مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اعلام کرد ۲۹ وبسایت جاعل نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) فیلتر شد.
روابط عمومی مرکز توسعهی تجارت الکترونیکی اعلام کرد در ماههای گذشته ۱۹۱ وبسایت با لوگوی جعلی اینماد توسط پایشگر سیستمی و هوشمند، گزارشهای مردمی و همچنین دستگاههای نظارتی شناسایی شدند و اخطارهای لازم را دریافت کردند. به این وبسایتها مهلتی داده شده بود تا مشکل پیش آمده را رفع کنند درنهایت بعد از گذشت مهلت مقرر، ۲۹ وبسایتی که اقدامی برای حذف یا اصلاح لوگوی جعلی انجام نداده بودند پس از طی مراحل قانونی فیلتر شدند. طبق اعلام مرکز توسعهی تجارت الکترونیکی این اقدام یعنی مقابله با جعل نماد اعتماد الکترونیکی در راستای حفاظت از اعتبار کسبوکارهای دارای اینماد و پیشگیری از تضییع حقوق خریداران و مصرفکنندگان انجام شده است.
مرکز توسعهی تجارت الکترونیکی همچنین اعلام کرده است در مرحلهی دوم طبق قوانین موضوعه (مادهی ۵۲۵ قانون مجازات اسلامی) نهتنها دامنههای جعلکنندهی نماد اعتماد را فیلتر میکند بلکه اقدام به تنظیم شکایت کیفری از جاعلین نماد تا صدور رأی نهایی خواهد کرد. این مرکز در بخش دیگری از اطلاعیهی خود به کسبوکارهای جعلکنندهی اینماد یک هفته فرصت داده است تا نسبت به اصلاح یا حذف لوگو اقدام کنند:
با هدف پیشگیری از جعل نماد و تحقق بازدارندگی مجازات قانونی تعیینشده، در صورت مشاهدهی هر یک از مصادیق جعل، بلافاصله و بدون لحاظ مهلت زمانی، در خصوص اشخاص جاعل (اعم از حقیقی و حقوقی) و دامنهی آنان اقدامات قانونی به عمل خواهد آمد.
لذا مالکان دامنه و کسبوکارهای اینترنتی به مدت یک هفته از تاریخ انتشار این اطلاعیه فرصت دارند نسبت به حذف یا اصلاح هرگونه مصادیق جعل اینماد (طبق فهرست ذیل) اقدام کنند، پس از اتمام مهلت مذکور، در صورت مشاهدهی هر یک از مصادیق جعل، بلافاصله برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
طبق مادهی ۵۲۵ از كتاب پنجم قانون مجازات اسلامی «هرکس مُهر یا تمبر یا علامت یکی از شركتها یا مؤسسات یا ادارات دولتی یا نهادهای انقلاب اسلامی را جعل کند یا به علم به جعل یا تزویر استعمال کند، علاوهبر جبران خسارت وارده به یک تا ۱۰ سال حبس محكوم خواهد شد». مرکز توسعهی تجارت الکترونیکی مصادیق جعل نماد اعتماد الکترونیکی را به شرح زیر عنوان کرده است:
پاسخ ها