کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر
توسط ۶۶ نفر دنبال می شود
 ۱۴ نفر را دنبال می کند

بررسی اندروید باکس ونتار X3

ونتار X3 با تجهیز به سخت‌افزاری مناسب و ایرماوس (ریموت کنترل حرکتی)، خود را به‌عنوان یکی از گزینه‌های قدرتمند اندروید باکس‌های حال حاضر معرفی می‌کند. 

سرویس‌های ویدئویی VOD روز‌به‌روز در حال افزایش سهم خود از زمان اختصاصی کاربران به تماشای تلویزیون هستند. هرساله ظهور نام‌های مختلف و البته توانمندی درزمینه‌ی تولید محتوا‌ی تصویری را شاهد هستیم که این امر به رشد چشمگیر فیلم و برنامه‌های تلویزیونی و سریال‌هایی منجر شده است که اختصاصی فقط در پلتفرم‌های اینترنتی پخش می‌شوند. موج رشد سرویس‌های VOD به کشورمان نیز رسیده است و نماوا و فیلیمو، بازیگران اصلی این عرصه، مدتی است که درکنار ارائه‌ی محتواهای مختلف، محتوای ویدئویی اختصاصی نیز تولید کرده‌اند. 

آنچه گفته شد، همگی به توجه ویژه‌ی کاربران به این دسته از سرویس‌ها منجر شده است. برای دستیابی به سرویس‌های VOD می‌توان ازطریق گوشی‌های هوشمند یا کامپیوتر به وب‌سایت مرتبط مراجعه کرد و از آن‌ها بهره برد؛ اما در‌این‌بین، برخی تلویزیون‌ها به‌عنوان اصلی‌ترین پلتفرم تماشای محتوای ویدئویی، فاقد قابلیت‌های لازم برای اتصال به اینترنت و استفاده از اپلیکیشن یا وب‌سایت‌ VODها هستند. 

ریموت کنترل وتاز X3

اندرویدباکس‌ها برای حل این معضل ساخته شده‌اند که با اتصال به تلویزیون‌های ساده، قابلیت‌های انواع هوشمند را به آن می‌افزایند. اگر به بازار اندرویدباکس‌ها نگاهی بیندازید، با انبوهی از نام و برند‌های مختلف مواجه می‌شوید. ونتار نیز یکی از نام‌های جدید و بازیگران تازه‌وارد عرصه‌ی اندرویدباکس‌ها است که تولید محصولی توانمند درکنار قیمت رقابتی را در دستورکار خود قرار داده است. این شرکت که سابقه‌ی بازرگانی اندرویدباکس‌های اقتصادی را در کارنامه‌ دارد، مدتی است خود دست‌به‌کار شده و این دستگاه‌ها را تولید می‌کند.

به‌گفته‌ی ونتار، اندرویدباکس X3 به‌لطف بهره‌وری از پردازنده‌‌ای مناسب در اجرای اپلیکیشن و محتوای ویدئویی مختلف قدرتمند است که البته برچسب قیمتی ارزان‌تری از رقبای نام‌دارترش را یدک می‌کشد. درادامه، صحت این گفته و عملکرد ونتار X3 را بررسی خواهیم کرد. با دیجیتال همراه باشید. گفتنی است اندرویدباکس ونتار X3 را فروشگاه لیمر برای بررسی دراختیار دیجیتال قرار داده است.

مشخصات فنیVontar X3
پردازندهAmlogic S905X3 (چهار هسته‌ی ARM Cortex-A55)
پردازنده‌ی گرافیکیMali-G31 MP3
حافظه‌ی رم4GB DDR3
حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۱۲۸ گیگابایت EMMC و پشتیبانی از کارت‌ حافظه‌ی خارجی (TF) و هارد اکسترنال
درگاه‌های ارتباطیHDMI 2.1، جک ۳/۵ میلی‌متری هدفون، درگاه اپتیکال SPDIF، پورت RJ45 ایترنت (گیگابیت)، یک درگاه USB 2.0، یک درگاه USB 3.0 و درگاه کارت حافظه TF (میکرو اس‌دی)
حداکثر رزولوشن تصویر4K HDR با پشتیبانی از صدای فراگیر ۵/۱
اتصالات بی‌سیموای‌فای ۲/۴ و ۵ گیگاهرتز، بلوتوث ۴، میراکست، ایرپلی، DLNA
سیستم‌عاملاندروید ۹
قیمت۱،۸۰۰،۰۰۰ تومان

طراحی

اولین نکته‌ای که پس از مشاهده‌ی ونتار X3 خودنمایی می‌کند، طرح خاص بخش بالایی آن است که هم‌راستا با زبان طراحی‌ صنعتی مدرن در دنیای فناوری نیست. این زبان طراحی در سایر محصولات ونتار نیز مانند X1 و HK1 وجود دارد. در وهله‌ی اول، گمان کردیم برچسبی تبلیغاتی است و امکان جداکردن آن وجود دارد که این موضوع صادق نیست. پرتو‌های نور در عمق فضا و در اطراف لوگوی V ونتار، ازلحاظ جذابیت بصری موردپسند ما نبود. زیبایی امری سلیقه‌ای است؛ اما فرض کنید در میان میز تلویزیون و تجهیزات قرارگرفته در آن (تلویزیون و پخش‌کننده‌ی دیسک و شاید کنسول بازی) که عموما همگی از طراحی ساده و رنگ مشکی بهره می‌برند، اندرویدباکسی قرار دهید که بخش بالایی آن با طراحی کاملا متفاوت خودنمایی می‌کند.

پورت های اندروید باکس ونتار X3

پورت های اندروید باکس ونتار X3

در بخش کیفیت، همان‌طورکه انتظار می‌رفت، ونتار X3 نمره‌ای متوسط دریافت می‌کند. بدنه‌ی این محصول از جنس پلاستیک ساخته شده است که پس از در دست گرفتن آن به‌هیچ‌وجه حس کالایی لوکس را القا نمی‌کند. محصولات بی‌لینک و در رتبه‌ی بعدی شیائومی کیفیت ساخت به‌مراتب بهتری دارند؛ اما این موضوع به‌معنای کیفیت نامطلوب X3 نیست و در این زمینه و در‌مقایسه‌با بسیاری از محصولات ارزان‌قیمت بازار در جایگاه بهتری قرار می‌گیرد.

X3 خوشبختانه به پورت‌های متنوعی مجهز شده است تا تقریبا تمامی نیاز‌های کاربران در این زمینه را تأمین کند. در بخش پشتی دستگاه، حضور درگاه‌های HDMI، ایترنت شبکه، خروجی اپتیکال صدا، جک ۳/۵ میلی‌متری صدا و آداپتور تأمین توان آن را شاهد هستیم. در بخش کناری دستگاه نیز، درگاه‌های کارت‌ حافظه‌ی میکرو‌اس‌دی و USB 3.0 و USB 2.0 قرار گرفته‌اند. شاید تنها نکته‌ای که در این زمینه‌ می‌توانست تجربه‌ی کاربری بهتری ایجاد کند، وجود یک درگاه USB بیشتر است؛ زیرا باتوجه‌به اینکه برای استفاده از ریموت باید دانگل USB آن را به دستگاه متصل کنید، وجود درگاه سوم USB برای اتصال هم‌زمان دو هارد اکسترنال یا اتصال کیبورد یا دسته‌‌ی بازی درکنار هارد اکسترنال و ماوس، بسیار کاربردی خواهد بود.

ریموت کنترل وتاز X3

ونتار X3 به‌صورت پیش‌فرض با ریموت ساده‌ای فروخته می‌شود که می‌تواند عملیات ساده‌ی کنترل تلویزیون را انجام دهد؛ اما این دستگاه در خرده‌فروشی‌های مختلف بسته به نوع پیشنهاد و قیمت، با ایرریموت (ریموت کنترل حرکتی) نیز عرضه می‌شود. خوشبختانه فروشگاه لیمر در جعبه‌ی ونتار X3 ریموت کنترل G10S Pro را قرار داده است تا تجربه‌ی کاربری استفاده از دستگاه بسیار ارتقا یابد. این ایرماوس درمقایسه‌با نسخه‌ی عادی G10S که همراه بسیاری از اندرویدباکس‌های فروخته می‌شود، ظاهر اندکی متفاوت (استفاده از رنگ سفید به‌جای نارنجی) دارد و به نور‌پس‌زمینه‌ی کلید‌ها نیز مجهز است تا در محیط‌های تاریک به‌راحتی بتوانید از ریموت استفاده کنید.

عملکرد ایرماوس G10S پرو با نمونه‌های عادی یکسان است و به‌لطف دقت فراوانش به‌خوبی نیاز‌های کاربران را تأمین می‌کند. در‌پایان، باردیگر به نکته‌ی همیشگی دیجیتال در بررسی اندرویدباکس‌ها و ریموت کنترل‌های آن‌ها باید اشاره کنیم: درصورت تجهیز ایرماوس‌ها به Wheel (کلید چرخشی) اسکرول مشابه ریموت‌کنترل تلویزیون‌های هوشمند ال‌جی، تجربه‌ی کاربری به‌شدت افزایش می‌یابد. نبود این کلید به سخت‌شدن روند اسکرول صفحات در بخش‌های مختلف رابط کاربری مانند اپلیکیشن فایل‌منیجر و مرورگر وب منجر می‌شود که ازقضا بخش زیادی از میزان زمان تعامل کاربر با اندرویدباکس را هم تشکیل می‌دهد.

نرم‌افزار و رابط کاربری

گوگل پس از موفقیت اندروید در دنیای گوشی‌های هوشمند، این سیستم‌عامل را برای سایر پلتفرم‌ها نیز توسعه داد. اندروید تی‌وی نسخه‌ای خاص از این سیستم‌عامل است که برای تلویزیون‌های هوشمند طراحی شده تا کاربران با استفاده‌ی از ریموت‌های معمولی نیز کاربری لذت‌بخشی در این محیط تجربه کنند. بهینه‌شدن برای وضوح تصویر و نسبت ۱۶:۹ تلویزیون‌ها، از دیگر تفاوت‌های اندروید تی‌وی با نسخه‌ی مخصوص گوشی‌های هوشمند است. اندروید تی‌وی نیز همانند نسخه‌ی اصلی اندروید، از نمایشگر‌هایی با وضوح تصویر مختلف به‌خوبی پشتیبانی می‌کند و مهندسان گوگل به‌خوبی بر مشکلات Scaling محیط رابط کاربری و اپلیکیشن‌های آن فائق آمده‌اند.

با وجود‌این، سازندگان تلویزیون اقبال چندان زیادی به این سیستم‌عامل از خود نشان ندادند. سامسونگ و ال‌جی سیستم‌عامل اختصاصی تلویزیون‌های هوشمند خود را توسعه دادند تا اندروید تی‌وی از حمایت نام‌های بزرگ دنیای تلویزیون بی‌بهره باشد. این موضوع سبب شده با تعداد زیادی از اپلیکیشن‌های مخصوص این سیستم‌‌عامل مواجه نباشیم و کاربران برای رفع نیاز‌هایشان با محدودیت‌هایی رو‌به‌رو شوند. البته امکان نصب اپلیکیشن‌های اندروید در نسخه‌ی مخصوص تلویزیون این سیستم‌عامل دردسترس است؛ ولی برخی مواقع، با ناسازگاری‌هایی مانند بهینه‌نبودن برای استفاده‌ی افقی مواجه خواهید شد.

رابط کاربری اندروید باکس ونتار X3

ونتار X3 نیز مانند بسیاری از ست‌تاپ‌باکس‌های هوشمند حاضر در بازار، از نسخه‌ی کامل اندروید ۹ درکنار رابط اختصاصی خود برای بهبود تجربه‌ی کاربری در تلویزیون‌ها بهره می‌برد. بدین‌ترتیب، می‌توانید از تمامی اپلیکیشن‌های اندروید این دستگاه استفاده کنید. البته در نظر داشته باشید بسیاری از نمونه‌های موجود برای استفاده در محیط تلویزیون بهینه نیستند و ممکن است با مشکلات متعددی در این زمینه مواجه شوید. البته برخی از توسعه‌دهندگان مانند نماوا و فیلیمو، دو نسخه از اپلیکیشن‌ خود را برای استفاده در نسخه‌ی گوشی هوشمند و تبلت اندروید و برای استفاده در تلویزیون‌های هوشمند در فروشگاه‌های نرم‌افزاری قرار داده‌اند که به‌شدت پیشنهاد می‌کنیم نسخه‌ی اندروید تی‌وی را نصب کنید.

با وجود استفاده از نسخه‌ی کامل اندروید ۹، رابط کاربری ونتار به‌‌ویژه در بخش تنظیمات شباهت بسیار زیادی به اندروید تی‌وی دارد که این موضوع گشت‌و‌گذار و دسترسی به بخش‌های مختلف مدنظر را بسیار تسهیل بخشیده است. ونتار با رابط کاربری خود سعی کرده است تجربه‌ی کاربری در تلویزیون‌ها و گشت‌و‌گذار در آن به‌واسطه‌ی ریموت کنترل‌های ساده را بهبود بخشد. در این راه هم تا حد زیادی موفق بوده و با رابط کاربری ساده و یکپارچه‌ای مواجه هستیم که ناوبری آن امری آزاردهنده و دشوار نیست؛ اما با وجود بهبود‌های گسترده، رابط کاربری ونتار هنوز دشواری‌هایی دارد و برای ریموت‌های بدون ناوبری حرکتی ایدئال نیست. قطعا ایدئال‌ترین نمونه‌ی رابط کاربری موجود را اندروید تی‌وی دانست که برای ناوبری با چهار کلید جهت به‌خوبی طراحی شده است. 

صفحه‌ی خانگی رابط کاربری ونتار X3 فقط از یک صفحه‌ی اصلی تشکیل شده است که کاربر می‌تواند تعداد محدودی از میان‌بر اپلیکیشن‌های مدنظرش را اضافه کند. متأسفانه محدودیت این بخش احتمالا برای کاربران حرفه‌ای کمی آزاردهنده باشد. بخش تنظیمات نیز مانند بسیاری از اندرویدباکس‌‌ها از دو بخش تشکیل شده است. درصورت کلیک روی گزینه‌ی تنظیمات، در وهله‌ی اول تنظیمات مربوط به خود ونتار X3 باز می‌شود که در آن، می‌توانید تنظیمات مدنظر خود اعم از رزولوشن خروجی و تنظیمات شبکه را انجام دهید. درادامه و در همین منو نیز، می‌توانید به بخش تنظیمات اندروید وارد شوید.

به‌لطف تجهیز به چهار گیگابایت حافظه‌ی رم، X3 در چندوظیفگی مشکل خاصی ندارد. در آزمایش‌های دیجیتال، حتی پس از اجرای چندین اپلیکیشن، فعال‌بودن آن‌ها در پس‌زمینه را شاهد بودیم و دستگاه هیچ‌یک را مجدد اجرا نکرد. البته در‌این‌بین پردازنده‌ی نه‌چندان توانمند دستگاه محدودیت‌هایی ایجاد کرده است که در بخش عملکرد، به‌تفصیل آن را بررسی می‌کنیم.

صفحه اصلی اندروید باکس ونتار X3

بررسی اندروید باکس ونتار X3

بررسی اندروید باکس ونتار X3

بررسی اندروید باکس ونتار X3

بررسی اندروید باکس ونتار X3

بررسی اندروید باکس ونتار X3

بررسی اندروید باکس ونتار X3

بررسی اندروید باکس ونتار X3

بررسی اندروید باکس ونتار X3

یکی از پیچیدگی‌های رابط کاربری ونتار، رسیدن به اپلیکیشن‌های باز پس‌زمینه است. درحالی‌که در برخی اندرویدباکس‌ها با دوبار کلیک روی گزینه‌ی هوم در ریموت کنترل، می‌توانید فهرست اپلیکیشن‌های اخیر خود را مشاهده کنید، X3 از این قابلیت بی‌بهره بود و باید از بخش تنظیمات به گزینه‌ی Apps مراجعه کرد تا امکان سوئیچ به آخرین اپلیکیشن‌های استفاده‌شده فراهم شود. برای بستن سریع تمامی‌ اپلیکیشن‌های باز، می‌توانید روی گزینه‌ی مرتبط در صفحه‌ی خانه‌ کلیک کنید؛ یعنی دایره‌ی سبزرنگی که درصد اشغال فضای حافظه‌ی رم را نیز نمایش می‌دهد.

استفاده از نسخه‌ی اصلی اندروید به‌معنای رفع تمام محدودیت و مشکلات موجود نیست؛ چراکه بسیاری از اپلیکیشن‌های اندرویدی برای استفاده در تلویزیون‌ها بهینه نشده‌اند و کاربران با مشکلات متعددی در این ‌زمینه مواجه خواهند شد. ازجمله‌ی این مشکلات ناسازگاری با نسبت تصویر ۱۶:۹ و نبود تجربه‌ی مناسب و بعضا غیرکاربردی با ریموت کنترل تلویزیون حتی انواع ایرماوس است. 

به‌طورخلاصه، رابط کاربری ونتار را می‌توان در حد متوسط ارزیابی کرد. اگر رابط کاربری اولویت اصلی شما است، نمونه‌های بهتری با نسخه‌ی کامل اندروید در محصولات رقبا دیده می‌شود. البته هنوز به‌اعتقاد ما بهترین رابط کاربری متعلق به اندروید‌ تی‌وی است. خوشبختانه می‌توانید لانچر‌های مختلف و مشابه با اندروید تی‌وی را نصب یا کاستوم رام متفاوتی روی دستگاه فلش کنید.

عملکرد

با پیشرفت درخورتوجه توانایی‌ تلویزیو‌‌ن‌ها در پخش انواع گسترده‌ای از محتوای چند‌رسانه‌ای، درحال‌حاضر انتظار‌ها از تی‌وی‌باکس‌ و دستگاه‌های پخش‌کننده‌ی محتوای چندرسانه‌ای بسیار افزایش یافته است. این دستگاه‌ها نه‌تنها باید قابلیت اجرای تمامی فرمت‌های محتوای چندرسانه‌ای را داشته باشند؛ بلکه امکان پخش آن‌ها از منابع مختلف درکنار ارائه‌ی قابلیت‌های گسترده‌تر را نیز دراختیار کاربران باید قرار دهند. دسترسی به طیف گسترده‌ای از بازی‌ها و اپلیکیشن‌ها و انعطاف و آزادی‌عمل بیشتر در رابط کاربری و عملکردی توانمند و سریع در اجرای وظایف، از مشخصه‌هایی است که انتظار ارائه‌ی آن‌ها در هاب‌های مدیاسنتر وجود دارد.

تجهیز به سخت‌افزاری توانمند می‌‌تواند کمک زیادی دراین‌زمینه بکند. ونتار در این زمینه قدم مثبتی برداشته است. پردازنده‌ی مناسب چهار‌هسته‌ای درکنار چهار گیگابایت حافظه‌ی رم، ازپسِ نیاز‌های اصلی کاربر به‌سادگی بر‌می‌آید. نکته‌ی جالب در این زمینه شباهت زیاد پردازنده‌ی به‌کاررفته در این دستگاه با بسیاری از اندرویدباکس‌های دیگر بازار است. Amlogic S905X3 را می‌توان از چیپ‌های محبوب دنیای اندرویدباکس‌ها دانست که توان پردازشی متوسطی ارائه می‌دهد. پردازنده‌ی گرافیکی Mali-G31 MP3 نیز وظیفه‌ی پردازش تصویر را برعهده خواهد داشت که نمی‌توان روی آن برای انجام امور سنگین گرافیکی حساب کرد.

اولین و مهم‌ترین وظیفه‌ی هاب‌ مدیاسنتر، پخش بی‌نقص انواع‌ محتوای چندرسانه‌ای است. نکته‌ی جالب در این زمینه یادداشت بزرگ لوگو 8K HDR روی جعبه دستگاه است که ادعای بسیار بزرگی محسوب می‌شود و بسیاری از پردازنده‌های دنیای کامپیوتر نیز هنوز نمی‌توانند این محتوا را پخش کنند. در اولین قدم، ونتار X3 با پخش محتوای 8K با بیت‌ریت نه‌چندان زیاد ۶۰ مگابیت‌بر‌ثانیه آزمایش شد و همان‌طور که‌انتظار می رفت، حتی با اپلیکیشن‌های توانمندی مثل Kodi و VLC ازپسِ آن برنیامد و ادعای پخش ویدئوهای 8K HDR که بیت‌ریت آن‌ها به ۱۰۰ مگابیت‌بر‌ثانیه نیز می‌رسد، کاملا بی‌پایه‌واساس است.

ونتار X3 درزمینه‌ی پخش فرمت‌های تمامی نیاز‌ها را به‌خوبی تأمین خواهد کرد و نقصی متوجه آن نیست. این دستگاه می‌تواند ویدئو‌هایی با فرمت‌های مختلف اعم از DAT ،MPEG ،MPG ،TS ،VOB ،ISO ،AVI MP4 ،MOV ،3GP ،FLV ،MKV ،MTS M4V ،WMV و RMB را پخش کند. بدین‌ترتیب، بدون نگرانی درباره‌ی نوع ویدئو می‌توانید از پشتیبانی آن مطمئن باشید. در بخش محتوای صوتی نیز، محصول ونتار حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و با پشتیبانی از طیف گسترده‌ای از فرمت‌ها اعم از DTS-HD ،True-HD ،MP2 ،MP3 ،WMA ،WAV ،OGG ،FLAC ،ALAC ،APE و AAC، نیاز کاربران دراین‌زمینه را نیز کاملا رفع خواهد کرد.

تماشای فیلیمو با اندروید باکس ونتار X3

به‌صورت پیش‌فرض، چندین پخش‌کننده‌ در X3 وجود دارد که البته پیشنهاد می‌کنیم حتما VLC Player و Kodi را نیز برای افزایش قابلیت‌های خود دراین‌زمینه نصب کنید. این اپلیکیشن‌ها از نمونه‌های توانمند موجود در دنیای اندروید هستند که طیف گسترده‌ای از محتوای ویدئویی‌ و صوتی را می‌توانند اجرا کند. همچنین در بخش تنظیمات Kodi، کاربران حرفه‌ای می‌‌توانند نیازهای خود اعم از کدگشایی کدک‌های مختلف ویدئویی و صوتی را به‌صورت سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری اعمال کنند.

برای بررسی عملکرد روان و بدون مشکل پخش‌کننده، محتواهای مختلفی پخش شد که اندرویدباکس ونتار بدون مشکل موفق شد آن‌ها را اجرا کند. محتواهای پخش‌شده به‌شرح زیر است:

  • ویدئو 4K HDR با نرخ بیت‌ریت ۷۲ مگابیت‌بر‌ثانیه و نرخ اجرای ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه
  • ویدئو 4K با نرخ بیت‌ریت ۵۲ مگابیت‌بر‌ثانیه و نرخ اجرای ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه
  • ویدئو 4K با نرخ بیت‌ریت ۱۹ مگابیت‌بر‌ثانیه و نرخ اجرای ۲۴ فریم‌بر‌ثانیه
  • ویدئو Full HD با با کدک MPEG 4 و نرخ بیت‌ریت ۱۸ مگابیت‌بر‌ثانیه و نرخ اجرای ۲۴ فریم‌بر‌ثانیه
  • ویدئو Full HD، با کدک H.265 و نرخ بیت‌ریت ۱۱ مگابیت‌بر‌ثانیه و نرخ اجرای ۳۰ فریم‌بر‌ثانیه
  • ویدئو Full HD با کدک H.264 و نرخ بیت‌ریت ۸ مگابیت‌بر‌ثانیه و نرخ اجرای ۲۴ فریم‌بر‌ثانیه
  • ویدئو Full HD با کدک H.264 و نرخ بیت‌ریت ۲ مگابیت‌بر‌ثانیه و نرخ اجرای ۲۴ فریم‌بر‌ثانیه

یکی از مشکلات همیشگی کاربران ایرانی با تلویزیون و پخش‌کننده‌های محتوای چندرسانه‌ای، ناسازگاری با تمامی انکودینگ و فرمت‌های زیرنویس است. هم‌نام‌‌کردن فایل زیر‌نویس با فیلم و تغییر انکودینگ به نمونه‌ی پشتیبانی‌شده و نبود آزادی‌عمل در تغییر ابعاد و مکان و رنگ زیر‌نویس، ازجمله محدودیت‌های تلویزیون و پخش‌کننده‌های معمولی است. این موارد به‌لطف استفاده از سیستم‌عامل اندروید و اپلیکیشن‌های توانمند پخش‌کننده‌ی محتوا، در ونتار حل شده است.

با پیشرفت اندرویدباکس‌ها، وظیفه‌ی این دستگاه‌ها فقط پخش ویدئو و موسیقی نیست و کاربران اجرای بی‌نقص‌ اپلیکیشن‌ها را از آن‌ها انتظار دارند. ونتار به‌لطف پردازنده‌ی چهار‌هسته‌ای خود در این بخش عملکردی متوسط را به‌نمایش می‌گذارد و ازپسِ اجرای بازی‌های سنگین برنمی‌آید. در آزمایش‌های دیجیتال، بازی‌های آسفالت ۹ و Need for Speed No Limits حتی روی دستگاه اجرا نشدند. اگر انجام بازی‌های سنگین اندرویدی بخش زیادی از کاربرد شما را تشکیل می‌دهد، پیشنهاد می‌کنیم به‌دنبال محصولاتی دیگر با پردازنده‌ی گرافیکی توانمند‌تر باشید.

خوشبختانه چهار گیگابایت حافظه‌ی رم به‌کاررفته در این دستگاه آزادی‌عمل بسیاری درباره‌ی باز گذاشتن چند اپلیکیشن و فعالیت در پس‌زمینه می‌دهد؛ امری که در بسیاری از رقبا به‌دلیل محدودیت به دو یا سه گیگابایت حافظه‌ی رم بسیار مشکل‌ساز است. افزون‌براین، ونتار با تجهیز X3 به ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی، آن را در این بخش ممتاز کرده است. بدین‌ترتیب، می‌توانید اکثر محتوای تصویری خود را به دستگاه انتقال دهید یا از آن به‌عنوان هاب دانلود استفاده کنید.

امکان استریم مستقیم محتوا نیز دیگر قابلیت کاربردی اندرویدباکس‌ها به‌شمار می‌رود؛ اما در نظر داشته باشید که وجود این قابلیت در بسیاری از دستگاه‌های موجود در بازار فقط ادعایی تبلیغاتی است و عملکرد و تجربه‌ی کاربری بسیاری بدی را به‌همراه دارد. در این زمینه ونتار توانایی مناسبی در کست محتوا از محصولات اندرویدی و نیز استریم محتوا ازطریق فناوری‌های کروم‌کست و DLNA از خود نشان داد؛ اما با وجود تلاش‌های زیاد، در دیجیتال نتوانستیم از فناوری ایرپلی X3 برای کست محتوا از دستگاه‌های اپل استفاده کنیم.

درنهایت، باید به اپلیکیشن از‌پیش‌نصب‌شده‌ی CyberFlix TV در ونتار X3 اشاره کنیم که به‌اعتقاد ما، بسیار جذاب و کاربردی بود. به‌واسطه‌ی این اپلیکیشن، می‌توانید تقریبا تمامی فیلم و سریال‌های (قطعا خارجی) مدنظر خود را با رزولوشن HD و 1080P و حتی 4K آنلاین تماشا یا دانلود کنید.

جمع‌بندی

بازار اندروید‌باکس‌ها مملو از برند‌های مختلف شده که انتخاب نمونه‌ی ایدئال بین آن‌ها را برای کاربران امری بسیار دشوار کرده است. ونتار به‌عنوان یکی از بازیگران جدید این بخش با ترکیب سخت‌افزار و قیمتی مناسب، سعی می‌کند سهم بازار میان‌رده‌ها را کسب کند. تجهیز به ایرماوس و استفاده از نسخه‌ی کامل اندروید نیز ارزش خرید دستگاه را بیش‌ازپیش افزایش می‌دهد.

پورت های اندروید باکس ونتار X3

پردازنده‌ی Amlogic S905X3 توانایی اجرای روان انواع و اقسام محتوای ویدئویی و صوتی با کدک‌های مختلف را درکنار اپلیکیشن‌های مختلف اندرویدی دارد. البته به شعار تبلیغاتی پخش محتوای 8K این دستگاه توجه نکنید؛ زیرا ونتار X3 با وجود سخت‌افزار مناسب و چهار گیگابایت حافظه‌ی رم، در اجرای بازی‌های سنگین اندرویدی چندان توانمند نیست و نمی‌توانید روی آن به‌عنوان کنسول بازی‌های اندرویدی حساب باز کنید.

ونتار X3 خود را به‌عنوان اندرویدباکسی توانمند و کاربردی در نمایش محتوای چندرسانه‌ای معرفی می‌کند که به‌لطف پشتیبانی از فناوری‌های کست و استریم بی‌سیم محتوا، می‌تواند وظایف هاب مرکزی مدیاسنتر خانگی را نیز به‌خوبی انجام دهد؛ اما در‌مقابل، اپلیکیشن‌های سنگین اندرویدی مثل بازی‌های حجیم را مانند برخی رقبای خود نمی‌تواند اجرا کند.

از یک سو با پرداخت هزینه‌ای کمتر، می‌توانید اندرویدباکسی پایین‌رده صرفا برای تماشای محتوای ویدئویی و آنلاین بخرید و از سوی دیگر با افزایش مبلغ پرداختی، می‌توانید دستگاه‌های توانمند‌تری در اجرای بازی و اپلیکیشن‌های اندروید تهیه کنید. 

اکنون باید از خود بپرسید چندوظیفگی (به‌لطف چهار گیگابایت رم در X3) و اجرای اپلیکیشن‌های نیمه‌سنگین اندرویدی چقدر از کاربری شما را تشکیل می‌دهد؟ آیا انجام بازی‌های سنگین با اندرویدباکس و دسته‌های بازی را مدنظر دارید؟ پاسخ به این سؤال‌ها می‌تواند به‌خوبی ارزش خرید ونتار X3 را برایتان مشخص کند.

برای خرید اندرویدباکس Vontar X3 می‌توانید به فروشگاه اینترنتی لیمر مراجعه کنید.

نکات مثبت

  • سخت‌افزار مناسب با چهار گیگابایت حافظه‌ی رم
  • ایرماوس G10S Pro
  • اجرای مناسب محتوای چندرسانه‌ای
  • اپلیکیشن جذاب CyberFlix TV
  • نسخه‌ی کامل اندروید

نکات منفی

  • طراحی نه‌چندان مدرن و دلچسب
  • کیفیت ساخت معمولی
  • رابط کاربری می‌توانست بهتر باشد


اینستاگرام دیجیتال

تلگرام دیجیتال

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید
کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋