بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

آداب اذان گفتن در گوش نوزاد چیست؟

گفتن اذان در گوش نوزاد چه آدابی دارد ؟



زمان اذان گفتن در گوش نوزاد

گفتن اذان در گوش نوزاد چه آدابی دارد ؟

 

در این مقاله از ، با آداب اذان گفتن در گوش نوزاد آشنا می شوید. هرگاه در خانواده ای مسلمان فرزندی به دنیا می آید، سنت آن است که در گوش نوزاد پسر یا دختر، اذان و اقامه بگوید. در این مطلب نحوه اذان دادن در گوش نوزاد را توضیح داده ایم؟

والدین مسلمان می خواهند مطمئن شوند که کودک بر اساس ارزش های اسلامی تربیت می شود. یک حدیث ثابت می کند که گفتن اذان و اقامه در گوش نوزاد پسر یا دختر، سنت است. 

 

گفتن اذان در گوش راست نوزاد و اقامه در گوش چپ او سنتی است که پیامبر(ص) آن را انجام می دادند و این کار را به پیروانشان نیز سفارش می کردند.

 

بر اساس روایت های اسلامی، یکی از مهم ترین آثار خواندن اذان و اقامه در گوش نوزاد، این است که شیطان را از وجود او دور می کند. آوردن نام خدای متعال در هر مکانی، موجب فرار شیطان می شود. شیطان که در صدد نفوذ به قلب پاک انسان تازه متولد شده است، با آوردن عبارت های اذان و اقامه، راهی جز فرار نخواهد داشت. 

 

دلیل اصلی اذان گفتن در گوش کودکی که به تازگی در یک خانواده مسلمان به دنیا آمده، این است که نخستین صدایی که گوش او دریافت می کند، اذان و اقامه باشد که شامل توصیف عظمت و بزرگی خداوند متعال است. چون انسان با شهادت دادن به یگانگی خدا، رسالت پیامبر(ص) و امامت حضرت علی(ع) وارد دایره اسلام و مذهب تشیع می شود.

 

به همین دلیل است که به محض تولد یک مسلمان، شعار اسلام در گوش او خوانده و به او تلقین می شود؛ همان طور که در زمان مرگ و خروج او از دنیا نیز یگانگی خدا و جمله توحید که ذکر «لااله الاا...» است به او تلقین خواهد شد. نکته قابل توجه این است که هر چند کودک تازه متولد شده جملات اذان و اقامه و مفهوم آن را درک نمی کند اما خواندن همین ذکرها بر روح و جسم او اثر می گذارد و روحیه مسلمانی او را تقویت خواهد کرد. به همین دلیل لازم است پدران و مادران این سنت مهم و زیبای اسلامی را که از پیامبر (ص) آموخته ایم مورد توجه داشته باشند.

 

آداب اذان گفتن در گوش نوزاد :

خواندن اذان در گوش نوزاد از جمله آدابی است که در اسلام بسیار به آن توصیه شده است و باید به محض تولد نوزاد انجام بشود. اذان و اقامه را باید از بدو تولد تا قبل از افتادن ناف در گوش نوزاد گفته شود.

 

مستحب است اولین کاری که بعد از تولد باید انجام داد، گفتن اذان و اقامه در گوش نوزاد است. گفتن اذان و اقامه باید به شکل صحیح انجام شود. مستحب است، اذان در گوش راست و اقامه در گوش چپ نوزاد گفته می شود. بهتر است بین اذان و اقامه فاصله نیفتد.

 

نحوه گفتن اذان و اقامه در گوش نوزاد

اذان در کدام گوش نوزاد گفته می شود

 

آداب اذان گفتن در گوش نوزاد در اهل سنت :

مرد یا زن می تواند اذان بگوید

در سنت آمده است که در گوش نوزاد اذان و اقامه خوانده شود. ترجیحاً مرد در گوش نوزاد اذان و اقامه بخواند و گرنه مادر می تواند به نوزاد اذان دهد.

 

رو به قبله

برای خواندن اذان و اقامه در گوش نوزاد پسر یا دختر به روش سنت، کودک را رو به کعبه نگه می دارند.

 

گوش راست و چپ

در گوش راست نوزاد پسر یا دختر، اذان و در گوش چپ اقامه خوانده می شود. توجه داشته باشيد كه حيَّ على الصلاة هر دو اذان و اقامه در گوش راست و حيَّ على الفلاح هر دو اذان و اقامه در گوش چپ خوانده شود.

 

صدای ضعیف

همچنین باید روشن شود که اذان و اقامه در گوش نوزاد پسر یا دختر گفته می شود.

 

می توان آن را در سطح صدای متوسط ​​خواند. بنابراین در هنگام خواندن اذان و اقامه لازم نیست انگشتان در گوش قرار گیرند و با صدای بلند گفته شود.

 

مهارت های گفتن اذان و اقامه در گوش نوزاد

چه افرادی می توانند در در گوش نوزاد اذان بگویند

 

اذان هیجده جمله است

مسأله : اذان هیجده جمله است: «اللّه ُ أَکبَرُ» چهار مرتبه «اشهَدُ ان لا إِله َ إِلَّا اللّه ُ، اشهَدُ ان َّ مُحَمَّداً رَسُول ُ اللّه ِ، حَی َّ عَلَی الصَّلاهِ، حَی َّ عَلَی الفَلاح ِ، حَی َّ عَلی خَیرِ العَمَل ِ، اللّه ُ أَکبَرُ، لا إِله َ إِلَّا اللّه ُ» هر یک دو مرتبه، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه «اللّه ُ أَکبَرُ» از اول اذان و یک مرتبه «لا إِله َ إِلَّا اللّه ُ» از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن «حَی َّ عَلی خَیرِ العَمَل ِ» باید دو مرتبه «قَد قامَت ِ الصَّلاهُ» اضافه نمود.

 

شهادت سوم جزء اذان نیست

مسأله : «اشهَدُ ان َّ عَلِیّاً وَلِی ُّ اللّه ِ» جزء اذان و اقامه نیست اما خوب است بعد از «اشهَدُ ان َّ مُحَمَّداً رَسُول ُ اللّه ِ»، به قصد قربت گفته شود.

 

نظر آیت الله زنجانی: البته ولایت امیر المؤمنین و ائمه معصومین علیهم السلام از ارکان ایمان است و اسلام بدون آن، ظاهری بیش نیست و قالبی از معنی تهی است و خوب است که پس از اشهَدُ ان َّ مُحَمَّداً رَسُول ُ اللّه به قصد تیمن و تبرّک، شهادت به ولایت و امامت بلا فصل حضرت امیر المؤمنین و سایر معصومین علیهم السلام به نحوی که شبیه جملات اذان و اقامه نگردد؛ ذکر گردد.

 

نظر آیت الله مکارم: به قصد تبرّک گفته شود، لکن به صورتی که معلوم شود جزءِ آن نیست.

 

نظر آیت الله نوری: و چون در امثال زمان ما، شعار تشیع محسوب می شود، در هر جا که اظهار این شعار، مستحسن و لازم باشد، گفتن آن هم مستحسن و لازم است.

 

نظر آیت الله بهجت: مسأله بعید نیست مستحب ّ بودن اقرار به ولایت امیر المؤمنین علی ّ بن أبی طالب علیه السلام در اذان مستحبّی در صورتی که به نیّت مطلوب بودن گفته شود به عبارات مختلفی که در نهایه و فقیه و احتجاج نقل شده است که «ان َّ عَلِیّاً وَلِی ُّ اللّه ِ» و یا عَلِی ٌّ امیرُالمُؤمِنین و یا به عبارت «اشهَدُ ان َّ عَلِیّاً وَلِی ُّ اللّه ِ» باشد. و امّا اقرار به ولایت، اگر چه در غیر اذان باشد خوب است، پس احتیاج به دلیل مخصوص ندارد و کاملترین عبارتی که در اینجا گفته می شود آن است که اقرار به خلیفه بودن یا وصی بودن حضرت امیر المؤمنین علیه السلام و ائمه طاهرین علیهم السلام در آن باشد.

 

پرسش : نحوه اذان گفتن در گوش نوزاد چگونه است، و تا کی می شود انجام داد؟

پاسخ : مستحب است در روز اولى که نوزاد بدنیا مى آید یا قبل از آن که بند ناف او بیفتد، در گوش راست او، اذان و در گوش چپ او، اقامه گفته شود.

ظاهر برخی روایات نیز نشانگر آن است که این کار باید در اولین فرصت ممکن انجام شود:

امام علی(ع) در این باره از رسول خدا(ص) نقل می فرماید: «عَنْ عَلِیٍّ (ع) أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ (ص) قَالَ: مَنْ وُلِدَ لَهُ مَوْلُودٌ فَلْیُؤَذِّنْ فِی أُذُنِهِ‏ الْیُمْنَى بأذان الصّلاة وَ لْیُقِمْ فِی الْیُسْرَى فَإِنَّ ذَلِکَ عِصْمَةٌ لَهُ مِنَ الشَّیْطَان‏»؛ کسی که صاحب فرزند شد، در گوش راست نوزاد مانند اذان نماز بگوید و در گوش چپش اقامه؛ چراکه این کار باعث مصونیت او از شیطان خواهد شد.

 

حضرت محمد (ص) در وصیتی به امیرالمومنین علیه سلام فرمودند :

ای علی! چون پسری یا دختری برایت متولد شد، در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه بگو که شیطان هرگز به او آسیبی نرساند.

 

امام باقر سلام الله علیه فرمودند :

إِذَا وُلِدَ لِأَحَدِکُمْ وَلَدٌ فَکَانَ یَوْمُ السَّابِعِ ………وَ لْیُؤَذِّنْ فِی أُذُنِهِ الْیُمْنَی وَ لْیُقِمْ فِی الْیُسْرَی

هنگامی که برای یکی از شما فرزندی به دنیا آمد، روز هفتم (البته بعد از انجام آدابی که در حدیث بیان شده است) در گوش راست او اذان و در گوش چپ او اقامه بگویید.

 

امام صادق عليه السلام فرمودند : 

فيما يُفعَلُ بِالمَولودِ إذا وُلِدَ: مُرُوا القابِلَةَ أو بَعضَ مَن يَليهِ أن تُقيمَ الصَّلاةَ في اُذُنِهِ اليُمنى ؛ فَلا يُصيبَهُ لَمَمٌ ولا تابِعَةٌ أبَداً .

در باره آنچه بايد پس از زاده شدن كودك برايش انجام داد: به ماما يا يكى از ديگر كسانى كه نزديك كودك است، بگوييد در گوش راست او «اقامه» بگويد تا در نتيجه، هيچ‏گاه به ديوانگى و جن‏ زدگى گرفتار نيايد.

 

گردآوری: بخش مذهبی

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋