آنچه که موجب کاربرد بیش از پیش سقف های عرشه فولادی و به طور کلی اجرا سقف عرشه فولادی در پروژه های ساختمانی در حال اجرا می باشد، افزایش سرعت و به طور کلی تسریع روند ساخت و ساز می باشد. زیرا در اجرای سقف عرشه فولادی با کیفیت دیگر خبری از شیوه های قدیمی و گذشته نمی باشد. شیوه هایی وقت گیر که نه تنها با اتلاف زمانی بسیار زیادی همراه بودند، بلکه به دلیل استفاده از نیرو های کاری زیاد، از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه نبودند. این در حالی است که امروزه اجرای سقف عرشه فولادی، نه تنها فاکتوری مهم در کاهش بازه زمانی پروژه های در حال ساخت و اجرا می باشد، بلکه به دلیل کاهش چشمگیر تعداد نیرو های کاری نیز، عاملی موثر در کاهش هزینه های گزاف در طول فرآیند ساخت و ساز می باشد. تجهیزاتی نوین که قابل استفاده در ساخت سازه هایی مرتفع نیز می باشند .
اگر چه پیش تر به مقاومت و ماندگاری بالا سقف های عرشه فولادی در صنعت ساخت و ساز اشاره کردیم، اما لازم است بدانید آنچه که سبب مقاومت بیش از پیش سقف عرشه فولادی می شود، استفاده از متریالی مرغوب و با کیفیت در ساخت این تجهیزات می باشد. استفاده از ورق های فولادی و گالوانیزه و همچنین استفاده از برش گیر هایی مقاوم در ساخت این تجهیزات، از جمله مهم ترین و اصلی ترین مشخصات فنی سقف های عرشه فولادی می باشد. سقف هایی فولادی که مطلوب است تا در اجرای سقف عرشه فولادی ارتفاع میان آن ها بین 5 الی 7 سانتی متر باشد.
پس از اینکه جوشکاری اسکلت فلزی ساختمان به پایان میرسد نوبت به اجرای سقف میرسد که در 5 مرحله به اجرا آن میپردازد. در ادامه به بررسی این 5 مرحله از اجرای سقف میپردازیم :
1. ابتدا با توجه به نقشه های ارائه شده برای سازه بایستی بدانیم چه گالوانیزه ای برای عرشه فولادی مناسبتر است بنابراین ورق های فولادی گالوانیزه به شکل پروفیل موردنیاز با نورد سرد تولید می شود.
2. سپس به محل پروژه منتقل میشوند و به وسیله ی بالابر ها (جرثقیل) و به کمک کارگران ورقه ها را روی اسکلت سقف در هر طبقه قرار میدهند. پیمانکار سقف عرشه فولادی، ورقهای این نوع سقف فولادی را متناسب با نیازی که در هر طبقه دارد، به هر یک از طبقات ساختمان انتقال میدهد. در این مرحله تمامی ورق ها براساس جایگاه مشخص شده که توسط نقشه ساختمان تعیین و شماره بندی شده اند جایگذاری میشوند. پس از اینکه ورقهای سقف عرشه فولادی به هر یک از طبقات ساختمان منتقل شدند، نیروهای ساختمانی نیمه ماهر ورقها را با توجه به نری و مادگی آنها با یکدیگر جفت میکنند .
ورق ها ی عرشه فولادی برای انواع متنوعی از دهانه های بزرگ و کوچک قابل استفاده می باشند و تا دهانه ۶ متر به کمک تیر فرعی بدون نیاز به اجرای شمع و تا دهانه ۳ متر بدون نیاز به هیچگونه تیر فرعی قابلیت اجرایی دارند.
3. مرحله بعد که در واقع ثابت کردن ورق ها توسط جوش موضعی و یا پرچ صورت میگیرد در واقع از جابجایی ورق ها در محل های نصب و حوادث احتمالی جلوگیری میکند. پس از اینکه کارگران ساختمانی ورقهای سقف عرشه فولادی را به یکدیگر جفت کردند، همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم گلمیخها را با استفاده از دستگاه استادولدینگ بر روی ورقها جوش میدهند. پس از انجام این مرحله باید برشگیر ها(گلمیخ) روی تیر های اصلی نصب شوند. بسته به این موضوع که طول دهانه و ارتفاع دال چقدر باشد و مطابق با نقشه های اجرایی گلمیخ ها تعداد و ابعاد مختلفی دارند.با استفاده از آیین نامه ها و استاندارد های ایران و قوانین بین المللی وضع شده فواصل و طول گلمیخ ها از یکدیگر، در انواع مختلف محاسبه و طراحی میشوند.
4.در این مرحله میلگردها را براساس استاندارهایی که در آییننامه ساختمانسازی تعریف شده است به شکل مربعی در کل سطح سقف پخش میکنند. جایگذاری میلگرد ها نیز پس از نصب برشگیرها انجام میشود. اجرا و تقویتی ضد حریق باید مطابق نقشه های اجرایی بر روی ورق های کامپوزیتی انجام شود.
5. در مرحله نهایی با اجرای بتن ریزی روی سقف، ورق کامپوزیتی خود به عنوان یک قالب عمل کرده و بتن به خوبی با فولاد درگیر میشود سپس سطح بتن ریخته شده را تسطیح می نماییم. سقف عرشه فولادی، این امکان را برای پیمانکار فراهم میکند که بتواند عملیات بتنریزی چندین طبقه را به صورت همزمان اجرایی کند که چنین ویژگی موجب افزایش چشمگیر سرعت ساختمانسازی میشود .
علاوه بر موارد ذکر شده، رعایت نکات زیر در اجرای سقف عرشه فولادی الزامی است:
1. نسبت به حفظ فرورفتگیها و برآمدگیهای روی ورقها در مراحل بارگیری، حمل و تخلیه دقت لازم را داشته باشید.
2. هنگام جا به جایی یا دپوی ورقها، از قرار دادن یک بندیل ورق روی بندیل دیگر اجتناب کنید. این کار سبب صاف شدن برجستگیها و خراب شدن لبهها میشود.
3. نصب و برش ورقها با نهایت دقت انجام شود. در صورت اجرای مناسب و تمیز این سیستم، جهت صرفه اقتصادی میتوان در پارکینگها از اجرای سقف کاذب صرفه نظر نمود.
4. جوشکاری عرشه باید براساس منبع AWS D۱.۳ انجام شده و جوشکار باید مهارت لازم را برای اجرای جوش قابل قبول بر اساس دستور العمل ذکر شده در استاندارد ANSI/AWS D۱.۳ داشته باشد.
5. پیچهایی که در اجرای سقف عرشه فولادی به کار میروند باید در برابر خوردگی مقاومت کافی را داشته باشند. همین طور مقاومت آنها باید به میزان مقاومت ورقهای استفاده شده در سقف باشد.
با رعایت مراحل اجرایی دقیق و استفاده از مصالح با کیفیت، میتوان از مزایای این سیستم بهرهمند شد و سازههایی مقاوم و پایدار ساخت. توجه به استانداردها و دستورالعملهای مهندسی در هر مرحله از اجرا، از طراحی تا نگهداری، تضمینکننده عملکرد بهینه و طول عمر بیشتر سقفهای عرشه فولادی خواهد بود. بنابراین انتخاب پیمانکار و مجری متخصص و شناخته شده شرط لازم در دستیابی به این اهداف است. سقف عرشه فولادی با سرعت اجرای بالا، کاهش وزن سازه و مقاومت مطلوب در برابر زلزله و دیگر نیروهای جانبی و مزایای فراوان آن گزینهای مناسب برای پروژههای سریع و اقتصادی است. شرکت آسمان خراش با سابقه ای درخشان در حیطه فروش و ارائه سقفهای عرشه فولادی و برخورداری از تیم مجرب و تخصصی خود میتواند به عنوان بهترین راهنمای شما در حیطه خرید و اجرای این محصول باشد. بدین منظور میتوانید با کارشناسان آسمان خراش تماس گرفته و مشاوره دریافت نمایید.
پاسخ ها