کارمانی اولین رئالیتی شوی ایرانی است که در آن به موضوع تأمین مالی جمعی برای تیمها پرداخته و از فیلیمو پخش میشود.
مراسم رونمایی از برنامه کارمانی برگزار شد. کارمانی اولین رئالیتی شوی ایرانی است که در آن به موضوع تأمین مالی جمعی برای تیمها پرداخته میشود و با حمایت مجموعههایی نظیر بانک کارآفرین و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همراه است. این برنمه قرار است از فیلیمو پخش شود و گفته شده که دارای ۲۵ قسمت است و سقف تامین مالی جمعی برای هر طرح در این برنامه به مبلغ ۲۵ میلیارد تومان است. کسبوکارها میتوانند طرح خود را در یک بازه زمانی حداکثر یک ساله اجرا کنند و مشارکتکنندگان در سودهای کسبوکار خود سهیم خواهند شد.
«علی عمیدی» مدیرعامل کارنکراد در ابتدای رویداد معرفی برنامه «کارمانی» به پیشینه فعالیتهای این مجموعه پرداخت و اعلام کرد : «ما در طول سالها تلاش کردیم تا موضوع جذب سرمایه برای کسبوکارهای نوآور تسهیل یابد و چرخه اقتصاد ملی را به جریان بیاندازیم. کارنکراد توانسته با سیستم تامین مالی جمعی در راستای جذب سرمایه برای پروژهها، به سرعت رشد کسبوکارهای مختلف در حوزههای گوناگون بیافزاید. جذب سرمایه از سوی عموم مردم صورت میگیرد و مبالغ جذب شده با ارزیابیهای موشکافانه در اختیار کسبوکارها قرار میگیرد.»
عمیدی در ادامه به بیان آمارهایی که تاکنون موفق شده به انها برسد اشاره و گفت: «تا کنون بیش از ۲۴۵ میلیارد تومان سرمایه جذب شده است و بیش از ۵هزار سرمایهگذار حقیقی و حقوقی در طرحهای کارن کراد شرکت کردهاند و ۴۸ طرح موفق در کارن استارت خورده و به ثمر رسیده است.»
در این برنامه ۵۰ تیم حضور خواهند داشت و در هر قسمت دو تیم با هم به رقابت میپردازند که در نهایت ۲۵ تیم موفق به اخذ موافقت جهت شروع پویش تامین مالی جمعی روی سکوی کارنکراد خواهند شد.
«علیرضا آقااحمدی» مدیر تامین مالی سکوی کارن کراد در گفتگو با دیجیاتو درباره این برنامه گفت: «ما همانطور که در سالهای اخیر همه تلاشمان این بوده که بازار نوپای صندوقهای مالی را توسعه دهیم، در آخرین برنامهای که داشتیم به تدارک ساخت یک رئالیتی شوی اقتصادی به نام کارمانی رسیدیم که در آن ۲۵ شرکت موفق به تامین مالی جمعی میشوند.»
آقااحمدی در پاسخ به این پرسش که هدفشان از ساخت این برنامه چه بوده به دیجیاتو گفت: «ما از ساخت این برنامه چندتا هدف را دنبال میکنیم؛ یکی اینکه بتوانیم این ابزار را به مخاطبین بیشتری بشناسانیم و همچنین با استفاده از اهرم رسانه بتوانیم تامین مالی جمعی را که ذاتا مبتنی بر مشارکت عموم است را گسترش دهیم. دوم اینکه بتوانیم طی فراخوانهایی که برای سرمایهگذاران و سرمایهپذیران تمام کشور دادیم، جغرافیای کرادفاندینگ را گسترش دهیم. سوم اینکه حوزههایی که تامین مالی جمعی وارد آنها میشود را متنوعتر کنیم. ما در حوزههای صنعتی صرف مثل صنعت فولاد، نفت و گاز، پتروشیمی و … و همچنین حوزه صنایع خلاق مثل سینما، کنسرت و… نیز گامهایی را برداشتهایم. بخشی از تمرکزمان نیز سمت دانشبنیانها، شرکتهای خلاق و امثالهم است.»
او در پاسخ به این پرسش که چه طیف تیمهایی برای آنها حائز اهمیت است اعلام کرد: «عمده تمرکز ما در تامین مالی جمعی، شرکتهای کوچک و متوسط است، نه استارتاپهایی که نه میتوانند و نه به صلاحشان است که تقسیم فید انجام دهند. و نه دولتیهای بزرگی که میتوانند از بازار بورس تامین مالی کنند.»
به گفته آقااحمدی آنها تا الان بیش از ۵ هزار و ۱۰۰ سرمایهگذار را در پلتفرم خود داشتند: «متوسط سودی که سرمایهگذاران منتفع شدند نیز ۴۸ درصد بوده است. ۴۸ طرح را نیز توانستیم در حوزههای مختلف سرمایهگذاری کنیم.» آقااحمدی باور دارد که هدف آنها در مسابقه کارمانی اینست که عددی بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد جمعآوری کنند تا با عدد قبلی جمع شود:«فکر میکنم امسال بتوانیم تا ۳ برابر مبلغی که تا الان جمعسپاری کردیم (۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد) سرمایه جذب کنیم.» او پیشبینی کرد که آنها در هر قسمت بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان سرمایه جذب کنند.
«مهدی سیف علیشاهی»، عضو هیات مدیره بانک کارآفرین در خصوص حضور بانکها در چنین پروژههایی مطرح کرد:« ورود و حضور بانکها در تامین مالی جمعی، یکی از راههای حل مشکلات تامین مالی برای شرکتها و کسبوکارها است. در راستای این مسئله، همواره با معرفی شرکتهای مختلف به مجموعه کارنکراد، انتخاب کردیم که در کنار آنها باشیم. بانک کارآفرین نیز با در نظر داشتن فعالیتهای دقیق کارنکراد که مطابق چهارچوبهای تعریف شده بانک بود، حمایت و همکاری خود را آغاز کرد. همچنین بانک کارآفرین با داشتن ۱۰۸ شعبه در سراسر کشور و با وجود چالشها و موانع گسترده در بحث اقتصادی کشور، از بین بانکهای خصوصی توانسته با شفافیت زبانزد خود، ثمربخش عمل کند.»
غلامحسین محمدی مدیرعامل مرکز نوآوری و شتابدهی دنیای اقتصاد از دیگر سخنرانان این مراسم بود. محمدی با تشریح فضای نوآوری و نیاز به تامین مالی در این حوزه، ظرفیت این برنامه را برای این حوزه راهگشا ارزیابی کرد و ابراز امیدواری کرد کسبوکارهای نوآور از محل این برنامه بتوانند با سرمایههای مردمی، بستر رشد خود را فراهم نمایند.
پاسخ ها