11 خواص سیب گلی میوه ای استوایی برای سلامتی
در این مقاله از ، با خواص سیب گلی آشنا می شوید. آیا می دانستید که سیب گلی هم برای مصارف غذایی و هم برای مصارف دارویی استفاده می شود؟ همچنین با نام علمی Syzgium Jambos شناخته می شود. این میوه دارای چندین فواید سلامتی از جمله محافظت در برابر دیابت، سیستم گوارش بهتر، بهبود سیستم ایمنی، پیشگیری از سرطان، کاهش تب و درمان در برابر تشنج صرع است.
سیب گلی یک میوه استوایی خوشمزه در جنوب شرق آسیا است که به دلیل خاصیت رفع تشنگی معروف است. میوه رسیده آن سرشار از فیبر، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و ویتامین C است و میوه رسیده آن دارای رنگ قرمز روشن، بافت ترد و شیرینی عالی است. نام های رایج دیگری که برای آن استفاده می شود عبارتند از: «سیب گل رز»، «سیب جاوا»، «میوه چامباکا یا جامباکا»، «سیب مومی» و «سیب رز آبکی».
سیب گلی میوه ای آبدار کوچک زنگوله ای شکل است. از نظر ظاهری براق و صورتی تا قرمز با طعم شیرین و اسیدی کم و دارای گوشتی سفید با رایحه گل رز است. سیب گلی خوش طعم با نام علمی Syzygium aqueum شناخته می شود و از خانواده گیاه شناسی Myrtaceae است . گیاه سیب گلی بومی اندونزی و مالزی است و در تمام مناطق گرمسیری آفریقا و جنوب آسیا از جمله هند و تایلند می روید.
سیب گلی مانند سیب معمولی نیست، در واقع آنها از خانواده زردآلو، آلو، گیلاس، هلو، گلابی، تمشک و بادام هستند. رنگ سیب گلی های نارس سبز روشن و سیب های رسیده صورتی هستند.
همچنین سرشار از مواد غیر مغذی مانند پلی فنول ها است. همه این مواد مغذی با هم کار می کنند تا بدن را سالم نگه دارند و از بسیاری از بیماری ها جلوگیری کنند. بنابراین، ممکن است حقیقتی در آن عبارت قدیمی وجود داشته باشد،
'مصرف یک سیب در هر روز شما را از دکتر دور نگه می دارد.'
مصرف سیب گلی فواید زیادی برای سلامتی دارد. در هند، این میوه به عنوان مقوی برای مغز و کبد در نظر گرفته می شود. برای کسانی که از دیابت رنج می برند مفید است.
تحقیقات اخیر نشان می دهد که پلی فنول های سیب می توانند از طریق مکانیسم های مختلف به جلوگیری از افزایش قند خون کمک کنند.
بیماران آسم می توانند از خوردن این میوه مغذی به دلیل ویتامین C بالای آن که دارای اثر آنتی اکسیدانی است بهره مند شوند.
مطالعات متعدد نشان داده اند که مصرف سیب با کاهش خطر ابتلا به آسم مرتبط است. همچنین، ویتامین های آنتی اکسیدانی (ویتامین A، C، E) به بدن کمک می کند تا با رادیکال های آزاد که باعث سرطان می شوند مبارزه کند و آن را خنثی کند.
فیبر موجود در میوه سیب گلی با جذب سطح کلسترول انسان و حیوانات را کاهش می دهد و با مدفوع از بین می رود. سیب گلی از آنجایی که سرشار از فیبر و کالری است، برای کسانی که می خواهند کلسترول خون بالا را کاهش دهند، از یبوست پیشگیری کنند و برای افرادی که می خواهند وزن کم کنند و بدنی سالم داشته باشند، مفید است.
کسانی که از بیماری های چشمی و بیماری های کبدی رنج می برند نیز می توانند از مصرف منظم سیب گلی به دلیل محتوای بالای ویتامین به خصوص ویتامین A بهره مند شوند.
میوه های سیب رز به طور کلی سرشار از پتاسیم هستند (ماده ای مغذی که برای عملکرد صحیح قلب ضروری است).
تحقیقات اخیر نشان داده است که مصرف سیب به شکل کامل غذایی می تواند به طور قابل توجهی کلسترول خون ما را کاهش دهد که یکی از دلایل اصلی بیماری قلبی است. از خوردن سیب گلی فواید سلامتی بیشتری می توان دریافت کرد. امروز سیب گلی بخورید و از تمام خواص سلامتی آن لذت ببرید.
سیب های گلی علیرغم شباهت نامش، شباهتی به سیب ندارند. در واقع، آنها با گواوا در ارتباط هستند. خوراکی ترین نوع سیب گلی Syzgium Jambos است.
گیاه سیب گلی درختچه ای کوچک است که بومی آسیای جنوب شرقی است و به عنوان یک گیاه زینتی کاربرد فراوانی دارد. آن را با نام های متعددی می شناسند که از میان آنها جامبو یک انتخاب محبوب است.
سیب گلی شباهت مشابهی به گواوا دارد اما از نظر بافت، طعم و مزه متفاوت است. آنها همچنین حاوی فقط یک یا دو دانه بزرگ بدون زره هستند. می توان آنها را به صورت خام مصرف کرد یا با چندین غذا و دسر تهیه کرد.
سیب گلی دارای محتوای بالایی فیبر غذایی، ویتامین C، ویتامین A، کلسیم، نیاسین، تیامین، پتاسیم و گوگرد است. آنها همچنین حاوی اسید بتولینیک، جامبوزین و فریدلولاکتون هستند. 100 گرم سیب گلی دارای 29 میلی گرم کلسیم، 123 میلی گرم پتاسیم و 13 میلی گرم گوگرد است.
کنترل دیابت از خواص درمانی سیب گلی
در اینجا به برخی از فواید ضروری مربوط به میوه سیب گلی اشاره شده است. بیایید نگاهی دقیق تر به آنها بیندازیم.
سیب گلی حاوی جامبوسین است، نوعی آلکالوئید که می تواند تبادل نشاسته به قند را مسدود یا تنظیم کند. این برای افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند ضروری است.
محتوای فیبر بالای موجود در سیب گلی آن را برای تنظیم عبور غذا از دستگاه گوارش عالی می کند. این به رفع یبوست و سایر مشکلات سلامتی کمک می کند. به علاوه از دانه های سیب گلی برای پیشگیری از اسهال و اسهال خونی استفاده می شود.
سیب گلی حاوی ترکیبات آلی فعال همراه با ویتامین C و A است. مطالعات اولیه و تحقیقات پزشکی سنتی ثابت می کند که سرطان پروستات و سرطان سینه با افزودن سیب گلی به رژیم غذایی شما قابل کاهش است.
جوشانده سیب گلی سالهاست که به عنوان یک ماده ادرار آور مورد استفاده قرار می گیرد. این در حذف سموم از کبد و کلیه و در عین حال بهبود سلامت کلی و متابولیسم در بدن ما مفید بوده است.
سیب گلی حاوی فیبر و مواد مغذی است که اثرات مثبتی در کنترل سطح کلسترول، کاهش خطر تصلب شرایین و پیشگیری از مشکلات قلبی عروقی مانند سکته مغزی، بیماری قلبی و حملات قلبی دارد.
سیب گلی حاوی ترکیبات فعال و فراری است که اثرات ضد میکروبی و ضد قارچی دارد. مطالعات ثابت کرده اند که می تواند از پوست در برابر ابتلا به چندین عفونت محافظت کند و سیستم ایمنی بدن را در برابر بیماری های مختلف بهبود بخشد.
افرادی که از عفونت مثانه رنج می برند باید سیب گلی را در رژیم غذایی خود بگنجانند. این میوه حاوی ترکیبات شیمیایی است که به دفع سموم کمک می کند. این یک دیورتیک طبیعی است که می تواند دفع ادرار را برای افرادی که از مشکلات مثانه رنج می برند تحریک کند. علاوه بر این، مصرف سیب گلی می تواند به جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه نیز کمک کند.
بهبود سلامت قلب از خواص سیب گلی است
سیب گلی پوست را آبرسانی و پاکسازی می کند. می توانید آب سیب گلی را روی صورت خود بمالید تا زمانی که خشک شود. این می تواند به متعادل کردن تولید روغن کمک کند و به عنوان یک ماسک آبرسان عمل کند.
سیب گلی حاوی اجزای محافظ UVB است که می تواند از نور مستقیم خورشید محافظت کند. این میوه می تواند آفتاب سوختگی را بیشتر درمان کند و از پوسته پوسته شدن آن جلوگیری کند.
مطالعات نشان داده است که عصاره سیب گلی دارای خواص ضد آکنه مانند عوامل ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی است.
سیب گلی حاوی ترکیبی به نام پروسیانیدین B-2 است که رشد و ضخیم شدن مو را تحریک می کند. استفاده از عصاره آن می تواند از نازک شدن و طاسی مو جلوگیری کند.
مصرف سیب گلی چند عوارض جانبی دارد. آنها به شرح زیر است:
• برگ، دانه و ریشه سیب گلی حاوی مقدار زیادی سیانید یا اسید پروسیک است که برای سلامتی خطرناک است.
• مصرف زیاد میوه جدا از پوست و گوشت آن توصیه نمی شود.
• همیشه قبل از گنجاندن سیب گلی در رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید.
از فواید سیب گلی می توان به آبرسانی پوست اشاره کرد
1. چه ویتامین هایی در سیب آبی وجود دارد؟
ویتامین های سیب آب شامل ویتامین A، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3 و ویتامین C است.
2. طعم سیب گلی چگونه است؟
سیب گلی رسیده میوه ای به رنگ قرمز روشن، ترد و طعمی کاملاً شیرین است.
3. آیا سیب گلی برای فشار خون بالا مفید است؟
یک میوه سیب گلی دارای پتاسیم بالا و مقدار کمی سدیم است. این به کاهش فشار خون کمک خواهد کرد.
4. استفاده سنتی از سیب گلی را توضیح دهید؟
جوشانده پوست آب سیب گلی از یک ماده قابض که در طب سنتی در مالزی برای درمان برفک یافت می شود، تهیه می شود. میوه آن به عنوان سالاد در مراسم زایمان سرو می شود و به عنوان مقوی برای درمان کبد و مغز استفاده می شود.
گل های آن می توانند برای درمان تب استفاده شوند. می توان آن را با استفاده از یک شیرینی که از گل ها تهیه شده است، آماده کرد.
جوشانده برگ آن به عنوان مدر و خلط آور برای درمان روماتیسم و درمان چشم زخم عمل می کند.
بیماری هایی مانند اسهال خونی و اسهال را می توان با استفاده از دانه های سیب گلی درمان کرد. در واقع، مردم نیکاراگوئه از دم کرده دانه برشته شده و پودر شده برای درمان دیابت استفاده می کنند. در حالی که مردم کلمبیا از دانه هایی استفاده می کنند که دارای خواص ضد درد هستند.
مردم کوبا از ریشه سیب گلی برای درمان صرع استفاده می کنند.
5. سیب گلی خام چگونه مصرف می شود؟
سیب گلی سرخ را می توان به صورت خام و نگهداری شده مانند ژله و مربا مصرف کرد. همچنین می توان آن را به دسرهای تهیه سس میوه اضافه کرد.
6. انواع مختلف سیب گلی چیست؟
انواع مختلف سیب گلی عبارتند از جاوا رز سیب، جامبو، واتر رز سیب و مالایی رز سیب.
7. آیا سیب آب در بارداری عوارضی دارد؟
اطلاعات علمی کافی در مورد عوارض مصرف سیب آب در دوران بارداری وجود ندارد. بنابراین بهتر است از مصرف آن پرهیز کنید یا با پزشک مشورت کنید.
نکته :
تمام مطالب این مقاله فقط برای اطلاع شما ارائه شده است و ممکن است به عنوان توصیه یا دستورالعمل پزشکی تلقی نشود. هیچ اقدام یا عدم اقدامی نباید صرفاً بر اساس محتوای این اطلاعات انجام شود. در عوض، خوانندگان باید در مورد هر موضوعی که به سلامت و رفاه آنها مربوط می شود، با متخصصان بهداشتی مناسب مشورت کنند.
فواید سیب گلی بسیار زیاد است. اما قبل از گنجاندن میوه در رژیم غذایی خود، توصیه های یک پزشک را در نظر بگیرید. مصرف زیاد سیب گلی جدا از گوشت و پوست آن توصیه نمی شود.
این مقاله گنجینه ای از فواید سلامتی و بینش این میوه عجیب و غریب را نشان داده است. از طعم شیرین با طراوت گرفته تا مزایای تغذیه ای بی شمارش، سیب گلی واقعا جایگاه خود را به عنوان میوه ای محبوب و گرامی در بسیاری از فرهنگ ها به دست آورده است.
همانطور که ما فواید مختلف سیب گلی را بررسی کردیم، در مورد منبع غنی ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های آن که به سلامت کلی کمک می کند، آشنا شدیم. این میوه خواه تقویت سیستم گوارشی سالم، حمایت از سلامت قلبی عروقی یا تقویت سیستم ایمنی باشد، این میوه ثابت کرده است که افزودنی ارزشمند برای یک رژیم غذایی متعادل است.
بنابراین، دفعه بعد که با سیب گلی میوه ای عجیب و غریب روبرو شدید، در امتحان کردن آن و بهره مندی از مزایای آن تردید نکنید. اجازه دهید سیب گلی طعمی از لذت گرمسیری را به کام شما بیافزاید و مواد مغذی خود را به بدنتان القا کند.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها