پست پیشتاز که از خدمات اداره پست کشور می باشد جهت تسهیل و افزایش سرعت ارسال مرسولات ایجاد شده است. کم ترین زمان ممکن جهت ارسال بسته های پستی با این روش امکان پذیر است. این خدمت که از سوی نهاد دولتی پست، جهت رفاه حال افراد جامعه ارائه شده است در برخی موارد به صورت همکاری با ارگان های خصوصی اجرایی می شود. در ادامه توضیحات مفصلی در رابطه با سرویس پست پیشتاز ارائه شده است.
پست پیشتاز یکی از انواع سرویس های پست است که برای متقاضیان خود امکانات مناسبی را فراهم می کند. انتخاب این نوع پست برای ارسال مرسولات موجب می شود مرسوله ما در زمان مناسبی به دست گیرنده در مقصد برسد. در پست های بین شهری معملاً مرسوله ها در بازه زمانی بین 24 تا 48 ساعت طول می کشد تا به مقصد برسند. اما برای محموله های پستی خارج از شهر، تحویل محموله بین 48 تا 72 ساعت به طول می انجامد (البته طبق تحقیقات بعمل آمده با توجه به افزایش تقاضای ارسال مرسولات و رونق فروشگاههای اینترنتی در ایام کرونا این سرویس عمدتا با تاخیر نسبتا زیادی به مقصد می رسد و این مورد باعث نارضایتی برخی از مشتریان گردیده).
یکی از ویژگی های پست پیشتاز این است که ارسال محموله با آن محدود به داخل کشور نیست. با این نوع پست امکان ارسال مرسولات به خارج از کشور هم امکان پذیر است. برای مرسولاتی که مقصد آن ها خارج از کشور است زمان رسیدن بسته متفاوت است. اما به طور کلی در تمام سرویس های پست، پس از رسیدن مرسوله به کشور مورد نظر ، 72 ساعت بعد بسته به شهر مقصد می رسد.
یکی از خدمات ویژه شرکت دانا حمل سرویس پست درب به درب می باشد که راحت ترین شیوه ارسال پستی می باشد.
رعایت برخی موارد موجب می شود عملیات پست پیشتاز با سرعت بیشتری انجام شود. برخی از این موارد عبارتند از:
محاسبه هزینه ارسال بسته های پستی با استفاده از پست پیشتاز براساس دو پارامتر انجام می شود: وزن محصول و استان مقصد
اداره پست برای محاسبه وزن مرسولات پستی از مضرب یک استفاده می کند. یعنی برای اداره پست بسته یک گرمی با یک کیلوگرمی تفاوتی ندارد و همه آن ها را یک کیلوگرم در نظرم می گیرد. در واقع بسته هایی با وزن های بین یک گرم تا هزار گرم، یک کیلوگرم در نظر گرفته می شود. بسته های هزار و یک گرم تا دوهزار گرم را هم دو کیلوگرم در نظر می گیرد.
اداره پست تفاوتی بین شهرهای یک استان برای جا به جایی مرسولات قائل نیست. هزینه ارسال یک بسته پستی با سرویس پست پیشتاز بر اساس فاصله بین استان ها انجام می شود. بنابراین ما در این حالت یک دسته بندی سه تایی داریم:
الف) استان همجوار: به استان هایی که در نقشه با یک استان مرز مشترک داشته باشند، استان های همجوار نامید می شوند.
ب) استان غیر همجوار: اگر در نقشه، استانی با استان دیگر مرز مشترک نداشته باشند و برای رفتن از استان مبدا به استان مقصد نیاز به عبور از استان های دیگر داشته باشد، استان غیر همجوار گفته می شود.
ج) بومی: اگر مبدا و مقصد یک مرسوله پستی در یک استان قرار داشته باشد، استان بومی گفته می شود.
یکی از امکاناتی که پست پیشتاز برای متقاضیان خود در نظر گرفته است، پیگیری مرسولات خود می باشد. در این نوع پست متقاضیان برای پیگیری مرسولات خود می توانند از طریق سامانه رهگیری پست پیشتاز، مشخصات مرسوله خود را در این سامانه وارد کرده و از وضعیت بسته خود اطلاع پیدا کنند.
هر نوع سیستم پستی ویژگی های مخصوص به خود را دارد که مقایسه بین این سیستم ها بر این اساس صورت می گیرد. در این بخش برخی از تفاوت های بین پست پیشتاز و پست سفارشی آورده شده است:
بیمه عمومی کالاها در پست پیشتاز بر عهده شرکت پست است. بنابراین اگر به مرسوله آسیبی وارد شود، شرکت خسارت را پس از طی مراحل مربوطه به فرد پرداخت می کند. اما در پست سفارشی مرسولات تحت بیمه قرار ندارند.
زمان تحویل بسته در پست پیشتاز نسبت به پست سفارشی کوتاه تر است. بنابراین اگر می خواهید بسته شما سریع تر به مقصد برسد باید از پست پیشتاز استفاده کنید
در پست سفارشی حدکثر وزن مرسوله 40 کیلوگرم است اما در پست پیشتاز حداکثر وزن مرسوله می تواند 25 کیلوگرم باشد. برای کالاهایی با وزن بالا پست سفارشی مقرون به صرفه تر است.
پاسخ ها