کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر
توسط ۶۶ نفر دنبال می شود
 ۱۴ نفر را دنبال می کند

بررسی تبلت مدیاپد T5 هواوی

تبلت مدیاپد تی ۵ هواوی با نمایشگر ۱۰٫۵ اینچی خود میهمان جدید بازار کشورمان خواهد بود با بررسی این تبلت همراه دیجیتال باشید.

حال و روز ناخوش دنیای تبلت‌ها باعث شده است تا بسیاری از فعالان قدرتمند این عرصه، فعالیت‌های خود را کمتر کنند. تبلت‌های اندرویدی بیش از آیپد مورد بی‌مهری کاربران قرار گرفته‌اند؛ هواوی با سهمی نزدیک به ۱۰ درصدی دومین عرضه‌کننده‌ی بزرگ تبلت‌های اندرویدی محسوب می‌شود. تبلت‌های هواوی در ۳ سری مدیاپد M، مدیاپد T و سری پرچم‌دار و جدید میت‌تب پرو دراختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. 


احتمالا می‌دانید که در دنیای تبلت‌ها به‌خصوص در محصولات میان‌رده و اقتصادی تقریبا خبری از سخت‌افزار به‌روز و قدرتمند نیست و قدرت‌نمایی فنی تنها به محصولات پرچم‌دار و بالارده خلاصه می‌شود. مدیاپد تی ۵ هواوی با پردازنده‌ی نسبتا قدیمی کرین ۶۵۹، نمایشگر ۱۰٫۱ اینچی FHD، امکان اتصال سیم‌کارت و بدنه‌ی فلزی محصولی اقتصادی محسوب می‌شود و کاربرانی را که به‌دنبال یک تبلت برای انجام کارهای روزمره هستند، بیشتر هدف قرار می‌دهد. 

طراحی

شمایل جلوی تبلت شباهت زیادی به دیگر اعضای سری مدیاپد دارد و همان‌طور که از ابعاد نمایشگر نیز برمی‌آید، المان‌‌های طراحی بر‌مبنای استفاده‌ی افقی چیده شده‌اند. حاشیه‌های اطراف نمایشگر چندان باریک نیستند؛ اما لطمه‌‌‌ای به تجربه‌ی کاربر نیز نمی‌زنند و نسبت نمایشگر ۱۶:۱۰ این تبلت به بدنه‌ی آن ۷۴٫۲ درصد است. در نمای جلوی دستگاه به جز نمایشگر، برند هواوی و دوربین سلفی چیز دیگری به چشم نمی‌خورد. چینی‌ها اطلاعاتی در مورد نوع شیشه‌ی محافظ دستگاه ارائه نکرده‌اند.

مدیاپد تی ۵ هواوی / huawei mediapad T5

مدیاپد تی ۵ هواوی / huawei mediapad T5

مدیاپد تی ۵ هواوی / huawei mediapad T5

مدیاپد تی ۵ هواوی / huawei mediapad T5

بدنه‌ی MediaPad T5 به جز نوار پلاستیکی یک سانتی‌متری تقویت آنتن‌دهی در پنل پشتی، بدنه‌ای از جنس آلومینیوم دارد. قاب پشتی از سه طرف تا جلوی دستگاه کشیده شده و با یک بخش جانبی باریک به جلوی دستگاه پیوند خورده‌ است. وزن تبلت هواوی تقریبا به ۴۶۰ گرم و ضخامت آن به ۷٫۸ میلی‌متر می‌رسد؛ این وزن را برای یک تبلت ۱۰ اینچی نه می‌توان کم و نه آزاردهنده توصیف کرد، البته پرداخت مات فلز پشت دستگاه نیز درکنار انحنای کناره‌های آن به قرارگیری راحت‌تر آن در دست کاربر (دو دست) کمک می‌کند. طول و عرض دستگاه نیز به‌ترتیب ۲۴۳ و ۱۶۴ میلی‌متر هستند.

از نظر کیفیت ساخت به‌عنوان محصول غیر پرچم‌دار، مدیاپد تی ۵ نمره‌ی قبولی کسب می‌کند؛ از نظر ماشین‌کاری و کیفیت اتصالات نیز نمی‌توان خرده‌ای به این تبلت گرفت. در هیچ جای دستگاه محلی برای اتصال کیبورد وجود ندارد؛ بدین‌ترتیب کاربر تنها قادر به استفاده از کیبوردهای بلوتوث غیر اختصاصی خواهد بود. درحال‌حاضر MediaPad T5 تنها در دو رنگ مشکی و طلایی به‌فروش می‌رسد.

مدیاپد تی ۵ هواوی / huawei mediapad T5

کلیدهای پاور و تغییر حجم صدا در لبه‌ی سمت راست قرار گرفته‌اند و هیچ‌گونه لقی در آن‌ها دیده نمی‌شود؛ البته نزدیک‌‌تر بودن کلیدها به سمت جلوی دستگاه را بیشتر می‌پسندیم. جک‌ ۳٫۵ میلی‌‌متری صدا، درگاه Micro USB و شیار مربوط به سیم‌کارت و حافظه‌ی MicroSD در نیمه‌ی بالایی فریم سمت چپ قرار گرفته‌اند؛ اسپیکرهای استریو نیز در لبه‌ی پایینی مدیاپد تی ۵ تعبیه شده‌اند که در استفاده‌ی عالی امکان پوشانده شدن آن با دست اندک است. متأسفانه مدیاپد T5 به حسگر اثرانگشت مجهز نیست.

نمایشگر و اسپیکر

اصولا مهم‌ترین چیزی که یک فرد را به خرید تبلت تشویق می‌‌کند، نمایشگر بزرگ‌تر و راحتی مشاهده‌ی محتوا در آن نسبت به گوشی‌های موبایل است. هواوی از یک پنل IPS LCD با قطر ۱۰٫۱ اینچ و نسبت تصویر ۱۶:۱۰ در مدیاپد تی ۵ بهره می‌گیرد که خوشبختانه رزولوشن ۱۹۲۰ × ۱۲۰۰ پیکسل و تراکم ۲۲۴ پیکسل‌براینچ این نمایشگر برای ارائه‌ی تصویر شارپ در فاصله‌ی استفاده‌ی عادی تبلت مناسب به‌نظر می‌رسد. از سوی دیگر قابلیت تنظیم هوشمند رزولوشن نیز به ایجاد تعادل بین مصرف باتری و تجربه‌ی دیداری کمک می‌کند.

هنوز نسبت تصویر ۴:۳ (نسبت تصویر آیپدها) در دنیای اندرویدی‌ها به جز برخی مدل‌های معدود چندان مرسوم نیست؛ نسبت تصویر ۱۶:۱۰ و ۱۶:۹ به دلیل عریض بودن گزینه‌ی ایده‌آلی برای مشاهده‌ی محتوای ویدئویی هستند و تطابق بیشتری در حالت عمودی با نرم‌افزارهای توسعه داده شده بر مبنای موبایل دارند؛ اما از طرفی نسبت تصویر ۴:۳ مساحت بیشتری را در قطر یکسان ارائه می‌کند و برای خوانندگان محتوای متنی، وب‌گردی و مواردی از این دست ایده‌آل است. اولین نکته‌ای که در برخورد با نمایشگر نظر ما را جلب کرد روشنایی پایین آن بود؛ اما آزمایش‌‌ها چه می‌گویند؟

عملکرد نمایشگر محصولات پرچم‌دار
محصول ٫ پارامترهاحداقل روشناییحداکثر روشنایی دستیحداکثر روشنایی خودکارنسبت کنتراست Nativeخطای رنگ میانگین
سفیدمشکیسفیدمشکیسفیدحالت پیش‌فرضدقیق‌ترین حالت
مدیاپد T5۲٫۶۱٫۳۱۸۰--۱۳۸۴٫۲۲٫۳ (Warm)
سرفیس پرو ۷۰٫۸۰٫۶۳۹۴۰٫۶۳۹۴۶۲۵۱٫۶۱٫۶
سرفیس پرو X۶٫۹۰٫۹۶۶۵۴۰٫۹۶۶۵۴۶۸۱--
آیپد پرو ۱۱ ۲۰۱۸۲٫۱۰٫۵۸۵۱۰۰٫۵۸-۸۹۷۲٫۲۲٫۲
مدیاپد M5 پرو۱٫۹۲٫۵۳۲۶۰۲٫۵۰۲۶۰۱۰۳۳٫۱۳٫۱ (Normal)
مدیاپد M3 لایت۱٫۹۲۴٫۵۴۴۲۰۴٫۵۵۴۲۰۹۲٫۳--
گلکسی تب S3۳٫۰۵۰۶۸۴۰۷۸۸--
* کلیه‌ی نتایج بدست آمده حاصل از آزمایش‌های دیجیتال در شرایط یکسان آزمایشگاهی است.

در آزمایش روشنایی دیجیتال که در شرایط یکسان برای محصولات مختلف انجام می‌شود، مدیاپد تی ۵ حداکثر روشنایی ۱۸۰ نیت را ثبت کرد که پایین‌تر از انتظار ما بود؛ این عدد میانگین روشنایی در چهار منطقه‌ی نمایشگر محسوب می‌شود. در تنظیمات نمایشگر گزینه‌ای برای تنظیم خودکار وجود ندارد که به‌معنی تعبیه نشدن حسگر نور محیطی است. رنگ مشکی روشنایی میانگین ۱٫۳ نیت تولید می‌کند که برای یک نمایشگر LCD مناسب است. کنتراست ۱۳۸ نشان می‌دهد که در فضاهای داخلی، نمایشگر کنتراست قابل‌قبولی خواهد داشت.

مدیاپد تی ۵ هواوی / huawei mediapad T5

حداقل روشنایی ۲٫۶ نیتی مدیاپد تی ۵ در محدوده‌ی قابل قبول برای استفاده در محیط‌های تاریک قرار می‌گیرد؛ قابلیت «Eye Comfort» نیز به فیلتر نور آبی برای کاهش فشار بر چشم به‌ویژه در محیط‌های تاریک کمک می‌کند. در فضای بیرونی استفاده از مدیاپد تی ۵ با توجه روشنایی نه چندان بالای نمایشگر چالش برانگیز و بازتاب نور از نمایشگر زیاد است. بدین‌ترتیب مدیاپد تی ۵ ازلحاظ خوانایی نمایشگر فاصله‌ی زیادی با آیپد و برخی نمونه‌های اندرویدی دارد. زاویه‌ی دید نمایشگر را نیز کاملا مناسب ارزیابی می‌کنیم (البته هنوز در محیط‌های داخلی). 

به جز انتخاب «Warm» و «Cold» برای دمای رنگ، تنظیمات دیگری در مورد رنگ‌ها در مدیاپد تی ۵ به چشم نمی‌خورد. پوشش ۹۹٫۴ درصدی sRGB و نبود حالت‌های دیگر به‌معنی عدم پشتیبانی از فضای رنگی گسترده است که انتظار آن را نیز در یک تبلت با این برچسب قیمتی نداشتیم. میانگین دقت رنگ در حالت پیش‌فرض ۴٫۲ بود؛ اما باتوجه‌به تمایل رنگ‌ها به‌خصوص سفید به سردی، آزمایش را بار دیگر در حالت «Warm» انجام دادیم که نتیجه کاهش خطا به ۲٫۳ بود. به تصاویر زیر دقت کنید:

بررسی تبلت مدیاپد T5 هواوی

بررسی تبلت مدیاپد T5 هواوی

بررسی تبلت مدیاپد T5 هواوی

بررسی تبلت مدیاپد T5 هواوی

اسپیکر و دوربین

اسپیکرهای استریوی مدیاپد تی ۵ حجم صدای زیادی ایجاد می‌کنند؛ اما در بازتولید فرکانس‌های پایین (بیس) و عمق صدا ناتوان هستند. صداهای با فرکانس بالا نیز باشدت بیش از حد تولید می‌شوند. در صورتی که حجم صدا را به حداکثر برسانید احتمالا شما نیز متوجه اعواج یا دیستورشن خواهید شد. توصیه می‌کنیم اگر قصد تماشای فیلم دارید، از هدفون یا اسپیکرهای خارجی استفاده کنید. در صورت استفاده از هدفون‌های با‌سیم، امکان بهره‌مندی از Huawei Histen برای شخصی‌سازی بیشتر صدای دریافتی نیز وجود دارد. کاربر به کمک این قابلیت قادر به تنظیم کیفیت صدای خروجی ازطریق یک اکولایزر ۱۰ خطی است و تنظیماتی برای ایجاد صدای سه‌بعدی و فراگیر‌تر را نیز دراختیار دارد.

مدیاپد تی ۵ هواوی / huawei mediapad T5

در بحث دوربین عموما انتظار زیادی از تبلت‌ها وجود ندارد؛ زیرا عکاسی و فیلم‌برداری با یک گجت ۱۰ اینچی کار منطقی و ساده‌ای نیست. تبلت هواوی از یک حسگر ۵ مگاپیکسلی با لنز f٫2.4 به‌عنوان دوربین اصلی و یک حسگر ۲ مگاپیکسلی با f٫2.4 برای عکاسی و فیلم‌برداری سلفی بهره می‌گیرد؛ دوربین اصلی به فوکوس خودکار مجهز شده است اما طبق انتظار فلشی در پشت تبلت به برای عکاسی در محیط‌‌های تاریک به چشم نمی‌خورد؛ نور سفید ایجاد شده توسط نمایشگر می‌تواند نقش فلش را برای استفاده از دوربین سلفی ایفا کند. نرم‌افزار دوربین نیز به گوشی‌های هواوی مبتنی بر EMUI 8 شباهت بسیاری دارد. HDR، پانوراما، فیلترهای تصویر و ... در دراختیار کاربر قرار دارند و خبری از حالت پرو در آن نیست. 

عکس با دوبین اصلی مدیاپد T5

سلفی با مدیاپد T5

عکس‌های گرفته شده با دوربین اصلی در نور کافی رنگ‌‌های زنده‌ای ندارند و تاریک‌تر از آنچه که باید ثبت می‌شوند؛ دوربین اصلی همچنین در فضای تاریک تقریبا غیرقابل استفاده است. در بحث دوربین سلفی نیز به دلیل ثابت بودن فوکوس باید فاصله‌ی مناسب تا دوربین را رعایت کنید؛ ما انتظار جزئیات در خروجی دوربین سلفی را نداشتیم و استفاده از آن را نیز تنها برای تماس‌‌های ویدئویی و مواردی از این دست پیشنهاد می‌کنیم. در مجموع باید گفت هر دو دوربین کیفیتی پایین‌تر از تصور شما و آنچه که حتی در یک موبایل اقتصادی می‌بینید، دارند؛ بنابراین اگر کیفیت دوربین برای شما مهم است این گزینه را کنار بگذارید. 

نرم‌افزار

یکی از نقدهای جدی به تبلت‌های اندرویدی، توجه اندک سازندگان و گوگل به تجربه‌ی نرم‌افزاری آن‌ها بازمی‌گردد؛ به‌طوری که حتی تبلت‌های پرچم‌دار اندرویدی نیز چند پله از آیپدهای اپل عقب هستند. اپل هرسال برای تبلت‌های ارزان خود نیز نسخه‌ی جدیدی از سیستم‌عاملش را منتشر می‌کند؛ در‌صورتی‌که گوگل از مدت‌ها پیش بهینه‌سازی اندروید برای تبلت را جدی نمی‌گیرد. مدیاپد تی ۵ همانند بسیاری از تبلت‌های هواوی با اندروید ۸ اوریو و EMUI 8.0 روانه بازار شده است؛ البته تبلت‌های جدید و بالارده‌ی این شرکت مانند میت‌‌تب پرو و ام ۶ با اندروید ۱۰ عرضه می‌شوند.

رابط کاربری مدیاپد T5 هواوی

EMUI 8 در مدیاپد تی ۵ به همین رابط کاربری در موبایل‌های هواوی شباهت بسیار زیادی دارد؛ به‌طوری‌که ویژگی‌های خاصی مرتبط با تبلت در آن مشاهده نمی‌شود؛ همان‌طور که از یک تبلت ۱۰ اینچی انتظار داریم، رابط کاربری و المان‌های آن با چرخش نمایشگر به‌صورت افقی نیز قابل استفاده هستند؛ در این حالت برخی اپلیکیشن‌ها مانند تنظیمات تبلت و تنظیمات اپلیکیشن‌های دیگر به‌صورت یک یک ستون در سمت چپ به نمایش در می‌آیند تا کاربر راحت‌تر در محیط آن‌ها جابه‌جا شود. اغلب اپلیکیشن‌های اندروید و هواوی مدیاپد از جمله گالری، رابط کاربری متفاوتی با نسخه‌ی موجود در گوشی‌های هوشمند ندارند و صرفا محتوا در ابعاد بزرگ‌تری نمایش می‌دهند. 

برخلاف آخرین تبلتی که از هواوی در دیجیتال بررسی کردیم، خبری از حالت نه‌چندان پخته‌ی EMUI Desktop‌ نیست؛ در این حالت چینش کلیدهای ناوبری به تجربه‌ی دسکتاپ نزدیک می‌شود و نحوه‌ی اجرای اپلیکیشن‌ها در پنجره‌های مختلف ممکن است؛ اما تغییر ابعاد پنجره‌ها امکان‌پذیر نیست، ضمن اینکه نمی‌توان اپلیکیشن‌ها را مانند آنچه از نسخه‌ی عادی اندروید سراغ داریم، کنار هم اجرا کرد. حالت دسکتاپ EMUI‌ امکان درگ اند دراپ مواردی همچون عکس را نیز به داخل اسناد یا اپلیکیشن‌های مرتبط دیگر نمی‌دهد. فقدان این قابلیت در تی ۵ را مشکل بزرگی نمی‌دانیم. 

رابط کاربری مدیاپد T5 هواوی

در نگاه نخست به آیکون‌‌های صفحه‌ی اصلی، خبری از آیکون‌های تماس و پیام نبود؛ هواوی این آیکون‌‌‌‌ها را به فولدر «Tools» انتقال داده، حالت اسپلیت اسکرین یا اجرای دو اپلیکیشن درکنار هم، با آیکون خاصی در بالای کارت‌های اپلیکیشن‌های اخیر دردسترس است؛ به‌عنوان مثال می‌توان در حالت افقی، یک پنجره را برای پخش ویدئو در نظر گرفت و در پنجره‌ی دوم به‌صورت هم‌زمان به وب‌گردی پرداخت. بخش اعلان‌ها کوچک‌ترین تفاوتی با گوشی‌های مبتنی بر EMUI 8 ندارد و مواردی همچون اسکرین‌شات، اسکرین رکوردر و Huawei Share در آن به چشم می‌خورد.

چینی‌ها ویژگی «Game Suite» را نیز برای علاقه‌مندان به بازی فراموش نکرده‌اند؛ علاوه‌بر غیرفعال‌سازی برخی اعلان‌ها برای حفظ تمرکز گیمر، سه حالت زیر برای اجرای بازی‌ها درنظر گرفته شده است:

  • Gaming Mode: بهترین عملکرد و بیشتین مصرف
  • Smart Mode: تعادل میان مصرف و عملکرد
  • Power Saving Mode: کاهش قدرت پردازشی برای افزایش شارژدهی

باتوجه‌به نگرانی‌های پیش‌آمده در مورد سرنوشت اندروید در گجت‌های ساخت هواوی، خوشبختانه باید گفت این تبلت مشکی از بابت اپلکیشن‌های گوگل و سرویس‌های آن ندارد. خرید یک تبلت با اندروید ۸ در سال ۲۰۲۰ مایوس‌کننده است و امیدواریم هواوی تنها به انتشار بسته‌های امنیتی اکتفا نکند. 

بازده و عملکرد

از دستگاهی که در دسته‌ی محصولات اقتصادی قرار می‌گیرد، نمی‌توان انتظار مشخصات فنی نجومی داشت. مدیاپد T5 از پردازنده‌ی میان‌رده و نسبتا قدیمی Kirin 659 قدرت می‌گیرد؛ پردازنده‌ای ۱۶ نانومتری و ۶۴ بیتی که ۳ سال از رونمایی آن می‌گذرد و نسل پیش از دو مدل کرین ۷۱۰ و ۸۱۰ به‌شمار می‌آید. در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ کرین ۶۵۹ توان پردازشی چندین محصول میان‌رده‌ی گروه هواوی مانند میت ۱۰ لایت و پی ۲۰ لایت را تأمین می‌کرد.

مدیاپد تی ۵ هواوی / huawei mediapad T5

پردازنده‌ی مرکزی کرین ۶۵۹ از ترکیب ۸ هسته‌ی کم‌مصرف Cortex-A53 در قالب دو کلاستر ۴ هسته‌ای با فرکانس‌های ۱٫۷ و ۲٫۳۶ گیگاهرتز بهره می‌برد و پردازش‌های گرافیکی برعهده‌ی ماژول ۲ هسته‌ای Mali-T830 آرم با فرکانس حدودی ۹۰۰ مگاهرتز قرار دارد. کنترلر رم LPDDR3 با فرکانس ۹۳۳ مگاهرتز درکنار مودم LTE Cat.4٫13 به‌ترتیب با سرعت دانلود و آپلود بیشینه‌ی ۳۰۰ و ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه از جمله‌ی مشخصات فنی مهم دیگر کرین ۶۵۹ به‌حساب می‌آید.

درکنار پردازنده‌ی میان‌رده‌ی کرین ۶۵۹، تبلت اقتصادی هواوی از ۲ یا ۳ گیگابایت رم به‌همراه ۱۶ یا ۳۲ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی eMMC 5.1 نیز بهره می‌برد؛ بنابراین از دیدگاه سرعت حافظه و چندوظیفگی نیز نمی‌توان انتظار عملکرد چشم‌گیری را مدیاپد T5 داشت. ما نسخه‌ی ۳ | ۳۲ گیگابایتی مدیاپد T5 را برای بررسی دراختیار داشتیم؛ سرعت خواندن و نوشتن حافظه‌ی ذخیره‌سازی دستگاه در جدول زیر آمده است: 

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
مدل‌ها ٫ عملکردنرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
هواوی مدیاپد T5۲۹۷٫۹۶۸۵٫۱۸۷۳٫۱۷۷۶٫۸۳
هواوی Y9s۸۱۶٫۹۴۱۹۳٫۲۳۱۴۲٫۸۳۱۵۳٫۸۵
گلکسی A51۴۹۵٫۸۳۱۸۱٫۳۵۱۱۳٫۸۸۱۱۳٫۹۷
هواوی نوا 5T۸۰۰٫۱۴۳۰۳٫۳۴۲۱۰٫۳۲۱۵۹٫۴۷
آنر 9X۸۱۴٫۳۹۱۹۵٫۴۱۵۳٫۰۹۱۵۶٫۴۹
Y9 پرایم ۲۰۱۹۲۸۱٫۰۱۱۹۹٫۰۸۴۵٫۵۴۷۶٫۴۷
موتورولا وان اکشن۴۹۹٫۲۴۱۹۰٫۰۳۱۱۱٫۱۲۱۲۹٫۲۲
می ۹ لایت۴۳۰٫۲۸۲۴۹٫۳۷۱۱۳٫۶۱۱۲۲٫۲۷
ردمی 8A۲۷۹٫۷۸۱۰۷٫۲۷۵۵٫۷۳۱۵٫۲۱
شاهین ۲۲۹۶٫۹۵۱۹۰٫۳۷۸۹٫۵۶۲۰٫۷
گلکسی A70۵۰۳٫۳۲۱۹۳٫۰۲۱۳۱٫۰۷۲۲٫۱
ردمی نوت ۸ پرو۵۲۵٫۲۱۱۹۵٫۹۷۱۴۹٫۳۵۱۷۲٫۴۳
ردمی نوت ۸۳۰۲٫۴۷۲۳۷٫۸۱۵۹٫۷۳۱۱۴٫۲۳
شیائومی می ای ۳۵۰۶٫۸۱۱۹۱٫۰۴۱۲۶٫۴۸۱۰۳٫۲۴
شیائومی Mi 9T۴۸۷٫۸۱۱۸۹٫۹۴۱۲۷٫۸۶۹۶٫۳۱
گلکسی A80۴۹۷٫۱۱۱۹۱٫۹۲۱۱۴٫۹۴۲۱٫۸۷
شیائومی Mi 9 SE۴۸۵٫۲۷۱۸۴٫۶۴۱۱۸٫۳۲۶٫۹
سامسونگ گلکسی A50۴۹۴٫۸۱۹۲٫۵۵۱۰۳٫۵۲۱۸٫۹۶
سامسونگ گلکسی M30۲۸۰٫۳۵۱۰۱٫۴۶۶۴٫۸۹۶۱٫۲
سامسونگ گلکسی M20۳۰۹٫۹۷۱۴۳٫۶۶۷٫۷۷۴۵٫۴۷
هواوی پی اسمارت ۲۰۱۹۲۹۷٫۵۱۵۹٫۸۴۴٫۱۵۷۸٫۲۴
هواوی پی ۳۰ لایت۳۰۴٫۵۱۲۱۶٫۱۹۶۵٫۷۳۴۹٫۰۳
نوکیا X7۲۹۱٫۰۲۰۸٫۳۵۸۴٫۲۱۱۷٫۰۶
نوا ۳۸۷۹٫۸۳۱۷۶٫۵۳۱۵۰٫۵۳۱۵۷٫۷۶
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال اجرا کرده است.

حال سراغ آزمون‌های نرم‌افزاری می‌رویم تا توان پردازشی خام مدیاپد T5 را بسنجیم. بنچمارک‌های AnTutu و PCMark دستگاه را به‌صورت کلی می‌آزمایند، GeekBench‌ عملکرد CPU‌ را می‌سنجد و آزمون‌های 3DMark و GFXBench‌ نیز کارایی ماژول گرافیکی دستگاه را زیر ذره‌بین قرار می‌دهند.

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
محصول ٫ بنچمارکAnTutu 83DMark

PCMark
Work 2.0

GeekBench 5GFXBench
IceStorm
Unlimited
Sling Shot Extreme Overall ٫ Web Browsing Single ٫ MultiAztec Ruins Vulkan - Normal TierManhattan 3.1 Car ChaseT-Rex
Unlimited(Onscreen ٫ Offscreen (FPS
هواوی مدیاپد T5۹۹۴۷۴۱۱۵۶۰۴۳۸۴۲۶۴
۴۶۱۷
۱۹۳
۸۹۸
۲٫۴
۲٫۵
۵٫۰
۵٫۱
۳٫۰
۳٫۲
۱۹
۱۹
هواوی Y9s
(Perf. mode)
۱۹۲۸۹۰۲۰۷۱۸۹۸۷۷۰۷۹
۷۰۸۲
۳۲۹
۱۳۰۱
۴٫۷
۵٫۶
۱۲
۱۴
۶٫۵
۷٫۷
۳۵
۳۹
گلکسی A51۱۸۹۰۶۳۲۳۴۹۰۱۶۳۵۵۳۶۸
۴۵۸۸
۳۴۶
۱۳۰۶
۸٫۳
۱۱
۱۴
۱۶
۹٫۰
۱۰
۴۲
۴۸
گلکسی A50۱۷۲۷۶۳۱۶۵۲۰۱۳۴۹۵۸۳۹
۵۲۶۹
--۷٫۹
۹٫۷
۱۳
۱۴
۸٫۳
۹٫۱
۳۷
۴۱
هواوی نوا 5T
(Perf. mode)
۳۴۳۲۵۶۵۴۵۴۷۴۴۱۰۹۱۳۵
۹۰۵۳
۶۹۳
۲۴۴۳
۲۰
۳۲
۵۰
۵۶
۳۰
۳۳
۶۰
۱۳۶
آنر 9X
(Perf. mode)
۱۹۱۶۵۷۲۱۲۶۳۹۸۹۷۱۸۱
۷۹۵۴
۳۳۳
۱۳۶۶
۴.۷
۵.۶
۱۲
۱۴
۶.۵
۷.۷
۳۵
۳۹
می ۹ لایت ۱۹۵۶۴۰۲۹۲۲۳۱۹۴۵۶۷۶۳
۶۴۱۱
۳۴۴
۱۴۰۷
۱۱
۱۲‍
۲۱
۲۳
۱۲
۱۳
۵۶
۶۵
وای ۹ پرایم ۲۰۱۹
Perf. mode
۱۷۵۵۶۷۲۱۳۱۱۹۹۴۷۰۰۸
۷۳۹۴
۳۳۳
۱۴۱۵
۴.۵
۵.۶
۱۲
۱۴
۶.۲
۷.۷
۳۴
۳۹
موتورولا وان اکشن۱۸۵۸۲۶۲۳۴۸۲۱۳۵۴۶۶۵۱
۶۴۵۸
۳۴۱
۱۳۶۱
۷.۳
۹.۷
۱۳
۱۴
۷.۹
۹.۳
۳۶
۴۰
شیائومی Mi 9 SE۲۱۹۹۷۱۳۱۶۵۳۲۲۰۹۶۸۷۵
۶۴۷۰
۳۹۴
۱۵۱۵
۱۳
۱۴
۲۴
۲۶
۱۳
۱۵
۵۸
۷۴
شیائومی Mi 9T۲۵۱۳۷۷۳۲۷۵۴۲۳۳۸۷۵۰۸
۷۲۰۴
۵۴۵
۱۷۲۰
۱۳
۱۶
۲۳
۲۷
۱۳
۱۶
۵۸
۷۷
ردمی 8AFailed۱۳۲۰۴Failed۴۶۱۱
۵۰۷۶
Not Installed۶٫۱
۳٫۳
۱۴
۶٫۴
۷٫۱
۳٫۵
۳۴
۲۲
شاهین ۲۱۵۵۶۹۸۱۹۰۸۷۱۱۵۳۸۰۵۶
۸۷۱۹
۲۸۵
۱۴۳۲
۶٫۹
۷٫۵
۱۱
۱۲
۶٫۷
۷٫۴
۳۳
۳۹
گلکسی A70۱۹۹۶۸۲۲۴۵۲۰۱۱۱۸۷۳۳۷
۶۷۳۴
۵۰۷
۱۶۰۶
Failed۱۳
۱۵
۶٫۹
۸٫۱
۳۷
۴۱
ردمی نوت ۸ پرو۲۸۱۴۶۷۳۴۰۹۰۲۰۳۸۱۰۲۰۲
۹۵۵۷
۴۹۸
۱۶۴۰
۱۳
۱۳
۱۶
۱۹
۱۱
۱۱
۴۵
۵۲
ردمی نوت ۸ ۱۶۵۶۱۹۲۳۷۸۱۱۱۲۴۶۷۱۹
۶۵۸۳
۳۱۳
۱۳۸۹
Failed۱۲
۱۳
۶٫۲
۷٫۰
۳۳
۳۶
شیائومی می ای ۳۱۷۳۲۵۲۲۳۶۶۰۱۱۳۲۶۶۲۶
۶۱۶۲
--Failed۲۶
۱۳
۱۳
۷٫۲
۵۲
۳۶
ردمی نوت ۷۱۷۲۹۷۴۲۶۲۵۷۱۴۱۰۶۳۴۱
۵۹۰۱
--۷
۸
۱۳
۱۵
۷٫۷
۹٫۱
۴۴
۵۰
گلکسی A80--۳۷۷۶۲۲۳۹۳۷۰۹۹
--
--۱۵
۱۸
۲۴
۲۵
۱۴
۱۷
۵۹
۸۴
گلکسی M30--۱۳۲۲۸۵۸۴۵۱۴۲
۵۳۳۵
--۴٫۳
۴٫۸
۴٫۳
۴٫۹
۷
۷٫۹
۲۲
۲۵
گلکسی M20--۱۳۲۴۸۵۸۱۵۱۲۰
۵۳۴۰
--۲٫۳
۲٫۶
۲٫۴
۲٫۶
۳٫۸
۴٫۳
۱۲
۱۴
هواوی پی ۳۰ لایت
(Performance)
--۲۲۰۶۶۹۷۵۷۰۷۳
۷۶۶۹
--۵٫۰
۵٫۷
۱۳
۱۴
۶٫۹
۷٫۷
۳۷
۳۵
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال اجرا کرده است.

از نتایج آزمون‌ها پیدا است که مدیاپد T5 ازلحاظ قدرت سخت‌افزاری حرف چندانی برای گفتن ندارد و نمی‌توان آن را ابزاری مناسب برای اجرای نرم‌افزارها یا بازی‌های سنگین دانست. تبلت اقتصادی هواوی را می‌توان برای کاربری‌هایی همچون وب‌گردی، مطالعه‌ی اسناد یا تماشای ویدئو به‌کار گرفت.

باتری

برای یک گوشی هوشمند با نمایشگر Full HD و پردازنده‌ی مبتنی بر هسته‌های کم‌مصرف Cortex-A53، باتری ۵۱۰۰ میلی‌آمپرساعتی‌ می‌توان شارژدهی فوق‌العاده‌ای به‌ارمغان آورد؛ اما مدیاپد T5، تبلتی با نمایشگر ۱۰ اینچی نمایشگر است و همین موضوع می‌تواند طول‌عمر باتری این تبلت را تحت‌الشعاع قرار دهد. برای ارزیابی عملکرد باتری، آزمون‌های متداول دیجیتال را روی مدیاپد T5 اجرا می‌کنیم.

مدیاپد تی ۵ هواوی / huawei mediapad T5

آزمون پخش ویدئو در شرایطی اجرا می‌شود که روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت قرار دارد و کلیه‌ی اتصالات بی‌سیم به‌همراه صدای اسپیکر دستگاه قطع شده‌اند. مدیاپد T5 در این شرایط، ویدئوی معیار دیجیتال با وضوح HD را به‌مدت ۵ ساعت و ۵۳ دقیقه به‌صورت مداوم پخش کرد که نتیجه‌ی مطلوبی به‌شمار نمی‌آید.

محصول ٫ آزمایشنمایشگرباتریویدئو GFXBenchManhattan 3.1PCMark
Work 2.0
ابعاد و رزولوشنمیلی‌آمپرساعتدقیقه:ساعتطول‌عمر باتری
(دقیقه)
عملکرد طولانی‌مدت
(فریم)
درصد افت عملکرددمای بیشینه
(درجه‌ی سلسیوس)
دقیقه:ساعت
هواوی مدیاپد T5۱۰٫۱ اینچ
۱۲۰۰ × ۱۹۲۰ پیکسل
۵۱۰۰۵:۵۳۳۶۹٫۶۳۰۶٫۸۱٫۰∼۳۱∼۴:۰۷
هواوی Y9s۶٫۵۹ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰--۲۹۵٫۱
Perf. mode
۷۳۹٫۳
Perf. mode
۰٫۹∼
Perf. mode
۴۲
Perf. mode
--
۱۰:۴۷۴۳۵٫۷۶۲۴٫۱۱۷∼۴۰۸:۴۸
گلکسی A51۶٫۵ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۴:۴۱۳۴۸٫۵۵۵۱٫۸۳۶٫۷۳۶٫۲۵۱۰:۰۷
نوا 5T۶٫۲۶ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۷۵۰--۲۴۴٫۸
Perf. mode
۱۳۳۷
Perf. mode
۵۷∼
Perf. mode
۴۷٫۵
Perf. mode
--
۱۳:۳۰۴۵۱٫۰۱۰۷۵۶۳∼۴۰۹:۱۲
آنر 9X۶٫۵۹ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰--۳۰۲.۳
Perf. mode
۷۶۹.۷
Perf. mode
۰٫۵∼
Perf. mode
۴۴
Perf. mode
--
۱۱:۳۱۴۶۶٫۵۶۵۲٫۵۱۶٫۷۴۱۹:۱۱
وای ۹ پرایم ۲۰۱۹۶٫۵۹ اینچ
۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰--۲۴۵٫۲
Perf. mode
۷۳۸٫۶
Perf. mode
۰٫۷∼
Perf. mode
۴۲٫۸
Perf. mode
--
۱۱:۳۰۳۰۹٫۵۶۸۷٫۳۸٫۵∼۴۱۹:۴۲
موتورولا وان اکشن۶٫۳ اینچ
۲۵۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۵۰۰۱۰:۴۴۲۷۹٫۸۷۷۹٫۵۰٫۱۹∼۳۷٫۶۸:۱۳
می ۹ لایت۶٫۳۹ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۳۰۱۷:۵۳۳۶۳٫۳۱۲۸۲‍‍‍‍۰∼۳۷٫۵۰۱۲:۰۶
ردمی 8A۶٫۲ اینچ
۱۵۲۰ × ۷۲۰ پیکسل
۵۰۰۰۱۴:۱۷۵۵۴٫۶۸۱۰٫۶۰٫۹۱۳۲٫۵۰۱۲:۰۷
شاهین ۲۶٫۲۹ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۹۵۰۱۱:۴۵۵۰۶٫۲۶۷۲٫۳۰٫۲۵۳۹۷:۱۶
گلکسی ای ۷۰۶٫۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۵۰۰۱۶:۴۰۴۴۹٫۱۶۳۴٫۳۲۴٫۶۳۵.۷۱۰:۵۷
ردمی نوت ۸ پرو۶٫۵۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۵۰۰۱۴:۰۳۴۳۱۱۰۲۵۳۶٫۹۴۱٫۲۵۸:۱۱
ردمی نوت ۸۶٫۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۶:۲۳۳۷۸۶۸۹٫۵۲٫۵۳۷٫۵۱۱:۰۲
شیائومی می ای ۳۶٫۰۱ اینچ
۱۵۶۰ × ۷۲۰ پیکسل
۴۰۳۰۱۵:۲۵۳۷۸٫۶۱۵۵۶۵۳۹۱۲:۴۰
شیائومی Mi 9T۶٫۳۹ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۸:۱۱۳۶۸٫۹۱۲۴۹۱۱۴۰۱۲:۳۷
گلکسی A80۶٫۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۷۰۰۱۶:۳۴۳۱۷٫۵۱۲۸۹----۸:۲۵
شیائومی Mi 9 SE۵٫۹۷ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۷۰۱۴:۰۵۳۰۳٫۷۱۰۳۰۳۰۴۲۸:۳۶
گلکسی A50۶٫۴ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۶:۲۰۵۳۳٫۲۴۶۸٫۹----۱۱:۲۳
گلکسی M30۶٫۴ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰۲۰۲۳۴۸۵۷٫۶----۱۳:۵۳
گلکسی M20۶٫۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰۱۴:۲۰۲۳۸۸۴۳٫۲----۱۱:۰۰
پی اسمارت ۲۰۱۹۶٫۲۱ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۴۰۰۱۰:۰۶۳۴۱٫۲۵۵۴٫۸۱۸٫۴۴۱۷:۵۲
هواوی پی ۳۰ لایت۶٫۱۵ اینچ
۲۳۱۲ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۴۰۱۱:۰۶۳۱۰۵۵۸٫۹۴۴۴۱۷:۳۷
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال اجرا کرده است.

بنچمارک باتری PCMark با الهام‌گرفتن از کاربری‌های روزمره مانند ویرایش عکس و فیلم یا وب‌گردی می‌تواند معیاری از مدت‌زمان روشن‌ماندن نمایشگر (SoT) با روشنایی ۲۰۰ نیت باشد. در این آزمون مدیاپد T5 با ثبت زمان ۴ ساعت و ۷ دقیقه نشان می‌دهد که در حالت خوش‌بینانه کاربری با استفاده‌ی سبک را یک روز کاری می‌تواند همراهی کند. پردازنده‌ی کرین ۶۵۹ و ماژول گرافیکی نه‌چندان توانمند آن در دل تبلت ۱۰٫۱ اینچی مدیاپد T5 دچار افت عملکردی نمی‌شود و شارژدهی مناسبی را حین رندر محتوای گرافیکی به‌ارمغان می‌آورد. متاسفانه یک‌بار شارژ کامل دستگاه با شارژر ۵ واتی آن بیش از ۴ ساعت زمان نیاز دارد. 

جمع‌بندی

مدیاپد تی ۵ ترکیبی از ویژگی‌های خوب و ناامیدکننده است؛ کیفیت ساخت مناسب، امکان استفاده از سیم‌کارت برای تماس و ... در نقطه‌ی مقابل پردازنده‌ و رابط کاربری قدیمی آن قرار می‌گیرند. استفاده از فلز در ساخت دستگاه حس کیفیت را القا می‌کند؛ اما فقدان حسگر اثرانگشت احتمالا برای بسیاری از افراد آزاردهنده باشد. اگر روشنایی را به‌عنوان یک نقطه ضعف کنار بگذاریم، نمایشگر FHD مدیاپد تی ۵ در مجموع شما را راضی خواهد کرد. فقدان شارژ سریع، عملکرد متوسط و حتی متوسط روبه‌پایین دستگاه در امر شارژدهی از جمله دیگر مواردی هستند که ذکر آن ضروری است.

مدیاپد تی ۵ هواوی / huawei mediapad T5

همواره در بحث رابط کاربری تبلت‌های اندرویدی بازنده‌ی مبارزه با آیپدها بوده‌اند؛ اما حتی برای یک محصول میان‌رده نیز استفاده از اندروید ۸ و انتظار کاربران برای به‌روزرسانی یک نقطه‌ی ضعف محسوب می‌شود. پیش از بررسی نیز انتظار چندان زیادی از دوربین‌های این تبلت نداشتیم و در عمل نیز تنها برای تماس‌های ویدئویی آن را مناسب می‌دانیم. پردازنده‌ی نسبتا قدیمی کرین ۶۵۹ برای کارهای روزمره مانند تماشای فیلم، مطالعه‌ی کتاب و وب‌گردی کافی خواهد بود؛ اما انتظار زیادی از آن نباید داشت و اجرای مناسب بازی‌های گرافیکی جزو نقاط مثبت آن به شمار نمی‌رود.

نکات مثبت

  • کیفیت ساخت مناسب
  • رزولوشن و دقت مناسب نمایشگر
  • قابلیت اتصال سیم‌کارت و برقراری تماس

نکات منفی

  • پردازنده‌ی قدیمی کرین ۶۵۹
  • شارژر ۵ واتی و شارژدهی نه چندان مناسب
  • منتشر نشدن اندروید ۹ و ۱۰ برای این تبلت


اینستاگرام دیجیتال

تلگرام دیجیتال

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید
کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋