ها