کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر
توسط ۶۶ نفر دنبال می شود
 ۱۴ نفر را دنبال می کند

کدام نوع ماسک عملکرد بهتری در جلوگیری از انتشار ویروس کرونا دارد؟

جنس ماسک و تعداد لایه‌های آن برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا مهم است. در ویدئویی تازه، عملکرد سه نوع ماسک پارچه‌ای یک‌لایه و دو‌لایه و ماسک جراحی با یکدیگر مقایسه شده‌اند.

اگر مطمئن نیستید ماسک موجب جلوگیری از انتشار ویروس کرونا می‌شود یا از این موضوع مطمئن هستید؛ اما نوع مرغوب آن را نمی‌دانید، تحقیقات جدید در تصمیم‌گیری این مسئله به شما کمک می‌کند. فیلم‌های مختلفی در سناریوهای مختلف از صحبت و سرفه و عطسه افراد گرفته شده که دو ماسک پارچه‌ای و جراحی را از این مناظر دقیقا بررسی می‌کند.

موثرترین ماسک برای جلوگیری از پخش قطرات و ذرات معلق در هوا که از صحبت‌ و سرفه و عطسه ناشی می‌شود، ماسک جراحی است؛ اما اگر به ماسک جراحی دسترسی ندارید، ماسک پارچه‌ای در رتبه‌ی دوم قرار دارد و هرچه لایه‌های پارچه بیشتر باشد، تأثیرش بهتر است.

ممکن است به ویروس کرونا آلوده شده باشید؛ اما علائمی تجربه نکنید؛ بنابراین، نمی‌توانید فرد مبتلا را فقط با دیدن علائم شناسایی کنید. این یعنی ممکن است به ویروس مبتلا باشید؛ اما ندانید؛ به‌همین‌دلیل، در این مقاله می‌خواهیم انواع مختلف ماسک‌ها را ازنظر میزان مقاومت دربرابر نفوذ قطرات ناشی از صحبت و عطسه و سرفه بررسی کنیم. این ماسک‌ها برای کاهش انتقال ویروس به جامعه استفاده می‌شود.

پژوهشگران در آزمایشی سه نوع ماسک پارچه‌ای یک‌لایه و پارچه‌ای دولایه و ماسک جراحی سه لایه را مطالعه کردند. آن‌ها برای تجسم قطرات و ذرات معلق در هوا که با چشم دیده نمی‌شود، از سیستم روشنایی LED با دوربین پرسرعت استفاده کردند و متوجه شدند حتی صحبت‌کردن هم قطرات فراوانی در هوا پخش می‌کند. ماسک جراحی سه‌لایه به‌منظور کاهش انتشار قطرات ناشی از صحبت و سرفه و عطسه به‌طور چشمگیری بهتر از ماسک پارچه‌ای یک‌لایه بود و پس‌از‌آن، پوشش پارچه‌ای دولایه در مرتبه‌ی دوم قرار داشت. توجه کنید پوشش پارچه‌ای یک‌لایه هم باعث کاهش انتشار قطرات ناشی از صحبت و سرفه و عطسه می‌شود؛ اما تأثیر آن به‌اندازه‌ی ماسک پارچه‌ای دولایه یا ماسک جراحی نیست.

ازآنجاکه زدن ماسک تقریبا در میان مردم اجباری شده، ممکن است با کمبود ماسک‌های جراحی رو‌به‌رو شویم؛ بنابراین، درک اصول طراحی ماسک‌های پارچه‌ای بسیار مهم است. در این فرایند، پژوهشگران بیش از دولایه ماسک پارچه‌ای را آزمایش نکردند؛ اما به‌طورکلی هرچه لایه‌های پارچه بیشتر باشد، جلوگیری از ابتلا به ویروس مؤثرتر خواهد بود. به‌عنوان مثال، ماسک پارچه‌ای دوازده‌لایه تقریبا به‌اندازه‌ی ماسک جراحی قدرت محافظتی دارد و خطر ابتلا به ویروس را ۶۷ درصد کاهش می‌دهد.

دوختن دوازده‌لایه پارچه دشوار است؛ اما مراحلی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای مؤثرترکردن ماسک‌های پارچه‌ای استفاده کنید. در‌ادامه، به این موارد اشاره خواهیم کرد:

  • تعداد لایه‌های ماسک را افزایش دهید (حداقل سه‌لایه).
  • برای لایه‌ی بیرونی از پارچه‌ای استفاده کنید که دربرابر آب مقاوم باشد.
  • از پارچه‌ای نسبتا ضخیم با تراکم زیاد برای تهیه‌ی ماسک استفاده کنید. ماسک‌هایی که نتوان به‌وضوح نور را از درون آن‌ها دید، بهتر هستند.
  • پارچه‌های ترکیبی همانند پنبه‌ی ابریشمی ممکن است گزینه‌های مناسبی برای تهیه‌ی ماسک باشند؛ زیرا فیلتر تصفیه بهتری دارند و پوشیدن آن‌ها راحت‌تر است.
  • مطمئن شوید ماسک به‌خوبی در اطراف صورتتان قرار گرفته و کاملا جلو دهان و بینی شما را می‌پوشاند.
  • ماسک خود را هرروز بعد از استفاده بشویید.

زدن ماسک هم برای محافظت از افراد سالم و هم برای جلوگیری از استنشاق ذرات معلق در هوا به‌وسیله‌ی افراد آلوده مفید است و هر دو به یک اندازه مهم هستند. به‌عنوان مثال، در ایالت میزوری آمریکا دو آرایشگر مبتلا به ویروس کرونا مشغول به کار بودند؛ اما همه‌ی ۱۳۹ مشتری آن‌ها ماسک پارچه‌ای یا جراحی زده بودند و هیچ‌کدام آلوده نشدند. بااین‌حال، یکی از آرایشگرها اعضای خانواده‌ی خود را آلوده کرد؛ زیرا نه او و نه سایر اعضای خانواده در خانه ماسک نمی‌زدند. این شواهد به‌یقین اثبات می‌کند خطر ابتلا به ویروس کرونا در‌صورت ماسک‌زدن کاهش پیدا می‌کند. این کار هم از افراد سالم دربرابر ویروس محافظت می‌کند و هم از انتشار قطرات آلوده‌ی ناشی از سرفه و عطسه یا حتی صحبت‌کردن فرد مبتلا جلوگیری می‌کند.


اینستاگرام دیجیتال

تلگرام دیجیتال

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید
کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋