اسپیکینگ آیلتس (IELTS Speaking) یکی از بخشهای آزمون آیلتس است که در آن مهارتهای صحبت کردن و درک شفاهی زبان انگلیسی شما ارزیابی میشود. در این بخش، شما با یک ممتحن زبان انگلیسی ملاقات میکنید و با وی درباره موضوعات مختلف صحبت میکنید.
بخش Speaking آیلتس به سه بخش تقسیم میشود:
۱. قسمت اول: معرفی شخصی (Introduction)
۲. قسمت دوم: موضوع عمومی (Cue Card)
۳. قسمت سوم: بحث و گفتگو (Discussion)
در کل، هدف این بخش از آزمون آیلتس ارزیابی توانایی شما در بیان دقیق، روان و منطقی نظرات و ایدههایتان است. برای موفقیت در این بخش، مهارتهایی مانند گرامر، واژگان، تلفظ صحیح و توانایی ساختاردهی صحبتها بسیار مهم است.
اسپیکینگ آیلتس را می توان یک هفته قبل یا بعد از بخش های دیگر انجام داد. یکی از بخش های آزمون آیلتس بخش اسپیکینگ آن می باشد که در این آزمون مهارت داوطلب با 4 معیار سنجیده می شود. آزمون اسپیکینگ آیلتس شامل 3 بخش است. نوع سوالات هر بخش متفاوت و با هدف ارزیابی و سنجش داوطلب در انواع متفاوت موضوعات است. شما را با ساختار و فرمت آزمون اسپیکینگ اشنا می کنیم.
ساختار بخش Speaking آزمون آیلتس
فرمت آزمون Speaking: آزمون اسپیکینگ آیلتس بصورت مصاحبه شفاهی بین داوطلب و ممتحن می باشد. این آزمون شامل سه بخش می باشد که هر بخش بلافاصله بعد از بخش دیگر برگزار می گردد. در هر بخش از آزمون اسپیکینگ مهارت گفتاری داوطلب به زبان انگلیسی در زمینه های مشخص مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد. تمام بخش های Speaking ضبط می شود.
زمان بندی: مدت زمان برگزاری آزمون اسپیکینگ 11 تا 14 دقیقه می باشد.
1- ساختار بخش اول آزمون اسپیکینگ آیلتس:
فرمت بخش اول: در این بخش اسپیکینگ آیلتس ممتحن سوالات عمومی و کوتاه در مورد داوطلب می پرسد. بعبارتی در بخش اول ممتحن به معرفی خود و بررسی هویت داوطلب می پردازد. سپس از داوطلب سؤالات عمومی درباره برخی موضوعاتی مانند خانه، خانواده، کار، تحصیلات و علایق می پرسند.
زمان بندی: بین چهار تا پنج دقیقه
مهارت مورد نیاز برای سوالات پارت اول: این بخش از آزمون بر توانایی برقراری ارتباط، بیان نظرات و ارائه اطلاعات در مورد موضوعات روزمره و موقعیت های رایج است.
تعداد سوالات: تعداد سوالات این بخش 9 تا 12 سوال بوده که در قالب سه Frame می باشند. سوالات Frame اول در در زمینه کار، درس، خانواده، محله، خانه و کشور می باشد و سوالات Frame دوم و سوم در ارتباط با سوالات Frame اول مطرح می شوند.
2- ساختار بخش دوم آزمون اسپیکینگ آیلتس:
فرمت بخش دوم: در بخش دوم اسپیکینگ آیلتس ممتحن کارتی بنام Task Card به داوطلب می دهد که از داوطلب می خواهد در مورد موضوعی صحبت کند. به داوطلب یک مداد و کاغذ می دهند تا از موضوع یادداشت برداری کند. قبل از صحبت کردن درباره آن موضوع یک دقیقه فرصت دارد که خود را برای دو دقیقه صحبت کردن آماده کند. سپس ممتحن از داوطلب می خواهد 1 تا 2 دقیقه صحبت کند و بعد از 2 دقیقه داوطلب را متوقف می کند و یک یا دو سؤال در همان موضوع می پرسد.
استفاده مؤثر از نکات روی Task Card، و یادداشت برداری در طول زمان آماده سازی، می تواند به داوطلبان کمک کند تا به مطالب مناسبی فکر کنند، صحبت های خود را ساختاربندی کنند و به مدت 2 دقیقه به صحبت ادامه دهند.
زمان بندی: سه تا چهار دقیقه
مهارت مورد نیاز برای سوالات پارت دوم: این بخش از آزمون بر توانایی صحبت طولانی در مورد یک موضوع معین (بدون درخواست بیشتر از سوی ممتحن)، با استفاده از زبان مناسب و سازماندهی ایده ها به طور منسجم تمرکز دارد
3- ساختار بخش سوم آزمون اسپیکینگ
فرمت بخش سوم: در بخش سوم اسپیکینگ آیلتس سوالات بیشتری در مورد موضوعی بخش دوم سوال می شود و به داوطلب فرصت داده می شود تا در مورد ایده ها و موضوعات انتزاعی بیشتری بحث کند.
ممتحن و داوطلب مسائل مربوط به مبحث بخش دوم را به صورت کلی تر و انتزاعی تر و با عمق بیشتر مورد بحث قرار می دهند. بخش سوم 4 تا 5 دقیقه طول می کشد.
زمان بندی: بین چهار تا پنج دقیقه
مهارت مورد نیاز برای سوالات پارت سوم: این بخش از آزمون بر توانایی بیان و توجیه نظرات و تجزیه و تحلیل، بحث و حدس زدن در مورد مسائل تمرکز دارد.
تعداد سوالات: 6 تا 9
نحوه نمره دهی آزمون اسپیکینگ آیلتس
بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس بر اساس چهار معیار نمره دهی می شود. با توجه به اینکه نمره آزمون اسپیکینگ از 9 می باشد هر معیار شامل 25% از نمره کل را تشکیل می دهد.
Fluency and coherence
Lexical Resource
Grammatical range and accuracy
Pronunciation
در آکادمی شکوه ما با برگزاریدوره آیلتسبه صورت پیشرفته و فشرده و در کنار این موضوع با برگزاریآزمون ماک آیلتستوانسته ایم دانش پژوهان را به سطح بالاتری از زبان انگلیسی برسانیم.
پاسخ ها