کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر
توسط ۶۶ نفر دنبال می شود
 ۱۴ نفر را دنبال می کند

اسنپدراگون ۸۶۵، افزایش قیمت گوشی های پرچم دار و انقلاب در دسته میان رده

اسنپدراگون ۸۶۵، افزایش قیمت گوشی‌های پرچم‌دار و انقلاب در دسته‌ میان‌رده‌

گوشی‌های پرچم‌دار بازار اکثرا از پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۶۵ استفاده می‌کنند که موجب افزایش قیمت آن‌ها شده است؛ درحالیکه گوشی‌های اقتصادی بازار را متحول خواهند کرد.

افزایش قیمت گوشی‌های پرچم‌دار در سال‌های اخیر برای همه‌ی کاربران و مشتریان اثبات شده است. در سال ۲۰۱۷ که اپل، آیفون X را با قیمت هزار دلاری معرفی کرد، همه‌ی کاربران و کارشناسان شوکه شدند. ازطرفی پس از مدتی و با معرفی سامسونگ گلکسی نوت 8 در همان محدوده‌ی قیمتی، ظاهرا قیمت‌های جدید به روند مرسوم بازار تبدیل شدند. درواقع کاربران به این نتیجه رسیدند که برچسب قیمتی چهار رقمی برای گوشی‌های هوشمند، دیگر پدیده‌ی عجیبی نیست.

باوجود معرفی اولین گوشی‌ها در محدوده‌ی هزار دلاری در سال ۲۰۱۷، شرکت‌ها گزینه‌های اقتصادی‌تری را نیز برای کاربران علاقه‌مند به گوشی‌های ارزان‌تر معرفی کردند. کوپرتینویی‌ها در کنار آیفونآیفون 8 را نیز معرفی کردن که با قیمت پایه‌ی ۶۹۹ دلار به بازار عرضه شد. رقیب کره‌ای نیز گزینه‌ای به‌نام گلکسی S8 را در اختیار مشتریان گذاشت که با برچسب قیمتی ۷۲۰ دلار، مقرون‌به‌صرفه‌تر به‌نظر می‌رسید. البته بازار کنونی گوشی‌های هوشمند، با سال ۲۰۱۷ تفاوت‌هایی اساسی دارد.

گلکسی اس 20 اولترا / Galaxy S20 Ultra

سامسونگ گلکسی S20 با قیمت پایه‌ی هزار دلار معرفی شد، درحالیکه نسخه‌ی حرفه‌ا‌ی‌تر یعنی گلکسی S20 Ultra با قیمت سرسام‌آور ۱،۶۰۰ دلار به‌فروش می‌رسد. از مثال‌های دیگر می‌توان به LG V60 اشاره کرد که با شعار «تنها ۹۰۰ دلار»، قیمت ظاهرا پایین‌تر خود را به رخ می‌کشد. دراین‌میان وان‌پلاس هم به جمع فروشنده‌های گوشی هوشمند گران‌قیمت پیوست و وان‌پلاس 8 را با قیمت پایه‌ی ۷۰۰ دلار (۱۰۰ دلار گران‌تر از قیمت زمان عرضه‌ی وان‌پلاس 7T) به بازار معرفی کرد. برای شرکتی که همیشه به عرضه‌ی گوشی‌های هوشمند با قابلیت بالا و قیمت مقرون‌به‌صرفه مشهور بود، چنین قیمت‌گذاری نوعی خروج از روند مرسوم به‌شمار می‌رود.

دلیل افزایش قیمت گوشی‌های پرچم‌دار در سال‌های اخیر، با توجیه فاکتورهای متعدد بررسی می‌شود. به‌عنوان مثال می‌توان افزایش ظرفیت باتری، نمایشگر با نرخ نوسازی بالاتر، حسگرهای بزرگ‌تر برای دوربین‌ها و موارد دیگر را مثال زد. چنین توجیه‌هایی تاحدودی منطقی به‌نظر می‌رسند. به‌علاوه، ظاهرا خریداران گوشی پرچم‌دار مشکلی با پرداخت هزینه‌ی بیشتری برای قابلیت‌های بیشتر جدید ندارند. دراین‌میان، یکی از فاکتورهایی که باعث افزایش قیمت گوشی‌های جدید شده و تأثیر زیادی در تجربه‌ی کاربری مصرف‌کننده ندارد، پردازنده‌ی کوالکام  اسنپدراگون ۸۶۵ است.

همان‌طور که انتظار داریم، آخرین تراشه‌ی موبایلی کوالکام به‌عنوان قدرتمندترین محصول برند آمریکایی شناخته می‌شود. پردازنده‌ی مذکور با قابلیت‌هایی همچون مدیریت بهتر مصرف نیرو و پردازش بهینه‌ی تصویری ارائه می‌شود که افزایش شارژدهی باتری و کیفیت بیشتر را در تصاویر به‌همراه دارد. البته اسنپدراگون ۸۶۵ برخلاف تراشه‌های قبلی کوالکام به مودم یکپارچه مجهز نیست. درنتیجه تولیدکننده‌ها برای اضافه کردن پشتیبانی از شبکه‌ی 5G به گوشی هوشمند خود باید مودم مجزای X55 را در آن نصب کنند.

مودم مجازی X55 برای اتصال 5G به این معنا است که حتی اگر در منطقه‌ای بدون پوشش 5G زندگی می‌کنید و تمایلی هم به استفاده از قابلیت‌های اتصالی آن ندارید، باز هم باید برای تراشه‌ی مودم اضافی در گوشی‌های هوشمند مجهز به اسنپدراگون ۸۶۵، هزینه بپردازید. همه‌ی ما می‌دانیم که حتی در شهرهایی از جهان با پوشش 5G نیز پوشش مخابراتی به‌‌خوبی در همه‌ی نقاط ارائه نمی‌شود و درنهایت نمی‌توان کاربری آن‌چنان زیادی از مودم X55 انتظار داشت.

آیفون ۱۱ پرو و آیفون ۱۱ پرو مکس / iPhone 11 pro and 11 pro Max

توضیحات بالا برای نقض توانمندی‌ها و کاربری‌های 5G ارائه نشده‌اند. اگرچه وضعیت پوشش در بسیاری از نقاط جهان از حالت قابل‌قبول هم دور است، اما در شرایط کنونی هم اتصال 5G در مناطق تحت پوشش کیفیت بالایی دارد. در مجموع می‌توان نتیجه‌گیری کرد که 5G در وضعیت کنونی نقص‌های زیادی دارد و هنوز پرداخت هزینه‌ی اضافی (چه برای سخت‌افزار و چه برای پکیج‌‌های داده‌ی اپراتورها) برای آن، منطقی نیست. 

اسنپدراگون قطعه‌ی سخت‌افزاری گران‌قیمتی برای گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود. کارشناسان اعتقاد دارند احتمالا تولیدکننده‌ها با انتخاب پردازنده‌ای دیگر برای گوشی‌های خود، امکان کاهش قیمت قابل‌توجهی را در محصولات داشته‌اند. به‌عنوان مثال برخی پیشنهاد داده‌اند که اسنپدراگون ۷۶۵ هم برای گوشی هوشمندی همچون وان‌پلاس ۸ انتخابی عالی بود. دراین‌میان علاقه‌مندان به آخرین نسخه‌ی پردازنده از شرکت سازنده نیز می‌توانستند وان‌پلاس 8 پرو را با پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۶۵ خریداری کنند.

فرضیه‌ی بالا را می‌توان برای گوشی‌های هوشمند گلکسی S20 و ال‌جی V60 و موتورولا اج پلاس هم مطرح کرد که درصورت بهره‌مندی از اسنپدراگون ۷۶۵، قیمت مقرون‌به‌صرفه‌تری داشتند. درنهایت نمی‌توان قبول کرد که هزینه‌ی هزار دلاری به‌عنوان حداقل قیمت یک گوشی هوشمند حرفه‌ای، منطقی باشد. خصوصا اگر نگاهی به وضعیت بازار میان‌رده و پایین‌رده داشته باشید، با مشاهده‌ی محصولات جدید متوجه انقلابی عظیم در ارزش افزوده‌ی گوشی‌های هوشمند می‌شوید.

گوگل به‌زودی گوشی Pixel 4a را به بازار معرفی می‌کند. اگر اهالی مانتین ویو، روندی مشابهی پیکسل 3a را در گوشی میان‌رده‌ی جدید خود در پیش بگیرند، شاهد محصولی با تجربه‌ی کاربری عالی مشابه پیکسل 4 و قیمتی در محدوده‌ی ۴۰۰ دلار خواهیم بود که از دوربینی با کیفیت بالا نیز بهره خواهد برد. اپل نیز اخیرا با معرفی آیفون SE 2020، روند مشابهی را در پیش گرفت. کوپرتینویی‌ها در گوشی جدید خود، از پردازنده‌ی A13 Bionic استفاده کردند که در محصول پرچم‌دار یعنی آیفون 11 پرو مکس دیده می‌شود. گوشی میان‌رده‌ی جدید همچنین باوجود بهره‌مندی از دوربین تکی، تجربه‌ی عکس‌برداری و فیلم‌برداری عالی را به‌همراه دارد.

آیفون اس ای ۲۰۲۰ اپل / iphone se 2020

علاوه بر گوگل و اپل، شرکت‌های تولیدکننده‌ی متعددی در بازار گوشی‌های هوشمند، محصولاتی با کیفیت مناسب را در دسته‌ی میان‌رده به بازار عرضه می‌کنند. از میان فعال‌ترین برندها می‌توان به شیائومی، ریل‌می، اوپو و آنر اشاره کرد که در دسته‌ی ۴۰۰ دلاری، انتخاب‌هایی حرفه‌ای را با کیفیت ساخت بالا برای کاربر فراهم کرده‌اند.

عرضه‌ی محصولات حرفه‌ای با کیفیت ساخت بالا در بازار میان‌رده، خبر خوبی برای گوشی‌های پرچم‌دار با برچسب‌های قیمتی چهار رقمی نیست. ازطرفی مصرف‌کننده‌ها بیشترین سود را از روند جدید در بازار میان‌رده می‌برند. در شرایط کنونی، گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه با قابلیت‌های پایه‌ای پاسخگوی نیاز اکثر کاربران به بازار عرضه می‌شوند که نه‌تنها انتظار آن‌ها را برآورده می‌کنند، بلکه در بسیاری از نقاط ضعف قبلی همچون قدرت پردازش و کیفیت دوربین، بهبود قابل‌توجهی را تجربه کرده‌اند. دراین‌میان دیگر کاربران دلیلی برای پرداخت هزینه‌های نزدیک به هزار دلار برای خرید آخرین مدل از گوشی‌های هوشمند ندارند. تنها دسته‌ی کوچکی از کاربران عاشق فناوری و جدیدترین سخت‌افزارهای موجود در بازار باقی می‌کانند که حاضر به پرداخت هزینه‌ی بیشتر هستند.

درنهایت همه می‌دانیم که اسنپدراگون ۸۶۵ یک غول پردازشی تمام‌عیار و حرفه‌ای در بازار پردازنده‌ی موبایلی به‌شمار می‌رود. ازطرفی اغلب کاربران امروزی نیازی به اتصال 5G ندارند (یا امکان آن را ندارند). درنتیجه اگر حاضر به پرداخت هزینه‌ی اضافی بسیار زیاد (و اغلب غیرمنطقی) برای گوشی هوشمند خود نیستید، گزینه‌های میان‌رده همچون پیکسل 4a و آیفون SE 2020 را فراموش نکنید.

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید
کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋