در حالی که طبق گزارشها، نیمی از بانکهای ایالات متحده در آستانه ورشکستگی قرار دارند، تصمیم امروز فدرال رزرو درمورد افزایش یا کاهش نرخ بهره، میتواند مهمترین رویداد سال در تعیین روند قیمت بیت کوین باشد.
به گزارش نیوزبیتیسی، در ماه مارس (اسفند)، فدرال رزرو نرخ بهره را ۰.۲۵ واحد درصد افزایش داد. این افزایش در آن زمان، راه را برای تصمیمات آینده بانکهای مرکزی آمریکا باز میگذاشت. جروم پاول، رئیس این بانک نیز تصریح کرده بود که اگرچه احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره وجود دارد، اما این تصمیم وابسته به دادهها خواهد بود.
احتمال افزایش ۰.۲۵ واحد درصدی نرخ بهره باوجود مخالفتها
در حالی که شاخص قیمت مصرفکننده در ماه مارس (اسفند) ۵درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت (کمترین میزان افزایش در حدود ۲ سال گذشته)، اما ثابت شده است که تورم اصلی بسیار چسبنده است. با این همه، بازار انتظار دارد که افزایش ۰.۲۵ واحد درصدی نرخ بهره امروز، آخرین روند افزایشی در این چرخه باشد.
با توجه به دادههای فدواچ (FedWatch)، ۸۶درصد از فعالان بازار معتقدند که فدرال رزرو امروز نرخ بهره را افزایش خواهد داد، علیرغم اینکه دیروز با مخالف شدید از سوی سیاستمداران ایالات متحده مواجه شد. اعضای کنگره به رهبری دموکراتها از فدرال رزرو خواستند تا روند افزایش نرخ بهره را متوقف کند.
روز دوشنبه، ۱۰ سناتور و نماینده به رهبری الیزابت وارن (Elizabeth Warren) در نامهای به جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، نسبت به سیاست پولی کنونی آنها ابراز نگرانی کردند و خواستار جلوگیری از ایجاد رکودی شدند که به مشاغل افراد و کسبوکارهای کوچک آسیب میزند.
روز دوشنبه، ۱۰ سناتور و نماینده به رهبری الیزابت وارن (Elizabeth Warren) در نامهای به جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، نسبت به سیاست پولی کنونی آنها ابراز نگرانی کردند و خواستار جلوگیری از ایجاد رکودی شدند که به مشاغل افراد و کسبوکارهای کوچک آسیب میزند.
مخالفان سیاستهای تهاجمی کنونی استدلال میکنند که سریعترین چرخه افزایش نرخ بهره در تاریخ فدرال رزرو باعث ایجاد شکافهایی عمیق در سیستم بانکی ایالات متحده شده است. پس از سقوط بانکهای سیلیکونولی، سیگنچر بنک و فرست ریپابلیک بنک، اکنون تعداد زیادی از دیگر بانکهای ایالات متحده در خطر ورشکستگی قرار دارند.
علاوه بر این، سقوط اخیر فرست ریپابلیک بنک بحران اعتباری را تشدید میکند: کاهش در وامدهی بانکها بهدلیل کوچکشدن سپردههای بانکی. طبق گزارش روز گذشته ایپی (AP)، ارزش داراییهای نیمی از ۴٬۸۰۰ بانک ایالات متحده از بدهی آنها کمتر است.
پروفسور آمیت سرو (Amit Seru)، متخصص بانکداری در دانشگاه استنفورد دراینباره گفت:
این واقعیت که هزاران بانک تحت فشار زیادی هستند، ترسناک است. نباید وانمود کنیم که این مسئله تنها به بانک سیلیکون ولی و فرست ریپابلیک مربوط است. بخش بزرگی از سیستم بانکی ایالات متحده بهطور بالقوه در آستانه ورشکستگی است.
در نتیجه، بر اساس گزارش فدواچ، بازار معتقد است که روند افزایش نرخ بهره نه تنها پس از جلسه امروز متوقف خواهد شد، بلکه در سال جاری دو بار کاهش خواهد یافت. این پیشبینی برخلاف نظر فدرال رزرو که در آخرین گزارش خود، نرخ بهره ۵درصدی تاپان سال ۲۰۲۳ را پیشبینی میکند.
قیمت بیت کوین چگونه واکنش نشان خواهد داد؟
به نظر میرسد که افزایش ۰.۲۵ واحد درصدی نرخ بهره، هماکنون تأثیر خود را بر قیمتهای بازار اعمال کرده است و انتظار نمیرود که قیمت بیت کوین را تحتتاثیر قرار دهد. در نتیجه، هنگام اعلام نرخ بهره در ساعت ۲۱:۳۰ بهوقت تهران، نباید انتظار نوسان قیمتی زیادی داشت. بعید میرسد که فدرال تصمیم به توقف زودهنگام نرخ بهره گرفته باشد، تنها تصمیمی که میتواند تأثیر بسیاری بر بازار بگذارد.
به همین دلیل، همه نگاهها به کنفرانس مطبوعاتی پاول در ساعت ۲۳:۰۰ امشب بهوقت تهران خواهد بود. احتمالاً مهمترین بخش اظهارات پاول نیز این خواهد بود که آیا فدرال رزرو در ماه ژوئن (خرداد) روند افزایش نرخ بهره را متوقف خواهد کرد یا خیر. در این صورت، انتظار میرود که قیمت بیت کوین فوراً واکنشی صعودی نشان دهد. اگر اظهارات پاول برخلاف این باشد یا بیان کند که تصمیمگیری به دادهها بستگی دارد، بازار احتمالاً نزولی خواهد بود.
مسئله مهم دیگر برای بیت کوین، موضوع کاهش نرخ بهره در اواخر امسال خواهد بود. بهخصوص اگر پاول تأکید کند که فدرال رزرو تا سال ۲۰۲۴ نرخهای بهره را بالا نگه میدارد، میتواند تأثیری منفی بر قیمت بیت کوین بگذارد. اما اکنون سؤال این است که پاول اشتباه میکند یا بازار و اینکه چه کسی اول به اشتباه خود اعتراف خواهد کرد.
اظهارات پاول در مورد بحران بانکی ایالات متحده و انتظارات از فرود نرم (رکود) بخش مهم دیگر اظهارات امروز او خواهد بود. هر دوی این مسائل پتانسیل نیز تغییر قیمت بیت کوین را دارند.
در همین حال، معاملهگران باید مراقب حرکت اولیه قیمت و شکست جعلی باشند. تد (tedtalksmacro) تحلیلگر ارزهای دیجیتال توضیح داد که معاملات پوشش ریسک معمولاً اندکی پس از اعلام نرخ بهره باز میشوند. هنگامی که این موقعیتها باز میشوند، یک نوسان کوچک ایجاد خواهد شد و پس از بازخرید موقعیتها حرکت واقعی آغاز میشود. به همین دلیل است که قیمت پس از آن دوباره دچار نوسان میشود.
در نهایت، با بستهشدن موقعیتهای معاملاتی کوتاه باز، بازار نقدی کنترل حرکت واقعی را به دست میگیرد. تد توصیه کرد:
در این شرایط باید دلتای حجم انباشتی (CVD) بازار اسپات را دنبال و بررسی کنید که آیا متفاوت از روند حرکت قراردادهای پرپچوال است یا نه… پس از کنفرانس مطبوعاتی، میتوانیم مسائل را با وضوح بیشتری اندازهگیری کنیم؛ زیرا معاملات پوشش ریسک باز میشوند.
پاسخ ها