اپلیکیشن «زبان بیاموز» برنامهای کمکآموزشی زبان است که درحالحاضر از زبانهای انگلیسی، آلمانی، فرانسوی و ترکیاستانبولی پشتیبانی میکند.
آموزش زبان انگلیسی بهخصوص در دنیای امروز که غرق فناوری و ابزار دیجیتال است، اهمیت بسیاری پیدا کرده است؛ زیرا ارتباطات افراد در سراسر جهان بهدلیل گسترش استفاده از این ابزار نزدیکتر شده است. برای مثال، شروع گفتوگو بین دو فرد ساکن در کشورهای مختلف تنها چند کلیک فاصله دارد. همچنین، با فراهمشدن امکان سفرهای خارجی برای اکثر افراد جامعه، بیشازپیش نیاز به یادگیری زبان انگلیسی و... حس میشود.
تنها ۱ درصد از افراد به پنج زبان یا بیشتر تسلط دارند
علاوهبراین طبق آمارهای غیررسمی جهانی، تنها ۴۰ درصد از جمعیت دنیا یکزبانه هستند و این میزان هرساله در حال کاهش است. درادامهی آمار آمده است ۴۳ درصد از افراد حداقل دوزبانه و ۱۳ درصد دیگر سهزبانه و ۳ درصد از جمعیت کرهی زمین چهارزبانه و درنهایت، تنها ۱ درصد از حدود هشتمیلیارد جمعیت زمین پنجزبانه یا بیشتر هستند. سؤالی که باید از خود کنیم، این است: ما در کدام دسته قرار میگیریم؟
یادگیری زبان انگلیسی یا هر زبان دوم دیگری بهغیر از زبان مادری مزایای زیادی برای زبانآموز در پی خواهد داشت. برخی از این فواید عبارتاند از: ۱. کارفرمایان شیفتهی رزومهی این افراد خواهند شد؛ ۲. زبان دوم در آیندهای نزدیک امری ضروری برای زندگی تلقی خواهد شد؛ ۳. تسهیل برقراری ارتباط درصورت سفر به کشورهای خارجی؛ ۴. یادگیری زبان دوم کار را برای یادگیری زبانهای بعدی آسان میکند؛ ۵. زبان دوم تأثیر مثبتی بر هوش و خلاقیت افراد میگذارد.
برای شروع یادگیری زبان دوم، میتوانید از ابزار هوشمند اطراف خود کمک بگیرید. اپلیکیشنهای زیادی در سراسر دنیا دردسترس افراد قرار دارند. برای مثال، اپلیکیشن Magoosh GRE که برای گسترش دایرهی لغت زبان انگلیسی و آمادگی برای آزمون GRE ارائه شده است. در کشور ما نیز، تیمی از دانشآموختگان رشتهی زبان اپلیکیشنی طراحی کرده و با نام «زبان بیاموز» دردسترس علاقهمندان قرار دارد. اپلیکیشن زبان بیاموز بهطورتخصصی برای آموزش زبان طراحی شده است و درحالحاضر از زبانهای انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و ترکیاستانبولی پشتیبانی میکند. این اپلیکیشن بخشهای مختلفی دارد که که بهگفتهی طراحان آن، غالب بخشها مثل مرور کلمهها، دیکشنری، تلفظ و مثالها و... بهرایگان و بدون محدودیت دردسترس است.
اپلیکیشن بیاموز برای آموزش زبان دوم از رویکرد آموزشی Grammar-translation Method استفاده میکند. این رویکرد که بهطورخلاصه GTM نام دارد، روشی است که در آن مدرس زبان دوم را به کمک زبان اول به زبانآموزان آموزش میدهد. برای مثال در برنامهی بیاموز توضیح مباحث گرامری به فارسی انجام میشود. این روش تدریس زبان قدمت طولانی دارد و علاوهبر مزایا، معایبی نیز دارد؛ اما برای یادگیری بهوسیلهی اپلیکیشن قطعا کارآمد خواهد بود.
اپلیکیشن بیاموز درحالحاضر با پرداخت درونبرنامهای بهرایگان قابل نصب روی سیستمعامل اندروید است. کار با برنامهی بیاموز بسیار لذتبخش خواهد بود؛ زیرا توسعهدهندگان این برنامه در طراحی رابط کاربری بسیار خوشسلیقه عمل کردهاند و به محیط نرمافزار با رنگهای مختلف و تمهای سبک جذابیت بخشیدهاند. یکی از نکات جالبی که در بخش مرور لغات با آن مواجه میشویم، استفاده از رنگهای مشخص برای انواع اجزای کلام است. برای مثال، کارتهای مربوط به افعال سبز و صفتها نارنجی و اسامی آبی هستند.
ابتدا باید برنامهی بیاموز را ازطریق گوگلپلی یا حتی وبسایت رسمی روی گوشی اندروید خود نصب کنید. با اجرای برنامه برای اولینبار، منو انتخاب زبان ظاهر میشود که باید از بین چهار زبان آلمانی، انگلیسی، ترکیاستانبولی و زبان فرانسوی یک گزینه را انتخاب کنید تا بانک دادههای مخصوص آن زبان دانلود و نصب شود. البته ناگفته نماند اشکالی جزئی در املای زبان فرانسوی بهچشم میخورد که بهاشتباه «زبان فرانسه» نوشته شده است، حال آنکه شکل کتابی و صحیح آن زبان فرانسوی است. بعد از انتخاب زبان و تأیید فرایند دانلود و نصب، آموزش استفاده از نرمافزار بهطورخلاصه حین عملیات دانلود و نصب نشان داده میشود که کاربر با مطالعهی آن بخش زیادی از قابلیتهای نرمافزار را خواهد شناخت.
با اتمام نصب دادههای لازم برای زبان انتخابشده، کاربر باید عضو برنامه شود. برای عضویت دو راه پیشبینی شده است: یکی ازطریق شمارهی همراه و دیگری ازطریق حساب کاربری گوگل. درهرصورت فرایند ثبتنام پیچیدگی خاصی ندارد و بعد از چند ثانیه برنامهی زبان بیاموز آمادهی بهرهبرداری میشود.
منو برنامهی بیاموز با ظاهری جالب طراحی شده است. در گوشهی سمت چپ، امکان انتخاب زبان مدنظر برای مطالعه فراهم شده است و کاربر با لمس آن میتواند به بانک دادههای زبانهای نصبشده دسترسی داشته باشد. در قسمت پایینی اپلیکیشن نیز، نواری قرار دارد که دسترسی به تنظیمات و واژهنامه و خانه را فراهم میکند. در تنظیمات این برنامه، میتوانید سرعت خواندن و لهجهی تلفظها را بهدلخواه تغییر دهید، آمار لغات فراگرفته در لایتنر را بررسی کنید، درصورت لزوم برای مرور لایتنر اعلان تنظیم کنید و فایلهای صوتی دانلودشده را مدیریت کنید.
بخش بعدی متشکل است از امکانات اصلی برنامه برای یادگیری زبان است که هرکدام مجموعهای از درسها را پوشش میدهند و در زبانهی خانه قرار دارند. این امکانات براساس حوزههای مختلف ساختار زبانی طبقهبندی شده است که شامل بخش واژهآموزی، بخش خواندن و شنیدن، بخش گرامر، بخش الفبا و تلفظ میشود.
در بخش واژهآموزی همانطورکه از عنوانش میتوان حدس زد، منابع لازم برای تقویت واژگان زبانآموز را فراهم میکند. این بخش دههاهزار واژه با سطوح و موضوعات مختلف را شامل میشود و طبقهبندیهای کاملی دارد؛ از طبقهبندی سطح زبان گرفته تا طبقهبندی موضوعی و طبقهبندی مخصوص کتابهای مهم آموزش زبان. برای مثال، در آموزش زبان انگلیسی، واژگان کتابهای درسی زبان انگلیسی پایهی هفتم تا یازدهم، واژگان کتاب 504 Absolutely Essential Words، واژگان کتاب Essential words for IELTS و بسیاری کتاب دیگر گردآوری شده است؛ بنابراین، برای سایر زبانها نیز این بخش واژگان مهم را ارائه میکند.
با ورود به بخش واژهآموزی در برنامهی زبان بیاموز، مجموعهای مرتب از انواع دستهبندیهای واژگان را خواهید دید. این دستهبندیها شامل پرکاربردترین واژهها، واژهآموزی براساس سطح زبان، واژهآموزی موضوعی، واژگان کتابهای مهم، عبارات کاربردی با موضوعات مختلف، اصطلاحات و ضربالمثل میشوند. با انتخاب هرکدام از این دستهها، فهرست درسهای موجود باز میشود. با انتخاب درس، منویی باز میشود که در آن گزینههایی نظیر افزودن کل واژگان درس به لایتنر، نمرهی کسبشده، مرور لغات، فلش کارت، تمرینها و آزمون دراختیار کاربر قرار میگیرند. خوشبختانه با ورود به هر بخش، آموزشهای کاربری اپلیکیشن بهنمایش درمیآید و بهخوبی متوجه گزینهها خواهید شد. با انتخاب گزینهی مرور لغات، اولین کلمه نشان داده میشود و تلفظ آن نیز پخش میشود. برای دیدن ادامهی لغات باید بهسمت راست ورق بزنید. همچنین، میتوانید میزان صدا را تنظیم و لغت نمایشدادهشده را به لایتنر یا بخش «لغات شما» اضافه کنید.
در توضیح معنی کلمهها، برنامهی زبان بیاموز تمامی معانی ممکن را بهصورت جداگانه نشان میدهد تا زبانآموز با طریقههای مختلف کاربرد آن لغت آشنا شود و ساختارهای گرامری کلمهها را بهکمک ارائهی مثال در جمله بهتر درک کند. بهگفتهی توسعهدهندگان این برنامه، تقریبا برای تمام لغات مثال جداگانه ارائه میشود. همانطورکه پیشتر گفتهشد، در این بخش لغات باتوجهبه ادات سخن (Parts of Speech) و رنگهای مشخص تقسیمبندی میشوند. برای مثال اسم رنگ آبی و صفت رنگ نارنجی و فعل رنگ سبز است.
علاوهبراین، زبان بیاموز تلفظ شنیداری و نوشتاری را بهصورت فونتیک برای تمام کلمهها فراهم کرده است تا کاربران بر تلفظ دقیق مسلط شوند. در زبانشناسی مبحث تکیه یا Stress بسیار مهم است و درک تکیه در برخی کلمات، بدون بررسی شکل نوشتاری تلفظ با فونتیک امکانپذیر نیست؛ بنابراین، با کمک فونتیک زبانآموزان بخشهای تکیهدار را بهراحتی درک میکنند و میتوانند برای ادای بهتر در صحبتکردن از آن بهرهمند شوند.
این بخش برنامهی زبان بیاموز شامل صدها کتاب صوتی و مطالب شنیداری است که با تمرکز بر تقویت مهارت Listening طراحی شده است. برخی از دستهبندیهای این بخش عبارتاند از: مکالمه، داستان و متن بهعنوان مثال مجموعهی اینساید ریدینگ، کتابهای آموزشی مثل امریکن فایل، اینترچج و درآخر دستهی موسیقی و ترانه. هرکدام از این دستهها گزینهی دانلود فایل صوتی دارد و میتوانید باتوجهبه نیاز خود فایل صوتی را دانلود و متن اصلی بههمراه ترجمه را درون برنامه مطالعه کنید.
این بخش اپلیکیشن زبان بیاموز مختص آموزش گرامر و دستورزبان طراحی شده است. دروس طبقهبندیشده در این بخش ضمایر، زمانها، نشانگرها و کمیتسنجها، علائم نگارشی و... را شامل میشوند. در نسخهی رایگان برنامه، تنها درس ضمایر باز است و میتوانید آن را مطالعه کنید. مطالب همانطورکه گفته شد، به فارسی توضیح داده شدهاند تا افراد راحتتر درک کنند.
این بخش الفبا و مطالب مربوط به آواشناسی را در دل خود دارد. دانش آواشناسی یکی از اصول اساسی در شکلگیری ساختار زبانی افراد است. با کمک این دانش، زبانآموزان قادر خواهند بود شکل صحیح تلفظ الفبا و کلمهها را بهتر درک کنند و درنهایت، بر لهجه و قدرت کلامی آنها تأثیر بگذارد. ازجمله مباحث تهیهشده در این بخش میتوان به آواشناسی، حروف صدادار، حروف بیصدا، الفبای انگلیسی، نوع تلفظ با استفاده از الفبای آوانگاری بینالمللی (IPA) برای نوشتن شکل آوایی کلمات و... اشاره کرد. همچنین، در این بخش بهصورت تئوری به معقولهی استرس یا تکیه در زبان نیز اشاره میشود؛ البته این موارد رایگان دردسترس نیستند و برای استفاده از این بخشها باید بستهی لغتدانی و گرامر را تهیه کنید.
این بخش هنوز به اپلیکیشن اضافه نشده است؛ اما طبق اطلاعات درجشده در وبسایت رسمی اپلیکیشن بیاموز به آدرس: b-amooz.com، طراحان برنامه قصد دارند بخش فرهنگ را به برنامه اضافه کنند. این بخش اطلاعات فرهنگی، تاریخی، خصوصیات جغرافیایی و مردمشناسی دربارهی کشورهایی که به آن زبان صحبت میکنند، دراختیار قرار میدهد. مبحث فرهنگ بسیار با زبان درهمآمیخته است و افزایش اطلاعات دربارهی آن قطعا به رشد ساختار زبانی بالغ کمک شایانی خواهد کرد.
از دیگر ویژگیهای این برنامه میتوان به فلشکارت و لایتنر اشاره کرد که مرور واژگان را برای کاربر آسان میکنند و بهوسیلهی لایتنر زبانآموزان میتوانند ارزیابی بهتری از عملکرد روزانهی خود داشته باشند. همچنین در این برنامه، دیکشنری قرار داده شده است. دسترسی به دیکشنری در هر صفحه از برنامه میسر است، فقط باید گزینهی جستوجو را لمس و واژهی مدنظر خود را وارد کنید. این دیکشنری علاوهبر پشتیبانی از جستوجوی انگلیسی و آلمانی و فرانسوی، امکان جستوجو از فارسی را نیز برای کاربران فراهم کرده است. دیگر نکتهی مثبت دربارهی دیکشنری اپلیکیشن بیاموز آفلاینبودن آن است.
اپلیکیشن زبان بیاموز بهطورکلی تمام ابزار لازم برای یادگیری زبان و رشد ساختار زبانی فرد را فراهم کرده است؛ اما یادگیری زبان دوم از صفر و بدون حضور مدرس برای همهی افراد امکانپذیر نیست. این برنامه اطلاعات دقیق و کاملی برای علاقهمندان گردآوری کرده است که میتواند درکنار مدرس سرعت یادگیری زبان را افزایش دهد؛ اما استفادهی از آن بهتنهایی منوط به شکلگیری ساختار زبانی نخواهد شد.
دانلود از بازار دانلود از گوگلپلی دانلود از مایکت دانلود از ایراناپس
پاسخ ها