کوالکام، نسل جدید فناوری شارژ سریع خود را معرفی کرد که با شارژر ۱۰۰ واتی، باتری را در عرض پنج دقیقه، ۵۰ درصد شارژ میکند.
در دنیای کنونی با فناوریهای متعددی که هر روز معرفی میشوند، استفاده از لقب «انقلابی» برای فناوریها چندان آسان نیست، اما شاید Quick Charge 5 شرکت کوالکام شایستهی این لقب باشد. طرح جدید شارژ سریع شرکت آمریکایی ادعا میکند که در عرض ۱۵ دقیقه، باتری را کاملا شارژ خواهد کرد. طبق همین ادعا، شارژ از صفر تا ۵۰ درصد در عرض پنج دقیقه انجام میشود. به بیان دیگر، زمانیکه شارژ باتری زیر ۵۰ درصد باشد، در هر ۶ ثانیه یک درصد به شارژ آن افزوده میشود. کوالکام فناوری جدید خود را «سریعترین راهکار شارژ در جهان» مینامد که شاید واقعا روش شارژ کردن گوشیها را با یک انقلاب جدی روبهرو کند.
اعداد و ارقام خیرهکنندهای که کوالکام برای فناوری جدید معرفی کرد، با یک باتری ۴۵۰۰ میلیآمپری آزمایش شد که از ساختار Stacked Cell یا سلولهای انباشته بهره میبرد. این ساختار دارای اسلایدهایی بهنام 2S و 2SnP است که ۱۰۰ وات نیروی شارژ را بهصورت دو ورودی ۵۰ واتی به هر سلول تزریق میکند. کوالکام میگوید معماری دو سلولی باتری، بازدهی شارژ را افزایش میدهد که ۷۰ درصد بازدهی بالاتر و ۱۰ درجهی سانتیگراد دمای کمتر نسبت به نسل گذشته یعنی Quick Charge 4 خواهد داشت. نسل قبلی، حدود سه سال پیش به بازار معرفی شد.
فناوری کویک شارژ 5 از USB-PD هم پشتیبانی میکند. درنتیجه میتواند دستگاههای الکترونیکی بزرگتر را نیز با حداکثر سرعت شارژ کند. یک دستگاه USB-PD Programmable Power Supply یا PPS میتواند توان مناسب برای دستگاه را پیدا و بسیاری از دستگاههای بدون قابلیت Quick Charge 5 را نیز با حداکثر سرعت شارژ کند. همچنین هیچ محدودیتی مرتبط با کابل USB هم وجود ندارد و شارژ سریع را در دستگاههای بیسیم هم میتوان استفاده کرد.
یکی از مهمترین مزیتهای فناوری شارژ سریع جدید کوالکام در گستردگی آن دیده میشود. اخیرا فناوریهای مشابهی از شرکتهای دیگر همچون اوپو دیدهایم. شیائومی نیز سال گذشته یک نمونهی آزمایشی از راهکار شارژ ۱۰۰ واتی خود رونمایی کرد، اما راهکار کوالکام بهخاطر تعلق داشتن به شرکتی با بازار گسترده، قطعا در حوزههای بیشتری استفاده خواهد شد. این رویکرد تاکنون به دفعات ازسوی شرکت آمریکایی دیده شده است. همهی تولیدکنندههای موبایل به مودمهای ساخت کوالکام احتیاج دارند، درنتیجه اکثر آنها SoC را نیز از همان شرکت میخرند چون هماهمگی بهتری با مودم دارد. تصور کنید که بهعنوان یک شرکت تولیدکننده، درحال خرید فناوریهای مذکور هستید. برای هماهنگی بهتر، ماژولهای آنتن را هم از کوالکام میخرید. درنهایت فناوری شارژ سریع هم از سوی همان شرکت پیشنهاد میشود و اکثر تولیدکنندهها آن را میپذیرند. تولیدکنندهها میتوانند بهراحتی فناوری جدید شارژ سریع را بهعنوان گزینهای در تمامی گوشیهای اندرویدی حرفهای ارائه کنند. فناوری جدید با اسنپدراگون ۸۶۵ عرضه میشود و طبق گفتهی کوالکام، برای پلتفرمهای موبایلی آتی اسنپدراگون در بازار حرفهای نیز عرضه خواهد شد.
فناوری شارژ سریع در سالهای گذشته طرفداران بسیاری در سمت کاربران و کارشناسان دنیای گوشیهای هوشمند داشته است. با عرضهی Qucick Charge 5 احتمالا شاهد تغییر در روش شارژ کردن گوشیها ازسوی کاربران هم خواهیم بود. وقتی گوشی شما در عرض ۱۵ دقیقه شارژ شود، شارژ کردن گوشی دیگر یک فعالیت شبانه نخواهد بود و میتوانید بهراحتی در زمان صرف صبحانه، گجت هوشمند خود را برای یک روز کاری آماده کنید. کوالکام در پایان رونمایی فناوری جدید میگوید تراشههای جدید بهنامهای SMB1396 و SMB1398 مخصوص شارژ سریع اکنون در مراحل نمونهسازی هستند و تا فصل سوم سال جاری در دستگاههای تجاری استفاده خواهند شد.
پاسخ ها