بهدنبال قرارگرفتن اطلاعات ۸۰ میلیون ایرانی در اینترنت ازطریق شرکت در سامانه غربالگری الکترونیکی، همکاری وزارت بهداشت و ثبت احوال متوقف شد.
پس از آنکه اطلاعات ۸۰ میلیون ایرانی در اینترنت در دسترس قرار گرفت، اکنون سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور از قطع همکاری با وزارت بهداشت خبر داده است. وزارت بهداشت از تمامی مردم خواسته بود تا با مراجعه به سامانهی این وزارتخانه به نشانی salamat.gov.ir و درج اطلاعات شخصی و گزارش سلامت خود و خانواده، در غربالگری الکترونیکی شرکت کنند.
سیفالله ابوترابی، سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور پیشتر در توضیحاتی گفته بود، این اشتباه وزارت بهداشت غیرعمدی بوده است. وی گفت:
باتوجه به شیوع ویروس کرونا در کشور، وزارت بهداشت نیاز به اطلاعات سامانهی احراز هویت ثبت احوال داشته و براساس تفاهمنامهای که آنها با این وزارتخانه داشتهاند قرار بوده تا این اطلاعات با حفظ حریم خصوصی با وزارت بهداشت به اشتراک گذاشته شود؛ اما در نهایت به دلیل یک اشتباه وزارت بهداشت، اطلاعات این سامانه در اینترنت قرار گرفته است.
ابوترابی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، تصریح کرد:
سازمان ثبت احوال با بیش از ۲۰۰ دستگاه و سازمان همکاری و ارتباط برخط دارد و با توجه به تفاهمنامههای صورتگرفته با همهی دستگاهها، تأکید شده که هر اطلاعاتی درباره اشخاص باید از طریق سامانه برخط انجام گیرد. وزارت بهداشت در انجام این تقاهمنامه کوتاهی کرده و اطلاعات این افراد را روی سامانه غربالگری ویروس کرونا بارگذاری کرده، این کار تخلف است و این مسئله به صورت کتبی به آنها اعلام شده است.
ابوترابی گفت مسئلهی دسترسی غیرمجاز به اطلاعات افراد توسط دستگاههای امنیتی نظارت و پیگیری میشود و تا این لحظه موضوع هک برای پایگاه داده ثبت احوال به شکلی که بهصورت یکپارچه دسترسی به اطلاعات اتفاق بیفتد، صورت نگرفته و ظاهرا تنها دسترسی به اطلاعات اولیه شامل نام و نام خانوادگی، کدملی و شماره تماس افراد از طریق سامانه وزارت بهداشت اتفاق افتاده است.
او در ادامه گفت که با توجه به مشکل پیشآمده، تا اطلاع ثانوی همکاری وزارت بهداشت و ثبت احوال و ارائهی اطلاعات افراد به این وزارتخانه متوقف شده، چرا که بارگذاری اطلاعات افراد روی سامانه غربالگری غیرحرفهای و نادرست بوده است.
پاسخ ها