طبق گزارش سازمان ملل متحد (UN)، جنگل های جهان ۳۱ درصد از سطح زمین را پوشش می دهند. آنها هر سال تقریباً ۱۵.۶ میلیارد تن دی اکسید کربن (CO2) جذب می کنند.
آیا میتوانید چهره زن ها را در این تست های خطای دید پیدا کنید؟
بیش از نیمی از این پوشش سبز در سراسر جنگل های شمالی روسیه و کانادا، آمازون در آمریکای جنوبی و جنگل های مخروطی و برگ پهن چین گسترده شده است. این جنگلها، کربن هوا را تصفیه میکنند، آب را فیلتر میکنند، از فرسایش خاک جلوگیری میکنند و به عنوان یک حائل مهم در برابر تغییرات آب و هوایی عمل میکنند.
در ترسیم این نقشهها از تصاویر جمعآوریشده روی حسگر MODIS در ماهواره Terra استفاده شده است تا نسبت سطح جهان پوشیده از درخت به مناطق غیر سبز را منعکس کند. در زیر نگاهی دقیق تر به برخی از مناطق سبز جهان خواهیم انداخت.
آسیا
آسیا که جنگلهای شمالی روسیه، جنگلهای برگ پهن چین چین، جنگلهای حرا در اندونزی و کمربند سبز در امتداد هیمالیا را در خود جای داده است، دارای برخی از غنیترین و متنوعترین سایبانهای سبز جهان است.
سوزاندن قرآن توسط سیاستمدار سوئدی خشم مسلمانان جهان را برانگیخت + ویدیو
روسیه بیش از یک پنجم درختان جهان را در ۸۱۵ میلیون هکتار دارد که وسیعتر از پوشش آمازون است. مانند جغرافیای این کشور، بیشتر جنگل های روسیه در آسیا واقع شده اند، اما در اروپا نیز گسترش یافته اند.
در جنوب شرقی و با پوشش جنگلی تقریباً ۲۲۰ میلیون هکتاری، چین پنجمین کشور سرسبز جهان است. در سال ۱۹۹۰، جنگل های چین تنها ۱۵۷ میلیون هکتار وسعت داشتند که ۱۶.۷ درصد از زمین های آن را پوشش می دادند. تا پایان سال ۲۰۲۰، این پوشش جنگلی به لطف چندین دهه تلاش برای سبز کردن به ۲۳.۴٪ رسید.
از سوی دیگر، سومین کشور با تنوع زیستی، یعنی اندونزی، در حال از دست دادن سایه بان سبز خود است. این کشور با پوشش جنگلی ۹۲ میلیون هکتاری بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از گیاهان، پستانداران و پرندگان شناخته شده جهان را در خود جای داده است. متأسفانه در طول ۵۰ سال گذشته، ۷۴ میلیون هکتار از درختان جنگل های بارانی این کشور قطع، سوخته یا تخریب شده است.
این در حالی است که ۷۲ میلیون هکتار پوشش جنگلی هند را می توان به وضوح دید؛ از جنگل های بارانی در امتداد هیمالیا در شمال شرقی، تا جنگل های بارانی کوهستانی گهات های جنوب غربی، و در نهایت، جنگل های مانگرو ساحلی.
جنگل های آمازون و کنگو
پاسخ ها