دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت

دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت

مجله اینترنتی دانایی؛ مقالات به روز علمی، مطالب آموزنده، کسب و کار، سلامت و سبک زندگیِ سالم، موفقیت در تحصیل، موفقیت و رشد فردی
توسط ۱۷ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

روش صحیح حمام کردن؛ نکات کلیدی و اشتباهاتی که باید از آنها پرهیز کنید

روش صحیح حمام کردن؛ نکات کلیدی و اشتباهاتی که باید از آنها پرهیز کنید

آیا تابه‌حال فکر کرده‌اید روش صحیح حمام کردن چیست؟ دوش آب گرم و شستن کثیفی‌، چربی یا عرق بدن کار چندان دشواری به‌ نظر نمی‌رسد؛ بااین‌حال روش‌هایی وجود دارند که اثرگذاری این کار را بیشتر می‌کنند. رعایت بهداشت فردی یکی از بخش‌های مهم در حفظ سلامتی ما به شمار می‌آید؛ بنابراین داشتن روشی مناسب و ثابت برای حمام کردن اهمیت ویژه‌ای دارد. در این مقاله نکته‌های مرتبط با روش صحیح حمام کردن را بررسی می‌کنیم.

روش صحیح حمام کردن؛ نکات کلیدی و اشتباهاتی که باید از آنها پرهیز کنید

آنچه در این مقاله خواهید خواند:
روش صحیح حمام کردن زیر دوش | روش صحیح حمام کردن در وان | از انجام‌دادن چه کارهایی پرهیز کنیم؟ | حمام کردن چقدر باید طول بکشد؟ | آیا باید روزی دو بار حمام کنیم؟ | سخن پایانی

روش صحیح حمام کردن زیر دوش

روش صحیح حمام کردن زیر دوش

دکتر ساینا

برخلاف باور بسیاری از مردم، واقعا نیازی نیست هر روز حمام کنید. بیشتر اوقات با چند بار حمام کردن در طول هفته، پوست بهتری خواهید داشت، به‌خصوص در فصل زمستان و زمان‌هایی که هوا خشک است و بدن زیاد عرق نمی‌کند؛ بااین‌حال برخی افراد با هر روز حمام کردن بیشتر احساس پاکیزگی و راحتی می‌کنند.

فرقی ندارد جزو کدام‌یک از این دو دسته‌اید، مهم این است که مطمئن شوید به‌هنگام دوش‌گرفتن تمام بدنتان را تمیز می‌شویید. روش صحیح حمام کردن زیر دوش به‌این‌ترتیب است:

۱. دمای ایدئال آب را تنظیم کنید. نیازی نیست بخار آب گرم همه‌جا را پر کند. درواقع متخصصان پوست توصیه می‌کنند که با آب ولرم یا کمی گرم حمام کنیم.

۲. قبل از استفاده از هر نوع صابون یا شوینده، پوست را با آب‌کشی سریع، خیس کنید.

۳. با استفاده از لیف حمام، برس بدن یا با دست‌هایتان، صابون یا شامپو بدن را به پوست بمالید. از گردن و شانه‌ها شروع کنید و تا پاها ادامه دهید. شستن پاها و بین انگشت‌ها با آب و صابون را فراموش نکنید.

۴. باقی‌مانده صابون یا ماده شوینده‌ای را که استفاده کردید، به‌خوبی آب‌کشی کنید. این کار از خشک و پوسته‌پوسته‌شدن بد‌نتان جلوگیری می‌کند.

۵. اگر قصد شستن موها را دارید، به‌اندازه سکه‌ای ۵۰۰تومانی از شامپو را کف دست بریزید. دست‌ها را به هم بمالید تا شامپو کف کند و آن را کف سر و پشت گردن بمالید. نیازی نیست به کل موهایتان شامپو بزنید؛ باقی‌مانده شامپو پس از آب‌کشی از کف سر روی ساقه‌های موها می‌ریزد و کل موها تمیز می‌شود.

۶. سپس از نرم‌کننده برای نرمی ساقه موها استفاده کنید. مقداری نرم‌کننده کف دست بریزید و به‌آرامی به کل ساقه‌های موها بمالید. فراموش نکنید که انتهای موها را نیز به‌خوبی با نرم‌کننده آغشته کنید.

۷. آب‌کشی آخر موها و بدن را با آب ولرم یا خنک انجام دهید. این کار به جذب بهتر نرم‌کننده به فولیکول‌های مو، بهبود گردش خون در بدن و ایجاد حس نشاط و تازگی کمک می‌کند.

پیش از استفاده از هر نوع کرم مرطوب‌کننده، بدن را به‌آرامی با حوله خشک کنید. استفاده از کرم مرطوب‌کننده بلافاصله بعد از حمام کردن، به حفظ رطوبت و شادابی پوست کمک بسیاری می‌کند.

روش صحیح حمام کردن در وان

روش صحیح حمام کردن در وان

حمام کردن در وان، در مقایسه با دوش‌گرفتن، روش راحت‌تری برای تمیزکردن بدنتان است. روش صحیح حمام کردن در وان به‌این‌ترتیب است:

خرید وان حمام و همه نکاتی که باید در این باره بدانید

۱. زیر دوش، آب‌تنی کنید. این مرحله اختیاری است؛ اما برخی افراد مایل‌اند پیش از رفتن داخل وان، دوشی سریع بگیرند تا بدنشان از هر نوع آلودگی یا عرقی پاک شود.

۲. وان حمام را با استفاده از تکه‌ای پارچه یا حوله‌ای کاغذی پاک کنید و مطمئن شوید که باقی‌مانده مواد شوینده یا دسته‌ای مو داخل وان وجود نداشته باشد.

۳. وان را با آب ولرم یا کمی گرم پر کنید. آب داغ یا خیلی گرم پوست بدن را می‌سوزاند و باعث خشکی پوست می‌شود. می‌توانید با قراردادن دست داخل وان، دمای آب را بسنجید.

۴. زمانی که داخل وان رفتید، می‌توانید بدن را با استفاده از لیف و صابون بشویید. مراقب باشید که لایه برداری پوست را بیش از حد انجام ندهید. توصیه می‌شود پوست را پیش از خیس‌خوردن کامل بدن و در ابتدای شروع حمام بشویید تا از لایه‌‌برداری بیش از اندازه پوست جلوگیری شود.

۵. نیازی نیست موهایتان را در هر بار استفاده از وان بشویید؛ اما اگر می‌خواهید این کار را انجام دهید، ابتدا موها را با شامپو بشویید. شستن کف سر و پشت گردن را فراموش نکنید. با استفاده از کاسه‌ای آب یا دوش حمام، موها را آب‌کشی کنید.

۶. ساقه موها را با نرم‌کننده ماساژ دهید و توجه ویژه‌ای به قسمت انتهایی ساقه‌ موها داشته باشید. با کاسه‌ای آب یا استفاده از دوش حمام، موها را آب‌کشی کنید و در آخر برای جذب بهتر مواد در کوتیکول‌های موها، از آب سرد استفاده کنید.

انواع نرم‌ کننده‌ مو و نکاتی که باید درباره آن بدانیم

۷. در پایان، با استفاده از حوله، رطوبت اضافی بدن را خشک کنید و بلافاصله از کرم مرطوب‌کننده برای حفظ رطوبت پوست استفاده کنید.

از انجام‌دادن چه کارهایی پرهیز کنیم؟

نکات کلیدی در روش صحیح حمام کردن

فرقی نمی‌کند که دوشی سریع بگیرید یا حمامی طولانی در وان را تجربه کنید؛ به‌هرحال از انجام‌دادن این عادت‌های زیان‌آور خودداری کنید:

  • از آب خیلی گرم استفاده نکنید. شاید خیس‌کردن بدن با آب گرم حس خوشایند و آرام‌بخشی به شما بدهد؛ اما اگر مرتب این کار را انجام دهید، پوست آسیب می‌بیند و مستعد خشکی می‌شود.
  • از لایه‌برداری افراطی پوست خودداری کنید. برای پاک‌کردن آلودگی‌ها و چربی‌ها نیازی نیست پوست را مدام و با خشونت مالش دهید. این کار پوست بدن را مستعد آسیب و خشکی می‌کند.
  • شستن صورت و استفاده از شوینده‌های مخصوص صورت را فراموش نکنید. ممکن است شامپو بدن یا صابونی که استفاده می‌کنید، برای پوست صورت مناسب نباشد و مشکلاتی برایتان ایجاد کند. جدا از تمیزکردن صورت در حمام، بهتر است خارج از حمام نیز شست‌وشوی صورت و لایه‌برداری پوست را به‌شکلی منظم انجام دهید.

قبل از دانستن این نکات شامپو نخرید

  • تعویض لیف را فراموش نکنید. فرقی نمی‌کند از لیف‌های طبیعی، پارچه‌ای یا اسفنجی برای شست‌وشوی بدن استفاده کنید؛ تمیز و خشک‌بودن آن خارج از زمان حمام کردن اهمیت ویژه‌ای دارد. اگر ابزارهای شست‌وشو به‌خوبی خشک نشوند یا در جای مناسبی نباشند، راه را برای رشد باکتری‌ها باز خواهند کرد.

حمام کردن چقدر باید طول بکشد؟

بسیاری از افراد به‌طور متوسط حدود ۸ دقیقه را به حمام کردن اختصاص می‌دهند؛ اما نیازی نیست همه افراد به یک اندازه در حمام وقت بگذرانند. ممکن است زمانی که به روش صحیح حمام کردن عادت کنید، متوجه شوید که وقت کمتری در حمام سپری کرده‌اید. اختصاص دادن ۵ تا ۱۰ دقیقه شست‌وشو و آب‌کشی می‌تواند زمان مناسبی باشد.

آیا باید روزی دو بار حمام کنیم؟

روش صحیح حمام کردن و تعداد مناسب آن

برخی افراد به دو بار حمام کردن در طول روز بسیار متعهدند: یک بار صبح و یک بار عصر یا درست پیش از رفتن به رختخواب.

واقعیت این است که برای حفظ بهداشت، نیازی نیست دو بار در روز به حمام بروید؛ حتی گاهی زودبه‌زود حمام کردن ممکن است پوست را مستعد خشکی، حساسیت پوستی یا دیگر مشکلات پوستی کند.

بهترین زمان حمام رفتن یا دفعات آن برای هرکس متفاوت است. اگر در طول روز چند بار ورزش می‌کنید، ساعت‌های زیادی در محیط بیرون هستید، در بخش پزشکی و درمانی یا نیروی امداد کار می‌کنید، دو بار حمام کردن در طول روز برای حفظ پاکیزگی بدنتان مهم خواهد بود؛ اما این کار برای سایر افراد واقعا لازم نیست.

سخن پایانی

حمام کردن نباید به کاری پیچیده و سخت تبدیل شود؛ اما روش صحیح حمام کردن می‌تواند جلوی هدررفتن مقدار زیادی آب را بگیرد و باعث صرفه جویی در هزینه‌ها و زمان باارزش شما شود.

روال نظافت بدن خود را با روش صحیح حمام کردن و خرید مواد شوینده مناسب پوست و موهایتان تغییر دهید تا پس از هر بار شست‌وشو، حس بهتر و داشتن پوست درخشان‌تر را تجربه کنید.

نظر شما همراهان عزیز درباره روش صحیح حمام کردن چیست؟ آیا تمایلی به امتحان‌کردن این روش‌ها دارید؟

دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت
دانایی؛ دانش روز، آموزش، کسب‌وکار، سلامت مجله اینترنتی دانایی؛ مقالات به روز علمی، مطالب آموزنده، کسب و کار، سلامت و سبک زندگیِ سالم، موفقیت در تحصیل، موفقیت و رشد فردی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋