بنچمارک جدیدی که از کیت توسعهی اپل (مک مینی مجهزبه تراشهی A12Z بایونیک) منتشر شده نشان میدهد این رایانه با اجرای بومی اپلیکیشنها، بهبودهایی چشمگیر بهخود دیده است.
مهمترین خبری که اپل در جریان برگزاری کنفرانس جهانی توسعهدهندگان موسومبه WWDC اعلام کرد، مهاجرت از پردازندههای ساخت اینتل به پردازندههای اختصاصی مبتنیبر معماری آرم در رایانههای سری مک بود. اپل در آن زمان کیت ویژهای را در اختیار توسعهدهندگان قرار داد تا این افراد بتوانند اپلیکیشنها را برای انتقال سریع به معماری جدید، آماده کنند. کیت توسعهی اپل، یک دستگاه مک مینی است که از پردازندهی A12Z بایونیک استفاده میکند.
آخرین باری که بنچمارک این سیستم منتشر شد، شاهد نتایجی قابلانتظار نبودیم؛ زیرا بررسیها نشان میداد اپلیکیشنها بهصورت بومی اجرا نمیشوند و هنوز با برخی مشکلات دستوپنجه نرم میکنند که البته برای سیستمی که در نقش کیت توسعه ظاهر میشود، اتفاقی عادی است. در آن زمان نتایجی که به دست آمدند از حد انتظار پایینتر بودند، اما نشان میدادند مک مینی اپل با تراشهی آرم عملکرد پردازشی قابلاحترامی دارد. بهتازگی بنچمارک جدیدی از این سیستم منتشر شده که نتایج حاصل از آن، تفاوتهایی عمده با سری قبل دارند.
در بنچمارک جدید، اپلیکیشنهایی که سری قبل ازطریق Rosetta 2 بهشکل غیربومی اجرا میشدند، بهحالت بومی درآمدهاند و دیگر نیازی به Rosetta 2 وجود ندارد. نگاهی به نتایج کسبشده نشان میدهد رایانهی موردبحث اپل قدرت پردازشی بسیار خوبی دارد. Rosetta 2 درحقیقت نوعی ابزار شبیهساز است که روی مک OS بیگ سر اجرا میشود و بهلطف آن میتوان اپلیکیشنهای قدیمی را که بر پایهی معماری اینتل توسعه داده شدهاند روی معماری آرم اجرا کرد (جزئيات بیشتر درمورد ابزار یادشده را در اینجا بخوانید).
اپلیکیشن Geekbench 5 Pro که بهصورت بومی روی کیت توسعهی اپل اجرا میشود، توانسته نتایجی چشمگیر ثبت کند. مک مینی اپل با تراشهی A12Z بایونیک در بنچمارک قبلی توانسته بود امتیاز ۸۳۳ را برای بخش عملکرد تک هستهای و امتیاز ۲٬۵۸۲ را برای بخش عملکرد چند هستهای کسب کند. با اینحال آنطور که رسانهی 9to5Mac گزارش میدهد، مک مینی اپل در بنچمارک جدید برای بخشهای عملکرد تکهستهای و عملکرد چندهستهای بهترتیب امتیاز ۱٬۰۹۸ و ۴٬۵۵۵ را بهدست آورده است که پیشرفتی چشمگیر برشمرده میشود.
حتی در هنگامی که مک مینی اپل اپلیکیشنها را ازطریق ابزار Rosetta 2 اجرا میکرد توانست عملکردی بهتر از سرفیس پرو ایکس از خود برجای بگذارد. دلیل مقایسهی مک مینی جدید اپل با سرفیس پرو ایکس واضح است؛ هر دو دستگاه از تراشهای استفاده میکنند که بر پایهی معماری آرم توسعه داده شده. تراشهی رایانههای مک از نوع اپل سیلیکون خواهد بود، درحالی که سرفیس پرو ایکس از تراشهی ساخت کوالکام استفاده میکند.
جالب است بدانید در بنچمارک قبلی تنها چهار هستهی قدرتمند A12Z Bionic مورداستفاده قرار گرفتند و با اینحال مک مینی همچنان توانست قدرت پردازشی بیشتری از تراشهی سفارشی SQ1 که در تبلت مبتنیبر آرم مایکروسافت حضور دارد ارائه دهد. در آزمایشهای موردبحث، سرفیس پرو ایکس با تمامی قدرت خود یعنی هشت هستهی پردازشی حضور پیدا کرد. اگر نتایج آن بنچمارک برای تحت تأثیر قرار دادن شما به اندازهی کافی خوب نبودند، بهتر است بدانید پردازندهی گرافیکی تراشهی A12Z Bionic توانسته در آزمایشهای OpenCL عملکرد بهتری نسبتبه پردازندههای گرافیکی مجتمع تراشههای Ryzen 5 4500U و Core i7-1065G7 از خود برجای بگذارد که اتفاقی بسیار مهم است.
نتایج کسبشده، بسیار تحسینبرانگیز هستند و شکی نداریم هنگامی که نخستین رایانههای مک مبتنیبر تراشهی اپل سیلیکون روانهی بازار شوند شاهد قدرت بیشتری ازسوی آنها خواهیم بود. گفته میشود اپل سیلیکون بر پایهی تراشهی A14 که قرار است در آیفونهای جدید مورداستفاده قرار گیرد توسعه داده میشود.
بر اساس جدیدترین شایعهها، مکبوک پرو ۱۳ اینچ جدید اپل تا پیش از پایان سال جاری میلادی وارد مرحلهی تولید خواهد شد تا در نقش اولین مک مجهزبه تراشهی آرم ظاهر شود. گفته میشود اولین تراشهی اپل سیلیکون ۱۲ هستهی پردازشی دارد. برخی منابع در گزارشهایی غیررسمی گفتهاند اپل سیلیکون نسل اول مجهزبه چهار هستهی بزرگ و قدرتمند با هشت هستهی کممصرف است. اگر این شایعه حقیقت داشته باشد، نسل اول اپل سیلیکون ۵۰ درصد هستهی بیشتر نسبتبه A12Z بایونیک خواهد داشت؛ بنابراین شاهد پیشرفتی چشمگیر در قدرت پردازشی آن خواهیم بود.
شما کاربران دیجیتال چه دیدگاهی درمورد بنچمارک جدید مک مینی مجهزبه A12Z دارید؟
پاسخ ها