هموروئید یک بیماری شایع است که میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد. روشهای زیادی برای درمان بواسیر وجود دارد که استفاده از شیاف آنتی هموروئید یکی از آنهاست. برای کاهش علائم و درمان درد هموروئید خصوصا در مراحل اولیه بیماری، میتوانید از پماد و شیاف آنتی هموروئید استفاده کنید. البته این داروها برای کاهش التهاب مقعد حاصل از سایر بیماریها مثل شقاق و زخم مقعدی هم کاربرد دارند.
البته توصیه میکنیم بعد از معاینه و تشخیص پزشک از دارو و درمانهای خانگی برای بیماری استفاده کنید. زیرا قبل از استفاده، باید بطور کامل با میزان و نحوه مصرف شیاف هموروئید آشنا باشید.
این بیماری در دو نوع داخلی و خارجی بروز پیدا میکند. هموروئید داخلی معمولاً بدون درد و بدون علامت است، در حالی که هموروئید خارجی معمولا دردناک و آزاردهنده است. البته هموروئید پرولاپس وریدهای متورم داخلی هستند که از مقعد بیرون زده و باعث خونریزی و درد میشوند و بر اساس شدت بیرون زدگی چهار درجه گوناگون دارند.
در شرایطی که بیرون زدگی شدید باشد یا مدت زیادی از شروع علائم بیماری گذشته باشد، تنها گزینههای پیش روی شما عمل جراحی و لیزر بواسیر است. بنابراین استفاده از شیاف آنتی هموروئید در همه شرایط مناسب شما نیست.
شیاف آنتی هموروئید یک داروی جامد اما موضعی است که برای کاهش علائم و درمان بواسیر تجویز میشود، اما گاهی در بهبود سایر التهابات و عارضههای مقعدی هم موثر است. انواع شیاف هموروئید به شرح زیر است:
شیاف حاوی ماده فعال فنیل افرین که به کوچک شدن رگهای خونی کمک میکند، زیرا رگهای خونی گشاد شده منجر به هموروئید میشود. این شیاف به تسکین سوزش، درد و تورم ناشی از بواسیر کمک میکند. عوارض جانبی بالقوه شامل افزایش فشار خون و خونریزی مقعدی است.
شیاف آنتی هموروئید کالمول حاوی اکسید روی است و به تشکیل یک سد محافظ در برابر تحریک ناشی از مدفوع کمک میکند. این شیاف از پوست ملتهب محافظت میکند و باعث میشود حرکات روده کمتر دردناک باشد. عوارض جانبی بالقوه شامل کهیر، خارش یا بثورات پوستی است.
شیاف Anusol-HM حاوی هیدروکورتیزون است، یک استروئید که خارش و تورم را در راست روده و مقعد درمان میکند. این شیاف به تسکین اسهال خونی، درد مقعدی و خونریزی در ناحیه مقعد کمک میکند. عوارض جانبی بالقوه شامل تغییر رنگ پوست در اطراف ناحیه رکتوم، سوزش و خشکی است.
شیافها به طور کلی بدون نسخه در داروخانهها در دسترس هستند اما توصیه میکنیم بدون تجویز دکتر از آنها استفاده نکنید. این دارو را طبق دستور پزشک میتوانید دو تا چهار بار در روز، ترجیحا بعد از اجابت مزاج و با رعایت نکات زیر مصرف کنید:
دستهای خود را کاملا با صابون و آب بشویید
نرمی شیاف را بررسی کنید
اگر شیاف خیلی نرم است، چند دقیقه در یخچال بگذارید
در صورت تمایل، دستکش بپوشید.
از یک ژله روان کننده محلول در آب استفاده کنید و آن را روی نوک شیاف بمالید. همچنین میتوانید ناحیه رکتوم خود را با آب کمی مرطوب کنید.
به پهلو دراز بکشید و ساق پا را صاف و پای دیگر را به سمت شکم خم کنید
عضلات مقعد را شل کنید و شیاف را قرار دهید تا زمانی که از اسفنکتر عضلانی راست روده (در بزرگسالان حدود یک اینچ عمق) عبور کند.
چند دقیقه دراز بکشید تا مطمئن شوید که شیاف خارج نمیشود.
پس از استفاده دستهای خود را کاملا بشویید.
پاسخ ها