کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید

اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر
توسط ۶۶ نفر دنبال می شود
 ۱۴ نفر را دنبال می کند

گیت هاب با حذف عبارت Master از پلتفرم، با مفاهیم نژادپرستانه مقابله می کند

گیت‌هاب تصمیم دارد تا عبارت master را در اصطلاحات برنامه‌نویسی با عبارتی دیگر جایگزین کند تا هرگونه سوءتفاهم و سوءبرداشت مرتبط با سلطه‌گری حذف شود.

گیت‌هاب اعلام کرد که عبارت master را در پلتفرم خود با عبارت بی‌طرفانه‌تری همچون main تعویض خواهد کرد. هدف از جابه‌جایی این کلمه، برداشت‌‌ها و ارجاع‌هایی بود که برخی اوقات با مفاهیم برده‌داری و سلطه‌گری در کدها و پروژه‌ها اشتباه گرفته می‌شد. مدیرعامل گیت‌هاب، تصمیم جدید شرکت را به رسانه‌ها اعلام کرد. آ‌نها جدیدترین شرکت دنیای فناوری هستند که در مسیر حرف عبارت‌های توهین‌آمیز در ساختار خود حرکت می‌کنند. تاکنون شرکت‌ها و پروژه‌های متعددی خصوصا در دنیای متن‌باز تصمیم گرفته‌اند تا عبارت‌های منجر به سوء‌برداشت پیرامون رفتار با جامعه‌ی رنگین‌پوست را از محصولات و خدمات خود حذف کنند.

از برنامه‌های اصلی برای حذف محتوای اشکال‌دار می‌توان به جایگزینی عبارت‌هایی همچون master با مواردی مانند main یا default یا primary اشاره کرد. به‌جای عبارت Slave که تاکنون در انواع پروژه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری استفاده می‌شد نیز مفهومی همچون secondary پیشنهاد می‌شود. به‌علاوه، شرکت‌ها به‌دنبال جایگزینی عبار‌ت‌های قدیمی همچون «لیست سیاه (‌Blacklist)» و «لیست سفید (Whitelist)» نیز هستند. در این بخش، عبارت‌های «لیست مجاز (allow list)» و «لیست مردود (deny/execute list)» پیشنهاد می‌شود.

در مجموع، تصمیم و برنامه‌های گیت‌هاب و دیگر شرکت‌های دنیای فناوری به این دلیل مطرح شد که عبارت‌های دارای بار نژادپرستی، از پروژه‌ها حذف شدند. آن‌ها اعتقاد دارند همین عبارت‌ها، منجر به پرورش کلیشه‌های نژادپرستی می‌شوند. بسیاری از کارشناسان و دانشمندان اعتقاد دارند چنین سبکی از نام‌گذاری و عبارت‌های مورد استفاده در پروژه‌ها، نه‌تنها فرهنگ نژادپرستی را نشان می‌دهد، بلکه به‌عنوان ابزاری برای قانونی و معتبر نشان دادن آن نیز عمل می‌کند و درنهایت به تقویت گفتمان نژادپرستی می‌انجامد.

برنامه‌های جامعه‌ی فناورانه و خصوصا فعالان جامعه‌ی متن‌باز برای حذف عبارت‌های نژادپرستانه از مدت‌ها پیش مطرح شده بود. اکنون و باتوجه‌به اوج گرفتن اعتراض‌ها نسبت به نژادپرستی ساختاریافته در ایالات متحده و مشهور شدن کارزار Black Lives Matter در سرتاسر جهان، شرکت‌های دنیای فناوری برنامه‌های خود برای حذف عبارت‌ها را جدی‌تر کرده‌اند. انواع کدهای برنامه‌نویسی، اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های آنلاین، هدف این تحول عظیم زبانی خواهند بود.

از پروژه‌هایی که در مسیر جایگزینی عبارت‌های نژادپرستانه حرکت کرده‌اند، می‌توان به سیستم‌عامل  اندروید، زبان برنامه‌نویسی Go، کتابخانه‌ی OHPUnit و ابزار دانلود فایل Curl اشاره کرد. آن‌ها همگی اعلام کرده‌اند که در قدم اول، عبارت‌های لیست سیاه و سفید را با موارد بی‌طرفانه‌تری جایگزین خواهند کرد. در حرکتی مشابه، سیستم مدیریت فایل OpenZFS، عبارت‌های master/slave محیط‌های ذخیره‌ی فایل را با عبارت‌های جدید جایگزین کرده است.

گابریل سابپو، یکی از مهندسان لینکدین، هفته‌ی گذشته در توییتر اعلام کرد که تصمیم دارد درخواستی را برای تغییر عبارت‌ها در محصولات مایکروسافت ارائه کند. او کتابخانه‌های داخلی مایکروسافت را به‌عنوان هدف اولیه‌ی تغییر در عبارت‌ها مثال زد که باید عبارت‌های مرتبط با مفاهیم نژادپرستانه را از آن‌ها حذف کرد.

برنامه نویسی

بسیاری از پروژه‌های نرم‌افزاری که در ساختار خود یا رابط کاربری از عبارت‌های مرتبط با نژادپرستی استفاده نمی‌کنند، اکنون تغییر و مدیریت مخازن کد منبع را در دستور کار قرار داده‌اند. بسیاری از آن‌ها از گیت برای مدیریت مخازن کد خود استفاده می‌کنند یا گیت‌هاب را به‌عنوان پورتالی آنلاین و مجهز به گیت، برای مدیریت همکاری و توسعه‌ی کدها انتخاب کرده‌اند. Git و GitHub هردو از عبارت مستر برای نشان دادن نسخه‌ی پیش‌فرض یک مخزن کد استفاده می‌کنند. توسعه‌دهنده‌ها اصطلاحا یک نسخه از مستر را فورک می‌کنند تا نسخه‌های ثانویه بسازند. آن‌ها سپس تغییرات ایجاد شده در نسخه‌ی پیش‌فرض را به‌صورت پیشنهاد برای نسخه‌ی مستر ارسال می‌کنند. درحال‌حاضر، بسیاری از پروژه‌های متن‌باز، نام مخزن پیش‌فرض گیت خود را از مستر به کلمه‌هایی همچون main, default, primary, root و غیره تغییر داده‌اند.

از پروژه‌های دیگری که تغییر عبارت اصلی برای نشان دادن مخزن کد پیش‌فرض را در سر دارند می‌توان به کتابخانه‌ی نرم‌افزار رمزنگاری OpenSSL، نرم‌افزار اتوماسیون Ansible، زبان اسکریپت مایکروسافت PowerShell، کتابخانه‌ی جاوااسکریپت P5.js و بسیاری پروژه‌های دیگر اشاره کرد. همه‌ی‌ آن‌ها تلاش می‌کنند تا با این کار، حمایت خود را از حرکت اخیر معترضان در ایالات متحده نشان دهند. به‌هرحال طوفان ایجاد شده در جامعه‌ی برنامه‌نویسی و متن‌باز به‌حدی بود که پروژه‌ی Git هم تصمیم به تغییر نام‌ها و عبارت‌ها دارد.

تصمیم گیت‌هاب به تغییر عبارت مستر از آنجا آغاز شد که یک توسعه‌دهنده در توییتر از تصمیم پروژه‌ی کروم برای تغییر عبارت‌ها صحبت کرد. او از گیت‌هاب خواسته بود تا به این حرکت بپیوندد و نت فریدمن، مدیرعامل گیت‌هاب به او پاسخ مثبت داد و از تصمیم مذکور، حمایت کرد. حرکت گیت‌هاب شامل حذف عبارت‌ها از میلیون‌ها پروژه می‌شود و روندی قانونی را نیز برای جایگزینی عبارت‌ها در پروژه‌های اخیر شروع می‌کند.

تغییر عبارت‌های نژادپرستانه در پروژه‌های برنامه‌نویسی از سال ۲۰۱۴ و در پروژه‌ی دروپال شروع شد. توسعه‌دهنده‌های اصلی در آن زمان عبارت‌های master/slave را با primary/replica جایگزین کردند. پس از آن، پایتون، کرومیوم، کامپایلر Roslyn و سیستم‌های دیتابیس PostgreSQL و Redis نیز به این حرکت پیوستند. البته در سال‌های گذشته با وجود پیوستن پروژه‌های بزرگ به حرکت مذکور، استقبال گسترده‌ای از مفهوم آن نشده بود.

برخی از منتقدان حرکت جدید اعتقاد دارند عبارت‌های مورد بحث، امروز ارتباطی با مفهوم نژادپرستی ندارند. به‌عنوان مثال، master/slave دیگر برای شرح مفاهیم فنی استفاده می‌شود و معنای برده‌داری واقعی ندارد. حتی blacklist نیز منظوری متمرکز بر سیاه‌پوستان ندارد و بیشتر، به کتاب‌های سیاهی مربوط می‌شود که در قرون وسطی در انگلستان برای نوشتن نام کارگران خاطی استفاده می‌شد تا در آینده استخدام نشوند. به‌هرحال شاید حرکت‌های نمادین جدید از سوی جامعه‌ی نرم‌افزاری، کمی به مقابله‌ی جدی با نژادپرستی ساختارمند در سرتاسر جهان، کمک کند.

کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید
کلیک🖱️ فناوری و تکنولوژی‌های جدید اخبار کامپیوتر و سخت‌افزار، بررسی فناوری‌های جدید، خبر فناوری اطلاعات IT، گجت‌های تازه، دنیای موبایل، اینترنت و شبکه، امنیت، سیستم عامل، آموزش کامپیوتر

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋