کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر
توسط ۶۶ نفر دنبال می شود
 ۱۴ نفر را دنبال می کند

دوربین پریسکوپی شیائومی می 10 یوث چگونه کار می کند؟

دوربین پریسکوپی شیائومی می 10 یوث چگونه کار می‌کند؟

می ۱۰ یوث یا همان می ۱۰ لایت زوم از نوعی دوربین پریسکوپی ویژه بهره می‌برد. شیائومی اخیرا جزئیات مربوط‌ به نحوه‌ی کارکرد این دوربین را منتشر کرده است.

شیائومی می ۱۰ یوث که در برخی بازارها از آن با نام می ۱۰ لایت زوم یاد می‌شود،‌ مقرون‌به‌صرفه‌ترین و باریک‌ترین موبایلی است که از لنزی با بزرگ‌نمایی پریسکوپی استفاده می‌کند. چینی‌ها اخیرا توضیحاتی درباره‌ی دوربین پریسکوپی می ۱۰ یوث دراختیار رسانه‌ها قرار داده و به نحوه‌ی عملکرد این دوربین اشاراتی کرده‌اند. 

اگر پیگیر اخبار دوربین‌ها و حتی گوشی‌ها بوده باشید، قطعا به‌دفعات مفهومی با عنوان «فاصله‌ی کانونی» به گوشتان خورده است. شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی معمولا هنگام بحث درباره‌ی قابلیت‌های بزرگ‌نمایی لنز، به فاصله‌ی کانونی آن اشاره می‌کنند. فاصله‌ی کانونی درحقیقت به فاصله‌ی بین لنز و حسگر تصویر اشاره می‌کند. این فاصله با فاصله‌ی بین لنز و سوژه‌ای متناسب است که از آن عکس گرفته می‌شود. 

فاصله کانونی / Focal Length

بااین‌حال، ازآنجاکه معمولا گوشی‌های هوشمند مدرن حتی با احتساب برآمدگی دوربین در پنل پشتی ضخامتی بیشتر از ۱۰ میلی‌متر پیدا نمی‌کنند، فاصله‌ی کانونی لنزهای سنتی در گوشی‌ها بسیار محدود است. دوربین‌های پریسکوپی راه‌حلی خاص برای دورزدن این محدودیت دارند. در دوربین‌های پریسکوپی، به‌جای اینکه نور به‌صورت مستقیم به حسگر برسد، از مسیرش منحرف می‌شود. در دوربین‌های پریسکوپی، شاهد منشوری هستیم که می‌تواند نور را با زاویه‌ی ۹۰ درجه منعکس کند. این منشور باعث می‌شود فاصله‌ی کانونی لنز بسیار بیشتر باشد. 

منشور به‌کاررفته در دوربین‌های پریسکوپی ضمن انعکاس ۹۰ درجه‌ای پرتوهای نور، درزمینه‌ی لرزش‌گیری نیز به‌کار می‌آید. همان‌طورکه در ویدئو زیر می‌بینید، در دوربین پریسکوپی از منشور به‌عنوان بخشی از سیستم‌ لرزش‌گیر تصویر اپتیکال استفاده می‌شود. دوربین پریسکوپی می ۱۰ یوث مدلی خاص از سیستم لرزش‌گیر تصویر اپتیکال با نام Split OIS دارد. بدین‌ترتیب، منشور دوربین پریسکوپی روی یک محور می‌چرخد تا بتواند لرزش‌های تصویر را در امتداد محور عمودی کاهش دهد. همچنین، در سیستم Split OIS از لنز پنج‌تکه‌ای موجود بین منشور و حسگر تصویر به‌منظور کاهش لرزش‌های تصویر در محور افقی استفاده می‌شود. ناگفته نماند لنز به‌کاررفته در دوربین‌ها،‌ تنها یک لنز نیست و از ترکیب چندین لنز به‌دست آمده است. بنابراین، منظور از لنز پنج تکه (5p) این است که لنز از پنج لنز مختلف ساخته شده. 

این توضیحات به‌خوبی نشان می‌دهد دوربین پریسکوپی شیائومی می ۱۰ یوث پیچیدگی خاصی دارد. به‌طورکلی، سیستم پیچیده‌ی دوربین‌های پریسکوپی باعث می‌شود این دوربین‌ها ضخامت نسبتا زیادی داشته باشند؛ به‌همین‌دلیل، شیائومی در دوربین پریسکوپی می ۱۰ یوث از لنز D-Cut استفاده کرده که ضخامت آن ۷/۶ درصد کمتر از لنزهای سنتی است. البته این لنز در انحصار می ۱۰ یوث نیست و پیش‌تر استفاده از آن را در گوشی اوپو رینو ۱۰ ایکس زوم نیز شاهد بوده‌ایم. با‌این‌حال، شیائومی توانسته است گوشی می ۱۰ یوث را اندکی بیشتر از یک میلی‌متر باریک‌تر از گوشی اوپو بسازد. 

نتیجه‌ی نهایی تمام قطعات و سیستم‌های یادشده به دوربینی با فاصله‌ی کانونی ۱۲۲ میلی‌متری منتهی می‌شود که بزرگ‌نمایی پنج‌برابری اپیتکال ارائه می‌دهد. نکته‌ی جالب این است که این دوربین پیچیده در داخل موبایلی ۷/۹ میلی‌متری گنجانده شده است. می ۱۰ یوث نخستین گوشی شیائومی با دوربین پریسکوپی به‌شمار می‌آید و از همین حیث اهمیتی خاص دارد. این گوشی هوشمند از صفحه‌نمایش ۶/۵۷ اینچی سوپر AMOLED، تراشه‌ی اسنپدراگون 765G کوالکام، سیستم‌عامل  اندروید ۱۰، ۶ یا ۸ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی و باتری ۴،۱۶۰ میلی‌آمپرساعتی با فناوری شارژ سریع ۲۲/۵ وات استفاده می‌کند.

شما کاربران دیجیتال چه دیدگاهی درباره‌ی دوربین پریسکوپی شیائومی می ۱۰ یوث دارید؟

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید
کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋