DamondExchange

DamondExchange

damond.ir

تله خرسی در ارز دیجیتال چیست؟ Bear Trap

تله خرسی چیست؟

تله خرسی یا Bear Trap به شرایطی گفته می‌شود که در آن حرکت نزولی بازار و کاهش قیمت‌های به طور ناگهانی معکوس شده و روند صعودی می‌شود. هنگامی که قیمت‌ها در یک روند صعودی قرار داشته و به طور ناگهانی کاهش پیدا می‌کنند، احتمال به دام افتادن در تله خرسی نیز وجود دارد. بروز این پدیده و نحوه عملکرد بازار در روزهای ابتدایی بسیاری از معامله‌گران را برای سرمایه‌گذاری و خرید در بازار فریب داده و در کوتاه مدت دچار ضرر می‌کند.

در واقع در وضعیت تله خرسی در ارز دیجیتال، پس از آنکه معامله‌گر با قیمت‌های نزولی بازار مواجه می‌شود، با هدف جلوگیری از ضرر و زیان، تصمیم به فروش سریع‌تر کوین‌های خود می‌گیرد. اما پس از مدتی روند بازار معکوس شده و ناگهان قیمت‌ها بالا می‌رود. بسیاری از کاربران درباره  نحوه معامله در وضعیت تله خرسی و راه‌های جلوگیری از به دام افتادن در آن اطلاعاتی ندارند، در ادامه به بررسی این موضوعات نیز خواهیم پرداخت.

نحوه عملکرد تله خرسی به چه شکل است؟

معمولاً تریدرهای بزرگ با ایجاد تله خرسی و فروش دارایی‌های خود در تلاش هستند تا سایر را نسب به پایان روند صعودی بازار و کاهش قیمت‌ها متقاعد کنند. با ادامه کاهش قیمت‌ها، اکثریت معامله‌گران فریب خورده و گمان می‌کنند این روند نزولی ادامه خواهد داشت. در نهایت با چرخش بازار و بالا رفتن مجدد قیمت‌ها، تله خرس آزاد شده و افرادی که در قیمت نزولی دارایی خود را فروخته‌اند متضرر می‌شوند.

دلایل بروز تله خرسی چیست؟

عوامل متعددی هستند که سبب بروز تله خرسی شده و معامله‌گران را به دام می‌اندازند. تله خرسی ممکن است در هر بازاری رخ داده و موجب ضرر و زیان کاربران نا‌گاه و هیجانی شود. معمولاً کاربرانی که بدون استفاده از ابزارهای تحلیلی و بر اساس احساسات و هیجانات بازار خرید و فروش می‌کنند در این تله به دام افتاده و متضرر می‌شوند. در تله خرسی، خرس‌های بازار تصمیم به کاهش قیمت‌ها گرفته و با فروش دارایی قیمت‌ها را کاهش می‌دهند. علاوه بر این تله خرسی به دلایل دیگر نیز رخ می‌دهد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

  • روند نزولی طولانی مدت بازار یا حرکت نزولی قیمت‌ها
  • رویدادهای غیرمنتظره در زندگی واقعی که سبب واکنش رهبران و حتی سیاستمداران بزرگ دنیا بشود.
  • وجود یک روند صعودی قوی و مداوم در بازار

نحوه شناسایی تله خرسی

به دام افتادن در تله خرسی می‌توانند ضرر و زیان بسیاری به معامله‌گران تحمیل کند؛ بنابراین جهت جلوگیری از این اتفاق و اتخاذ تصمیم‌های مناسب در زمان بروز تله خرسی، لازم است هر معامله‌گری به برخی از شاخص‌های فنی دیگر توجه داشته باشد.

معامله‌گران می‌توانند برای تشخیص و شناسایی تله خرسی از ابزارهای تکنیکی معاملاتی مختلفی مانند سطوح فیبوناچی، شاخص‌های حجم و… استفاده کنند. اگر یک روند صعودی قوی قیمت به طور ناگهانی توسط یک روند نزولی مشکوک قطع شود، معامله گران به جای تسلیم شدن و انجام اقدامات احساسی در برابر آن، باید به پارامترهای دیگر بازار نگاه کنند تا دلیل این اتفاق و تغییر ناگهانی روند را متوجه شوند. اگر در احساسات بازار هیچ تغییر قابل توجهی مشاهده نشد، می‌توان نتیجه گرفت که دلیل معکوس شدن ناگهانی روند بازار، احتمالاً یک تله خرسی است. در ادامه به برخی از شاخص‌های رایج که می‌تواند به شما در تشخیص تله خرسی کمک کند، اشاره شده است.

روش‌های شناسایی تله خرسی

  • واگرایی / Divergence

برخی از شاخص‌ها سیگنال ‌واگرایی را ارائه می‌دهند. زمانی که شاهد یک واگرایی باشیم، یک تله خرسی نیز وجود خواهد داشت. برای تشخیص و بررسی سیگنال واگرایی باید توجه کنید که آیا اندیکاتور و قیمت در بازار در جهت‌های متفاوت یا مخالف هم حرکت می‌کنند یا خیر. پس از بررسی و تشخیص این سیگنال، می‌توان در مورد بروز یا عدم بروز تله خرسی نتیجه‌گیری کرد. در واقع زمانی که قیمت و اندیکاتور در یک جهت حرکت کنند، هیچ واگرایی وجود نداشته و تله خرسی اتفاق نمی‌افتد.

  • حجم بازار / Market Volume

حجم بازار یک شاخص مهم در زمان بررسی وقع تله خرسی است. در شرایطی که قیمت بازار به طور بالقوه در حال افزایش یا کاهش باشد، حجم بازار تغییر قابل توجهی خواهد داشت. به این ترتیب، اگر در هنگام کاهش قیمت‌ها، شاهد افزایش قابل توجهی در حجم نباشیم، می‌توان گفت که به احتمال زیاد یک تله خرسی اتفاق خواهد افتاد. از آنجاییکه خرس‌های بازار نمی‌توانند به صورت مداوم قیمت‌ها را پایین نگه دارند، حجم پایین بازار می‌تواند نشان‌دهنده یک تله خرسی باشد.

شناسایی تله خرسی با استفاده از حجم

  • سطوح فیبوناچی /  Fibonacci Level

سطوح فیبوناچی نشان‌دهنده معکوس شدن قیمت‌ها در بازار هستند، چراکه می‌توان به راحتی  معکوس شدن روند بازار را با استفاده از نسبت‌های فیبوناچی شناسایی کرد. علاوه بر شناسایی روند بازار، سطوح فیبوناچی به عنوان یک شاخص بسیار خوب جهت تشخیص تله خرسی عمل می‌کند. زمانی که روند یا قیمت هیچ یک از سطوح فیبوناچی را نشکند، تله خرسی رخ می‌دهد.

شناسایی تله خرسی با استفاده از سطوح فیبوناچی

  • بررسی شاخص RSI

شاخص Relative Strength Index (RSI)، یک نوسان‌ساز حرکتی بوده و به کاربر این امکان را می‌دهد تا سرعت و تغییر حرکات قیمت را ردیابی کند. در صورتیکه RSI کمتر از 25 باشد، شرایط فروش بیش از حد (oversold) برای حرکت صعودی و به سمت بالا آماده شده است. در مقابل نیز اگر RSI بزرگ‌تر از 75 باشد، شرایط خرید بیش از حد (Overbought) برای حرکت نزولی و به سمت پایین آماده شده است. به این ترتیب معامله‌گران می‌توانند از RSI برای پیش بینی برگشت قیمت‌ها و تشخیص تله خرسی کمک بگیرند.

ادامه مطلب در این مقاله از داموند

https://damond.ir/mag/what-is-bear-trap/

DamondExchange
DamondExchange damond.ir

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋