استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود کیفیت نمایشگر گوشیهای هوشمند، بهمرور به قابلیتی همهگیر تبدیل میشود که در گوشیهای اقتصادی هم شاهد آن خواهیم بود.
تجربهی کاربری عالی با گوشی هوشمند، وابستگی زیادی به تجربهی نمایشگر دارد. کیفیت بالای نمایشگر در بسیاری از موارد، ضعفهای احتمالی گجت را پوشش میدهد و رضایت کاربر را بههمراه دارد. در سالهای گذشته، شاهد پیشرفتهای قابلتوجهی در طراحی و ساخت پنلهای نمایشگر بودهایم که بهمرور استفاده از آنها را در گوشیهای اقتصادی نیز منطقیتر کرد. احتمالا در سال ۲۰۲۱ پیشرفتهای بیشتری هم در این حوزه صورت میگیرند و باز هم وضعیت برای بدنهی بازار بهتر میشود. شرکت Pixelworkds بهتازگی از پردازندهی نمایشگری موسوم به i6 پرده برداشت. از قابلیتهای مهم پردازندهی جدید میتوان به استفاده از هوش مصنوعی در شناسایی نوع صحنهی محتوا اشاره کرد که بهبود کیفیت را بسته به ماهیت محتوا در پی دارد.
شرکت پیکسلورکس درکنار رونمایی محصول جدید، بازطراحی برند محصولات قبلی را هم شروع کرد. تراشهی حرفهای Iris 5 شرکت طی همین بازطراحی از این پس بهنام X5 شناخته میشود. این تراشه اکنون در گوشیهای پرچمداری همچون وانپلاس 8 پرو و اوپو فایند X2 پرو استفاده میشود که کیفیت نمایشگر را تاحد بسیار زیادی بهبود میبخشد. تراشهی دیگر شرکت یعنی Iris 3 که در دستهی پایینرده قرار میگیرد، با برند i3 شناخته خواهد شد. این پردازنده در گوشیهای ایسوس ROG Phone 3، نوکیا 8.3 و TCL 10 Pro دیده میشود. تراشهی جدید i6 بازار هدفی بین دو تراشهی قبلی دارد که بسیاری از قابلیتهای حرفهای و دستاوردهای فناورانهی پیکسلورکس را در بازهی قیمتی نزدیک به i3 ارائه میکند. نامگذاری Pro در برخی از محصولات پیکسلورکس هم نشاندهندهی این است که برخی از وظایف کاری نمایشگر برعهدهی پردازندهی اپلیکیشن همچون کوالکام اسنپدراگون قرار میگیرد تا بازدهی مصرف توان گوشی بهتر شود.
پردازندهی i6، کالیبراسیون بهینهی رنگ را در نمایشگر ارائه میکند. از قابلیتهای دیگر میتوان به حذف نویز در ویدیوهایی با نور پایین، تنظیم نور خودکار انطباقی، HDR و هماهنگسازی نور و رنگ با پوست اشاره کرد. درنهایت، نمایشگر گوشی با بهرهمندی از تراشهی جدید بهترین جلوه را از محتوا به کاربر نشان میدهد و تحت تأثیر نور محیط نخواهد بود. تراشهی میانردهی پیکسلورکس همچنین از نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز پشتیبانی میکند و رزولوشن تا +WQHD هم در قابلیتهای تحت پشتیبانی آن دیده میشود. درنتیجه بهراحتی میتوان i6 را با جدیدترین نمایشگرهای AMOLED موجود در بازار هماهنگ کرد.
بخش قابلیتهای هوش مصنوعی پردازندهی جدید پیکسلورکس در بهبود نمایش بسته به نوع محتوا به کار میآید. این فرایند با استفاده از رابطی بهنام fuzzy logic اجرا میشود که بهجای رابط قدیمی پیکسل به پیکسل از یادگیری ماشین برای دستهبندی صحنهها استفاده میکند. نتیجهی نهایی با مصرف توان بسیار پایینتر، بسیار هم دقیقتر خواهد بود. پردازندهی i6 از کنتراست محلی و بهبود جلوهی شارپ با استفاده از هوش مصنوعی هم پشتیبانی میکند. از قابلیتهای دیگر میتوان به بهبود SDR به HDR و ۶ حالت تنظیم خودکار نور و رنگ اشاره کرد. رویکرد مبتنی بر هوش مصنوعی در محصول جدید پیکسلورکس، یکی از پایههای اصلی در توسعههای آتی محصول در شرکت محسوب میشود.
قابلیتهای پردازنده جدید پیکسلورکس بسیار جذاب و عالی هستند، اما چه تأثیر و نتیجهای در گوشی هوشمند بعدی شما خواهند داشت؟ علاوه بر نمایشگرهایی با جلوه و حالتهای بهینه در سختافزارهای ارزانتر، میتوانیم منتظر تفکیک بیشتر محصولات در بازار هم باشیم. بهعنوان مثال، نمایشگرهایی مخصوص بازی یا فیلم اکنون در بازار دیده میشوند، اما میتوان با تکیه بر پردازندههای جدید، انتظار دستهبندیهای بیشتر در بازههای قیمتی متنوعتر داشت. بههرحال باید منتظر اولین اخبار پیرامون اولین گوشیهای مجهز به i6 باشیم و بررسی و عملکرد آن را در عمل مشاهده کنیم.
پاسخ ها